Üniversitede uyku düzeni bozuluyor mu?

244012

Hectopat
Makaleler
7
Üniversitede uyku düzeni bozulan insanlara rastlıyorum ve merak ettim. Mutlaka uyku düzenimiz bozulacak mı? Derslerin zorluğundan mı yoksa işte çalışmaktan mı?

Ben daha hazırlıkta oldugum için net konuşamayacağım ama düzenli ve rutin konusuna yeterli özeni gösteren biriysen kolay kolay sorun yaşayacağını düşünmüyorum.

Herhangi bir işte çalışma kısmına girmiyorum ama 1.sınıf mühendislik öğrencisi olarak ben gece çalışanlara hiçbir anlam veremiyorum. Gündüzleri çalışacak oldukça fazla zaman var. Gecelerden çalmanın mantığı yok.

Zamanlı ve düzenli çalışılırsa, dersler derste güzelce dinlenirse geceleri bıraktım akşamaları bile bol bol boş zaman bulabilmek mümkün.

Tabi sınavdan önce hiçbir şey yapmayanlar son 1-2 gün akılları başına gelince uyku düzeni kalmıyor tahmin edilebileceği gibi...

Benim de merak ettiğim bir konu bu. Genelde uyku düzeni bozulanlar hep son günlerde uyumadan çalışıyorum diyorlar. Peki düzenli çalışınca böyle bir sıkıntı olur mu? Bu kadar mı zor dersler?

Bu soru bölümden bölüme, sınıftan sınıfa değişebilecek bir soru.

Mühendisliğin ilk sınıfında tüm mühendislikler birkaç ders haricinde aynı dersleri aldıklarından (Kalkülüs, Fizik, Kimya v.b.) yorum yapayım. Ne kolay ne zor. Öyle çok rahat diyemem ama abartıldığı kadar zor da olmadığını düşünüyorum. İlgilenenler için dersler oldukça ilgi çekici bu arada düzgün anlatıldığı sürece.

Ders çalışmayıp sınava 1 gün kalınca ders çalışmak aklına gelirse uykusuz kalabilirsin fakat böyle bir korkun olmasın ben 4 yıllık üniversite hayatımda hiç bir sıkıntı yaşamadım bu tamamiyle kendi disiplinin ile ve okuduğun bölüm ile alakalı bir durum.

ODTU E.E. Mugendisligi 1.sinifim. Dersler kolay, hatta baya kolay lisenin aynisi. Yapamayanlar tembellikten yapamiyor ve denildigi gibi duzenli inekleyen insanlarda uyku sorunu yok. Kendi adima uyku duzenim bozuldu cunku sinavlardan once son 2 gun inekliyorum ve derslere gitmiyorum.
Tabi ikinci donem lise ile ortak konu olmadigi icin her derse gidip duzenli calismayi dusunuyorum. Nedense ilk donemin %80'i lisenin tekrarindan olusuyor ve hakkinda kitaplar bitirdigim konulari tekrar dinlemek okuldan sogutuyor. Yoksa okula gidin. Kalirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı