VA vs IPS panel

Evet berbat maalesef ama büyük monitörde benim aim daha iyi. 3-4 senedir 180Hz kullanıyorum ve ilk başta çok kötü geldi ama daha sonra aim alma yeteneğimin daha iyi olduğunu fark ettim. Üzerine Single Player oyunlar ve filmler çok daha keyif verici.

Garip bir durummuş. Benim alışabileceğim tarzda değil. 4K monitör bakmanız lazım o zaman. Daha düşük çözünürlüklerde piksel sayarsınız. Gerçi o boyutta 1080p veya 2K monitör var mıdır meçhul. FPS oyunları neyse de hikayeli oyunlar ve filmler için 4K şart o boyutta.

Garip bir durummuş. Benim alışabileceğim tarzda değil. 4K monitör bakmanız lazım o zaman. Daha düşük çözünürlüklerde piksel sayarsınız. Gerçi o boyutta 1080p veya 2K monitör var mıdır meçhul. FPS oyunları neyse de hikayeli oyunlar ve filmler için 4K şart o boyutta.
Ben de öyle düşündüm ama denemeden bilimezmişim. Monitor samsung m7 4K bu arada. TV olarak almıştık PC'de deneyeyim dedim ve büyük ekran bana çok keyifli geldi. Şimdi 43 olan 144hz Neo g7 modelini alacağım. Benim 4K 27'ye tekrar dönmeye çalıştım ama resmen oyuncak gibi ne oyunlardan ne filmlerden zevk alamadım. Keskinlik 4k 27'de başka seviye olmasına rağmen büyük ekran bana çok iyi geldi. Daha büyük TV'leri bile düşündüm ama onlar düşük PPI yüzünden monitör olarak kullanmak için uygun değil.

Yani 256F almaya karar kılmıstım fakat R25-F30'a çıksam mı diye ikilemdeyim açıkçası (280Hz ve 0.5 ms olması)

Renkler doygun canlı ekran kartın güçlüyse R25F-30 al geç.

Ben de öyle düşündüm ama denemeden bilimezmişim. Monitor samsung m7 4K bu arada. TV olarak almıştık PC'de deneyeyim dedim ve büyük ekran bana çok keyifli geldi. Şimdi 43 olan 144hz Neo g7 modelini alacağım. Benim 4K 27'ye tekrar dönmeye çalıştım ama resmen oyuncak gibi ne oyunlardan ne filmlerden zevk alamadım. Keskinlik 4k 27'de başka seviye olmasına rağmen büyük ekran bana çok iyi geldi. Daha büyük TV'leri bile düşündüm ama onlar düşük PPI yüzünden monitör olarak kullanmak için uygun değil.
Neo g7 43inç olan önerilmiyor. Ghosting sıkıntılı bir monitördü yanlış hatırlamıyorsam. 32inç olanı mükemmel onu tavsiye ederim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Neo g7 43inç olan önerilmiyor. Ghosting sıkıntılı bir monitördü yanlış hatırlamıyorsam. 32inç olanı mükemmel onu tavsiye ederim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet gördüm onları. Ghosting UFO testinde çok belliymiş ama oyunlarda bir şey hissetmiyorsunuz diyorlar. Kendim deneyeceğim. 60hz ile bile 180hz 27 monitörden daha iyi performans veriyorum. 32 düşündüm ama küçük. Benim için artık ufak ekranlara geri dönüş yok.

Son düzenleme:
256F en mantıklısı olur aslında. Alamayacağın FPS için yüksek Hz almana gerek yok.

FPS oyunları ağırlıklı oynuyormuş. GPU değil CPU bu oyunlarda önemli. O yüzden 240 FPS alabilir. Çoğu işlemci Valorant ve CS gibi oyunlarda 200 FPS üstü rahatça alıyor.

Yüksek tazeleme hızı masaüstünde bile daha iyi. Artı olarak ileriye dönük yatırım olur. Monitörü bir kere alırsın bozulana kadar kullanırsın. Sürekli ekrana bakacağın için iyisini almakta sakınca yok bence. Çamaşır değiştirmiyoruz sonuçta. Artı olarak görüntü kalitesi de daha iyi Lenovo'nun. Yalnız dizi, film, YouTube vs izlemiyorsa ve çok nadir hikayeli oyun oynuyorsa MAG256F de alabilir. Ben hepsinden biraz katarak değerlendirdim. 1000-1500 TL günümüzde çok bir para değil. 1 aylık sigara parası bile sayılmaz nerdeyse.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı