Valorant mı CS:GO mu?

Valorant kelimesini çok kullanacağımdan v diye kısaltıyorum.

CS:GO'yu tercih ederim, sebepleri:
* Haritaları v haritalarına kıyasla daha dengeli ve haritaları oynamak v haritalarından daha keyifli. V haritalarını oynarken pusulacak çok yer olduğu için her köşeyi döndüğümde önümde adam olacak diye paranoyak oluyorum (haven bunun için en kötü haritalardan biri) aynı şekilde haritalar ilk çıktığında CS'ye kıyasla çok daha dengesiz çıkıyor. Oyunu betası ilk çıktığında oynamıştım ve 2 saat sonra sıkılıp CS geçtiğimi hatırlıyorum. Şu an haritalar biraz daha iyi olsa da haritalara iyi bir oynanış katmak yerine her haritaya kendisine özgü saçma mekanikler eklemeye çalışıyorlar (haven'da 3 tane bombsite, Bind'da portallar, ıcebox genel olarak çöp zaten fikrimce). Bunun haricinde CS'de haritaların neredeyse hepsi CS'nin topluluğu tarafından yapılırken v haritaları sadece seçilmiş birkaç kişi tarafından yapılıyor. Bunun üstüne bu haritaların oynamak istediklerinizi bile seçemiyorsunuz.

* V yürüyerek veya zıplayarak sıkmayı yeterince cezalandırmıyor. CS'de profesyonel maçlarda zıplayarak adam vurunca adam efsane olarak sayılıyor bu tür bir manevrayı denediği için ama V'de böyle bir durum yok.

* V ilk çıktığında topluluğa silah oynayışı odaklı bir oyun olacağını ve yeteneklerin ucuz kill alma yolları olmayacağı sözü verilmişti ama şu an oyuna baktığımda bu sözden çok hızlı dönmüşler gibi geliyor bana, adamın kol yeteneği değil de oynadığı çardan korkuyorum en çok, ve bana bu söz verilmemişti.

* Çarların ultileri fazla güçlü ve bence oyuna eklemekten çok oyundan çalıyor. Hepsi normalde CS'de koordinasyon ve yetenekle gelen şeyleri oyun bir tıkınızda size hediye ediyor ki ben bunu bu kadar dengeli bulmuyorum.

* Oyunda duvarlar inanılmaz geçirgen ve duvar gibi hissettirmiyorlar. Neredeyse her duvarın köşesi mermi geçiriyor ve kutular mermi değil de sadece görüş engellemek için var gibi hissettiriyor. Ascent bunun için en kötü haritalardan da birisi. Bunun yanı sıra sıva gibi bir çara wallhack yeteneği verince iş ucuz ve saçma Killer alma oyununa dönüyor.

* V (benim deneyimimde en azından) CS'ye kıyasla çok daha yavaş çalışıyor. CS'de 120-180 arası FPS alırken V'de 100-140 arası alıyorum ve oyun sık sık donuyor. Bu benim bilgisayarımdan kaynaklı da olabilir ama arkadaşlarımın bazıları da bu donmaları kendi sistemlerinde fark ediyor.

* Silahlar yeterince dengeli değil. Oyunda fiyat açısından çok mantıksız silahlar var. Sheriff almanın çok bir mantığı yok mesela çünkü 150₺ daha fazlaya Marshall alabiliyorsunuz. Hatta Marshall bence o kadar güçlü bir silah ki Guardian'a kadar başka bir silah almaya gerek olmadığını düşünüyorum. Aynı şekilde hasar açısından da dengesiz silahlar var, bucky pompalı olsa da yakın menzilde bile çok işe yaramıyor.

* V'de tüfekler ilk birkaç mermi haricinde kullanışsız gibi hissettiriyor. Spray ve burst atmak diye bir mekanik oyunda iyi yapılmamış ve yeniden düşünülmesi gereken mekanikler bence.

* Oyunun kitlesi berbat durumda, CS'de Ruslar en azından kolsuz ama onun haricinde çok bir zararları yok, V'de hem Türk veletler geliyor, hem kolsuz oluyorlar, hem de ağzına geleni mikrofona bağırıyorlar ve en kötü yanı bunları oyundan atamıyorsunuz oylamayla.

Ve açıkçası v hakkında sevmediğim daha çok şey var ama bu kadarı bile benim için yeterli tercih etmemek için.

CS anti hile konusunda geride kalsa da oyunlarıma güven faktörüm düşük olmadığından neredeyse hiç hileci gelmiyor. Bedava hesaplarda oynayan arkadaşlarım bile ilk birkaç oyundan sonra hilecilerin büyük derecede azaldığını söylüyor ve oyunda hileciler gittikçe daha hızlı tespit edilip oyundan yasaklanıyor.

CS'nin oynayışı bazılarına fazla klasik gelse de oyunu çıktığından itibaren popüler tutan da bu klasik ama dengeli oynayışıdır. V oynamak eğlenceli, yanlış anlamayın. Ama oyunu rekabetçi olarak sunmak, genel topluma yalan söylemekten başka bir şey değildir.
 
Şuan sadece Lol oynuyorum fakat ikisinde en az 1k saat oynamışımdır valorant kadar kafa ağrıtan insanı krize sokan oyun görmedim csgo da rastgele hs yeme oranı neredeyse yok yani biri seni düşerken veya zıplarken hs atma oranı çok düşük fakat valorantta bı bakıyorum raze havada uçuyor kafamı bı çeviriyorum adam vandalla 50 metre yukardan aşağı düşerken kafama vuruvermiş işte bu tür durumlar oyundan soğutuyor beni
 
O değil de, geçen sene bu soru sorulunca herkes Valorant diyordu, şimdi Valorant diyen kalmamış bile. Buradan şunu çıkarabiliriz, ilk başta Valorant'a geçip sıkılan herkes CS'nin daha iyi olduğunu anladı. CS'yi 5 yıldır oynuyorum hala sıkmadı, Valorant'ı 6 ay oynadım bir daha canım istemedi bile.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı