XFX RX590 fatboy ısınıp görüntü gidip geliyor

emircan4207

Hectopat
Geçtiğimiz günlerde XFX RX590'lı sistem aldım. Bugün CS:GO oynarken bir anda monitörde görüntü gidip gelmeye başladı. Ekran kartı çok fazla ısındı. Daha sonradan funmark ile test ettim. Daha 10 dakikayı bulmadan ekran kartı 83 dereceleri gördü ve kapanıp açıldı yine aynı şekilde. Bazı oyunlarda ise bu olay olmuyor... Sorun nereden anlamadım. Güç pinlerinin tam oturmamasından falan olabilir mi bu problem sizce?

Sistemim:
AMD Ryzen 5 2600
ASUS B450M Dragon bulk
XFX RX590 Fatboy
XPG 8 GB RAM
Corsair SPEC-05 / 550W PSU

Ekran kartınız default ayarlarda mıydı yoksa dediğim ayarı mı yaptınız? Bir de FurMark ya da OCCT testi yapın sıcaklıklara bakalım. Bu arada TV niz 1080P çözünürlükte mi?

TV fullhd değil ama çözünürlük 1920x1080'de kullanıyorum.
Ayrıca Furmark'ta verimli sonuç için kaç dakika test etmeliyim? Değerler nasıl olmalı? Furmark ayarlarını nasıl ayarlamalıyım @SlackerX

Kendi yaptığım testte 1366X768 çözünürlük 8X MSAA'yı seçtim. Settings kısmına dokunmadım. Yarım saat yaptığım teste 77 derecede sabit kaldı ekran kartım. 80 dereceyi geçmiyorsa değerler iyi 90'a yaklaşıyorsa ekran kartının soğutması zayıftır.

Pubg oynadım az önce, Radeon Software'de 84 derece dedi oyundan çıktım hemen 70'e düştü. Bu sıcaklık değerleri pek inandırıcı değil gibi?

Oyun içerisinde 70-80 arası sıcaklık idealdir. Kullandığınız ekran kartı için 84 derece kabul edilebilir. Oyundan çıkınca yani boşta 70 derece olması yüksek yalnız. Benim kullandığım ekran kartı boşta Max 41 dereceyi görüyor. Tavsiye ettiğim testleri yapmanızı öneririm 15DK-30DK arası hata vermeden 85 dereceyi geçmiyorsa kullandığınız kart için kabul edilebilir değerlerdir diye düşünüyorum.

Yok yanlış anlattım kusura bakmayın. Dikkatinizi çekmek istediğim nokta oyundan çıkar çıkmaz 84'ten 70 derece gösterdi bi hata var gibi düşündüm. Şuan masaüstünde dolaşıyorum ve ayrıca ZeroRPM özelliğini kapattım şuan ekran kartı 42 derece boştayken. Ayrıca manuel fan ayarlarını bir ara ayarlayacağım. Radeon'da stok fan ayarları bence iyi değil. Bazı yabancı kaynaklar özelleştirilmiş fan hızını öneriyor. Eğimli şekilde ayarlamamızı tavsiye ediyorlar.

Ben MSI Afterburner kullanıyorum. Bende de dediğiniz gibi sıcaklıklar hızlı değişiyor. Loading ekranlarında bile düşüp tekrar yükteki sıcaklıklarına çıkıyor. Normal yani sıcaklıkların o şekilde değişmesi. Güvenilir sonuçlar için testler gerekli.

Aynı ekran kartını kullanıyorum ve seninle aynı sıkıntıyı bende yaşadım. Kart çok ısınıyor evet. Fakat ben bu ayarları yapınca sıcaklığı 7-8 derece kadar düşürmeyi başardım ayrıca o hata da çözüldü. Undervolt deneyebilirsin. Ben undervolt yapamadım -10 değer yapmama rağmen sistem hep çöktü. Şimdi gelirler dandik ekran kartı almışsın ısınan çöp diyenler olabilir. Yani para gökten gelmiyor eğer uygun fiyata aldıysan sıkıntı yok bence.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    55,5 KB · Görüntüleme: 70

MSI Afterburner'da Temp. Limiti düşürmeyi denediniz mi? Undervolttan anlamadığım için ben onu kullanıyorum sıcaklığı 70 dereceye sabitledim. Power limiti program ona göre ayarlıyor. FPS düşüşü ne kadar oluyor onu bilmiyorum. 60 Hz monitor kullandığım için sorun olmadı FPS düşüşü benim için.

Hayır Temp Limit düşürmeyi denemedim. Temp Limit özelliği o dereceye ulaşınca kartın otomatik güç düşürmesi değil mi yoksa ben mi yanlış biliyorum acaba ? Güç limitini -40 düşürmeyi denedim cidden 65 dereceyi nadiren geçti ama 20-30fps düşüş oldu Biz bu kartı genellikle oyun oynamak için aldık 30fps düşüş fazla geldi bana. Şimdilik yaptığım ayarlar ile memnunum bakalım 80 dereceyi geçmedi daha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…