Vücut yağ oranınızı doğru ve hızlı bir şekilde hesaplayın. Detaylı vücut analiziyle ideal yağ oranına ulaşmaya başlayın!
www.agirsaglam.com
Vücut yağ oranı hesaplama aracı için buraya tıklayın.
vucut-yag-orani.hesaplama.net
175 cm boyunda 100 kg ağırlığındaki bir vücut geliştirme sporcusu kilolu mu oluyor? Boyuna göre kilolu olmak diye bir şey yok veya vücut kitle endexi bunun bir anlamı yok. Önemli olan insanların yağ oranıdır. Hangi siteden hangi yöntemle yağ oranını ölçtün? Yağ oranı mezura ile ölçülür. Linkini attığım sitelerden ölçebilirsin. Belinin en ince yerinden ve boynunun adem elması olarak bilinen çıkıntı çevresinden ölçülür. Sağlık kurumlarının resmi olarak kabul ettiği oranlar erkek için %25 ve üstü, kadınlar için %30 ve üstüdür ama sen %24 yağ oranındaysan ve obez olmadığını düşünüyorsan bu ego tatmine girer çünkü resmi bir kuruma kayıt olmayacaksan veya yarışmacı değilsen bu sayıların anlamı yoktur. Ben 1 tabir kullandım bir erkeğin karın kaslarından hiçbiri görünmüyorsa yağ oranı yüksek demektir. Yani estetik değildir vücudu ve çirkindir. Estetik durmuyorsan insanlar mezurayla senin yağ oranını ölçmezler obez olup olmadığına karar vermek için. Çok yağlı olmak, şişman olmak obeziteyle aynı anlamdadır. Senin ölçümle, mezurayla veya sayılarla işin yok. Ben sana 1 fikir verdim. İster egonu tatmin edersin, ister sağlığına dikkat edersin. Ek olarak her insanda karın kasları bulunur. Yürürken öne düşüp yere kapaklanmamanın nedeni budur.