Yaşadığımızı mı zannediyoruz? Aslında yokuz!

Anlatmak istediğim şeyi ısrarla anlamıyorsun ve saçma sapan sorular sormaya devam ediyorsun. Bence tekrar bir gözden geçir yazılanları.

Anladığım şeyler.

1 ) bundan 100-200 yıl sonra kimse bizi hatırlamayacak biz yokuz.

2 ) anlamsızlığımıza anlam katıyormuşuz.

3 ) yaptığımız şeyler unutulacakmış.

4) evrende çok küçüğüz neredeyse yokuz.

Son düzenleme:
Bizim 100 yıl sonra hatırlanmamamız veya yaptıklarımız hatırlanamaması evrende daha önceden var olduğumuz ve o eylemi yaptığımız gerçeğini değiştiremez.

____________________EKLEME___________________

Dostum attığım videoyu senin için izledim ve şunu çıkardım evrende çok küçük bir alan kaplamamız yok olduğumuz anlamına gelmez evrende yalnız olmadığımız anlamına gelir örneğin senin hücrelerin çok küçük değil mi son ona yok diyebilirsin ama o küçük şey seni gerçekten "var" yapan şey evrende aynı şekilde küçük ve milyarlarca gezegen sayesinde var.

Dostum attığım videoyu senin için izledim ve şunu çıkardım evrende çok küçük bir alan kaplamamız yok olduğumuz anlamına gelmez evrende yalnız olmadığımız anlamına gelir örneğin senin hücrelerin çok küçük değil mi son ona yok diyebilirsin ama o küçük şey seni gerçekten "var" yapan şey evrende aynı şekilde küçük ve milyarlarca gezegen sayesinde var.
Evrende zaten yalnız değiliz. Bir tek insanlar var başka yaşam formları yok demek zaten akıl işi değildir. Şuan varız fakat yaptığımız şeyler ve biz evrenin o inanılmaz algımızı aşan büyüklüğüne nazaran yokuz. Sen orada ben varım diye çığlıkta atsan aslında o büyüklük karşısında yoksun yaptığın şeylerin önemi ve büyüklüğü de yok bir nevi.

Yokuz derken mecaza kayıyor biraz, tabiki varız ama varlığımız hiçbir anlam ifade etmiyor. Değerden ve anlamdan yoksun hayatlarımıza bir şeyler katmaya çalışıyoruz kendimizce.
@Saitama1 Oğuz sasi izliyorsunuz galiba, yayınlarında sürekli bunlardan bahsediyordu. 😃

Varız ve kendimiz için varız evrenin büyüklüğü bizi zerre ilgilendirmiyor ( bir şey yapamıyoruz, zenginin parası züğürtün çenesi misali) o yüzden kendimiz için varız ve varız.

pangea-with-modern-borders.jpg

1200px-Winkel_triple_projection_SW.jpg

Dostum bu pangea (1. şekil) (dünyanın tek bir kıtada olduğu dönemler) yaklaşık 350-400 ve hatta daha eski dönemlerde olduğu düşünülüyor ve dünyanın 2. şekildeki formunu almasında ekseni etrafında dönmesi çeşitli doğa olayları varken fazla olmayan bir oranda canlılarında etkisi vardır yani senin gibi benim gibi milyarlarca küçük insan dünyanın bugünkü formunu almasında az da olsa büyük rol oynadık yani milyon yıllarda önce bir şey yapsan geleceğe bir iz bırakabiliyormuşsun bu da senin var olduğunu gösteriyor.

Pangea_animation_03.gif

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı