Yolcu Uçaklarının Yakıt Tüketimi

Katılım
22 Kasım 2016
Mesajlar
25.492
Makaleler
24
Çözümler
105
Yer
İstanbul
Bir uçağın yakıt tüketim verileri çok daha fazla değişkenden etkilenmektedir. Yolcu ve kargo yükü, rüzgar durumu, depolanan yakıt miktarı, seyir irtifası, hava koşulları gibi hemen akla gelen etmenler sıralanabilir.

Menzilini ve yakıt kapasitesini bildiğimiz uçakların ortalama tüketim değerleri, basit bir matematik işlemi ile ortaya çıkıyor.

Arabayla 12 litreyi görünce çılgına dönüyorduk değil mi, bir de uçaklara bakın :D

Screenshot_3.png
Screenshot_4.png
Screenshot_5.png
Screenshot_6.png
Screenshot_8.png
Screenshot_7.png
Screenshot_11.png
Screenshot_9.png
Screenshot_10.png
 
Son düzenleme:
Dünya için berbat dediğin şeyler, günde milyonlarca insanı bir kıtadan diğer kıtaya, maksimum zaman tasarrufu ile taşıyor :)

Bunun adı teknolojidir.
Çevre için berbatlığını değiştiriyor mu? Her teknoloji iyi midir?
 
Çevre için berbatlığını değiştiriyor mu? Her teknoloji iyi midir?
Bir şeylerden kazanmak için bir şeylerden vazgeçmek gereklidir. Uçakların, dışarıdaki araçlardan daha fazla doğaya duyarlı olduğunu bilmeni isterim yine de.
 
Bir şeylerden kazanmak için bir şeylerden vazgeçmek gereklidir. Uçakların, dışarıdaki araçlardan daha fazla doğaya duyarlı olduğunu bilmeni isterim yine de.
Onlar için de aynısını düşünmekteyim. Keşke el ele verip, sera gazı salmayacak şekilde elektrik enerjisi üretilebilse(nükleersiz), bütün araçlar elektrikli olsa ama bu gidişle uçacak dünya da kalmayacak...
 
Onlar için de aynısını düşünmekteyim. Keşke el ele verip, sera gazı salmayacak şekilde elektrik enerjisi üretilebilse, bütün araçlar öyle olsa ama bu gidişle uçacak dünya da kalmayacak...
Uçak üreticileri elektrikli motorlar üzerinde çalışıyor. Uçaklar, arabalara göre daha hızlı gelişiyor bu konuda. Ancak bir anda böyle bir teknoloji çıkarmak kolay değil tabii ki. Belki biz göremeyiz ama 100-150 sene sonra tamamen geçiş olacaktır. Zaten petrol nereye kadar dayanacak insanoğluna?
 
Hocam yinede uçak yakıtı ucuzdur. Doğru mu? Bizi ışığınla aydınlat.
Evet, normal benzine göre ucuz ama yine de aşırı fazla tüketildiğinden havayolu şirketlerine güzel masraf çıkarıyor.
Bu tüketim değerlerine bakacak olursak uçakların elektrik veya alternatif yakıtla uçabilecek hale gelmesine yarım asır vakit var demek oluyor. Değerler inanılmaz.
Boeing ve Airbus çalışıyor. Rus sivil havacılığı da çalışıyor ama sivil havacılıkta Ruslara güvenmem pek. Elektrikli motorlar büyük teknoloji ve devrim olacak zaten.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı