Zorla askere alınmak istemiyorum, ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sabırı, açlığı, zorluğu, yokluğu ve daha nice hayat dersini öğrenebileceğin güzel bir deneyim. Askerliğini yapmazsan emin ol hayatta saydıklarım sıkıntılardan birini yaşadığın zaman hazırlıksız olabilirsin. Sorduğun soru konusunda çürük raporu alarak gitmeyebilirsin ama hiçbir devlet kurumunda çalışamazsın.
 
Türkiye cumhuriyeti vatandaşıysanız ve erkekseniz gitmekten başka çareniz yok. Sadece belirli bir süre erteleyebilirsiniz. Daha sonra yaştan dolayı mecburi olarak alıyorlar askere.
Düşüncelerinize saygı duyuyorum keşke istemediğimiz bir şeyi yapmak zorunda kalmasak. Askerliğin Vatan millet de alakası yok bence. Gereksiz koşmalar iştimalar vs. bir de üst devrelerinizin sizleri ezmesi gibi durumlar da var. O botların içinde ayakları mantar olan arkadaşlarım var.
Koğuşta ayakları kokanı mı ararsın, yellenenleri mi?
Keşke standartları ve askere verilen değer biraz daha fazla olsaydı insanlar mecburiyetten değil gönüllü olarak gitselerdi.

Hocam engelliler gidiyor mu?
 
3 TL'lik sigaraya 12 TL vergi veriyorum. Bir zahmet vergilerimin karşılığı olarak savunma işini de devlet yerine getirsin.

Kardeşim içme 15TL cebinde kalsın. Devlet sigara bırakma ilaçlarınıda ücretsiz yaptı git başvur. Gerçi sana vermesinler sen nasıl olsa askerlik yapmıyorsun.
 
Yani yemeyecekler seni orda.Gidip 6 ayda asker arkadaşları edinirsin Adam olursun silah tutmayı vs çok şey öğrenirsin şahsen 18 yaşından küçüğüm ama öyle bir gitmeyi istiyorumki...
Gitmek isteyen gitsin zaten arkadaşım ben ona bir şey mi diyorum ? Gönüllü olan yapsın tabi.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı