Zorunlu askerliği saçma buluyorum

Zorunlu askerlik eğitim açısından ülkelerde olması gereken bir şey, bilirsiniz ki askerliğini yapmış insanlar için veya yaşı gelmiş olanlar için "hazır asker" kelimesi kullanılır, doğal olarak herhangi bir savaş ortamında bu eğitimi almış insanlar zorunlu veya tercihen "Asker." olacaktır,

Savaş eğitimi almış insan sayısı savaşların önlenmesi için gereklidir, nasıl ki ülkelerde nükleer silahların bulunması, nükleer savaşları engelliyorsa aynı mantıkla eğitim almış insan sayısı da savaşları ve işgalleri engeller, olması gereken bir şeydir ancak süre konusunda çekinceliyim, örneğin 120bin TL ödeyince madem 21 günde her şey öğretilebiliyor, neden diğer insanlar 6 ay yapmak zorunda bırakılıyor?

Ne için yapıyorsun peki bunu? Ben üniversite okuyorum, neden bu işleri yapayım ki. Neden yani? Savaş durumunda olsak neyse anlarım. Fakat ben okulumu bitirip öğrencilerime kavuşmak istiyorum.
Onu ben de bilmiyorum. Sadece bir mıntıkıda tüm işleri askerler yapıyor ve iş dağılımı yapıyorlar.

Saçma bir durum yok alıkoyulmakta, nasıl ki bir ülke sana savaş açtığında oradaki askerler isteye isteye savaşa gelmiyorsa, sende isteye isteye korumuyorsun ülkeni, kendini veya aileni ama yapmak zorundasın bu yüzden askerlik bir bakıma gerekli. Ama bizim ülkedeki askerlik gerekli mi hayır sistemi saçma oraya kelen yüzlerce askerin için 3-5 tanesini(yetenekli bulduklarını) eğitip gerisine 6 ay amelelik yaptıracaklar. Askerliğe denk bir sistem şart mesela silah kullanma eğitimi ve hayatta kalma eğitimi alan bir insanın askere gitmesi şart olmamalı. Türk olduğun için değil Türk vatandaşı olduğun için bu görevi yaparsın.

Kendi lafımın üzerine laf söyleyeyim savaş durumunu düşünen arkadaşlar için, diyelim bir savaş patlak verdi PUBG gibi yerden silah bulmayacağız herhalde veya drop düşmeyecek😅 merakım şu 6 ay patates soyan vatandaş eli silahlı işgale gelmiş askeri neyle durduracak salatalık soyacağıyla mı?

Şu patates soyma geyiği bir türlü bitmedi gitti. Patates soyma diye bir olay kalmadı arkadaş. Başka bahane bulun askere gitmemek için.

Basit askerlikte askeri bir eğitim yok. Hadi o geyiği geçelim ne yapıyorlar sabah kalk, sayım, yat kalk sürün, askeriyenin gündelik işleri günü bitir. 6 ay boyunca her gün atış talimi mi yapıyor? Savaş durumunda hayatta kalma eğitimi mi alıyor? 20 yıl önce askerlik görevini yapmış kişi şimdi o silahların biriyle bire nişan alabilir mi? Peki ya meclis, silah deposu gibi yerlerde tüm askerliğini nöbetle geçirenler onlar ne yapıyor? Bu eğitimleri alarak mı gittiler? 6 ay içinde cidden bu kadar kaliteli bir eğitim verildi mi ömrü boyunca unutamayacağı ve her koşulda kullanabileceği?
Eminim ki ortalama bir kampçı o askerden daha iyi hayatta kalır ve başkalarının hayatta kalmasına yardımcı olur savaş durumunda.
Şimdi ülke sınırlarını koruma muhabbeti yapılır. Hangi sınır hangi ülke? Orta Doğu'nun ne kadar iti kopuğu varsa ülkeye soktuk kimi kimden koruyoruz?

Basit askerlikte askeri bir eğitim yok. Hadi o geyiği geçelim ne yapıyorlar sabah kalk, sayım, yat kalk sürün, askeriyenin gündelik işleri günü bitir. 6 ay boyunca her gün atış talimi mi yapıyor? Savaş durumunda hayatta kalma eğitimi mi alıyor? 20 yıl önce askerlik görevini yapmış kişi şimdi o silahların biriyle bire nişan alabilir mi? Peki ya meclis, silah deposu gibi yerlerde tüm askerliğini nöbetle geçirenler onlar ne yapıyor? Bu eğitimleri alarak mı gittiler? 6 ay içinde cidden bu kadar kaliteli bir eğitim verildi mi ömrü boyunca unutamayacağı ve her koşulda kullanabileceği?
Eminim ki ortalama bir kampçı o askerden daha iyi hayatta kalır ve başkalarının hayatta kalmasına yardımcı olur savaş durumunda.
Şimdi ülke sınırlarını koruma muhabbeti yapılır. Hangi sınır hangi ülke? Orta Doğu'nun ne kadar iti kopuğu varsa ülkeye soktuk kimi kimden koruyoruz?

Askerliği baştan aşağıya tartışacak halim yok. Bu ülkede zorunlu askerlik var. Konusu açılacak bir şey değil aslında. Gerekçelerini saydın iyi güzel ama çözümü yok. Devlet sana ya parasını verip 1 ay temel eğitimini alırsın ya da 6 ay askerliğini yapıp hizmetini tamamlarsın diyor. Ben isteyerek severek gittim. Yeri geldi wc temizledim. Yeri geldi karakolda nöbet tuttum. Kendi askerlik tecrübemi sana detaylı anlatmak isterdim ama askerliği şu an tu kaka olarak gördüğün için sana mantıklı gelmeyecek. Bana göre askerlik bu ülke için gerekli.

Askerliği baştan aşağıya tartışacak halim yok. Bu ülkede zorunlu askerlik var. Konusu açılacak bir şey değil aslında. Gerekçelerini saydın iyi güzel ama çözümü yok. Devlet sana ya parasını verip 1 ay temel eğitimini alırsın ya da 6 ay askerliğini yapıp hizmetini tamamlarsın diyor. Ben isteyerek severek gittim. Yeri geldi wc temizledim. Yeri geldi karakolda nöbet tuttum. Kendi askerlik tecrübemi sana detaylı anlatmak isterdim ama askerliği şu an tu kaka olarak gördüğün için sana mantıklı gelmeyecek. Bana göre askerlik bu ülke için gerekli.
Abi ben de zorunlu olmasına karşı değilim ama insanlar sıkıntı olursa diye korkuyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı