- Makaleler
- 4
Askerliği baştan aşağıya tartışacak halim yok. Bu ülkede zorunlu askerlik var. Konusu açılacak bir şey değil aslında. Gerekçelerini saydın iyi güzel ama çözümü yok. Devlet sana ya parasını verip 1 ay temel eğitimini alırsın ya da 6 ay askerliğini yapıp hizmetini tamamlarsın diyor. Ben isteyerek severek gittim. Yeri geldi WC temizledim. Yeri geldi karakolda nöbet tuttum. Kendi askerlik tecrübemi sana detaylı anlatmak isterdim ama askerliği şu an tu kaka olarak gördüğün için sana mantıklı gelmeyecek. Bana göre askerlik bu ülke için gerekli.
Bana gelmiyor ülkede koruyacak değerli ne kaldı ki? Katarlıların her gün parsel parsel satın aldıkları toprakları mı koruyayım veya tecavüzcü Afgan'ları mı?
Değil 6 ay 1 yıl düzenli olarak bana hayatta kalmayı öğretsinler seve seve giderim ama işte tuvalet temizleriz ancak. Bu ülkede zorunlu askerlik şart ama "askerlik" amelelik değil.
Hele zaten askere gitmek iyidir insana düzen katar diyen 46.5 kromozomlu insanlara ayrı ayar oluyorum. Eğitimin ve hayatın sana veremediği düzen alışkanlığını, 6 ayda ezile ezile alacak kadar sefilsen bana ne senin sefilliğinden benim yerim, yurdum, düzenim yerimde.
Bu arada lafım size değil hocam genel düzenine askerliğin ve bizim insanların.