Zorunlu askerliği saçma buluyorum

Askerliği baştan aşağıya tartışacak halim yok. Bu ülkede zorunlu askerlik var. Konusu açılacak bir şey değil aslında. Gerekçelerini saydın iyi güzel ama çözümü yok. Devlet sana ya parasını verip 1 ay temel eğitimini alırsın ya da 6 ay askerliğini yapıp hizmetini tamamlarsın diyor. Ben isteyerek severek gittim. Yeri geldi WC temizledim. Yeri geldi karakolda nöbet tuttum. Kendi askerlik tecrübemi sana detaylı anlatmak isterdim ama askerliği şu an tu kaka olarak gördüğün için sana mantıklı gelmeyecek. Bana göre askerlik bu ülke için gerekli.

Bana gelmiyor ülkede koruyacak değerli ne kaldı ki? Katarlıların her gün parsel parsel satın aldıkları toprakları mı koruyayım veya tecavüzcü Afgan'ları mı?
Değil 6 ay 1 yıl düzenli olarak bana hayatta kalmayı öğretsinler seve seve giderim ama işte tuvalet temizleriz ancak. Bu ülkede zorunlu askerlik şart ama "askerlik" amelelik değil.
Hele zaten askere gitmek iyidir insana düzen katar diyen 46.5 kromozomlu insanlara ayrı ayar oluyorum. Eğitimin ve hayatın sana veremediği düzen alışkanlığını, 6 ayda ezile ezile alacak kadar sefilsen bana ne senin sefilliğinden benim yerim, yurdum, düzenim yerimde.

Bu arada lafım size değil hocam genel düzenine askerliğin ve bizim insanların.

Zorunlu askerliğe bende karşıyım ama bir savaş veya darbe olsa giderim ama birçok kişiden duyduğuma göre askere gitmek zaman kaybıymış sadece ama sadece zaman kaybı diyorlar gidenlere soruyorum katılıyor musunuz?

6 ay yapmış biri olarak, bana kazandırdığı benden götürdüğünden az. Başkasını bilmem.

Eğer gerekli ve faydalı bir şey olsaydı hükümeti yönetenlerin kendi çocukları v.s giderdi. Onlar bile bedelli hatta muafiyet alıyorsa, zengin villasında lattesini yudumlarken fakir doğuda gece soğukta kule nöbeti tutuyorsa bu işte bir sıkıntı var demektir.

Eski 18 aylık askerlik dahil tüm öğretilenler, 1 kişiye 1 haftada öğretilebilir. Gerisi olduğu gibi kayıp.

1. Bir insanı sırf erkek olarak doğduğu için rızası dışında bir yere göndermek gerçekten saçma.
2. Profesyonel askerliğe geçmek daha mantıklı.
Görüşlerini düzgünce paylaşmak isteyen olursa yorum yapabilir.

Ben uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Askerlik sadece şimdi için değil. İleride bir tehdit olursa diye bir provadır. En azından gidip orada askeri ortamı, Silah kullanmayı öğrenmen gerekiyor ki savaş durumunda bir daha devletin sana köklü eğtim ve askeri nizam dersi vermek zorunda kalmasın. Ayrıca ani bir tehdit e karşı devletin elinde asker bulundurması da çok önemli. Erkekler gidecek hocam tabii. Doğarken kadınlara üstün bir kas kütlesiyle doğuyorsun. Yapısal olarak erkekler savaş iklimine, askere daha uygun. Bu nedenle vatani görevi yapmak erkeğim diye yapıyorum şeklinde düşünüp tasalanman gereken bir şey değil.

Vatana hizmettir askerlik ama hangi vatana ve hangi millete... Mehmetcik can versin, o evlatları nargile çekip canlarımızı taciz etsin. Filtreden geçmeden ne olduğu belli olmayan tipleri ülkeye alan, bu şahısları savunan ve kendi halkını sefillikle sınayan hükümet için mi yapalım? Yoksa bu sefilliğe ve adaletsizliğe rağmen seçimlerde cahil inadını kıramayanlar için mi yapalım? İşten kafamı kaldıramıyorum... Ev kirası, alışverişi, faturaları bitmiyor. Tükendim, bittim. Ülkesinden ilk fırsatta kaçan terörist, tacizci, tecavüzcü, gaspçı pislikler için askerlik yapmam isteniyor. Birileri saraylarda yaşayıp, faturasını halka keserken. Ben ise ay sonu faturalarını, ödemelerini düşünüyorum. Başlarım askerliğine, hayatımı çaldıkları yetmiyor gibi 6 ay askerlik yapacakmışım. Yazık. Kendi vatanıma olan borcumu sorguluyorum...

Bencede zorunlu olmamalı isteyen gitmeli zaten Türkiye de bir sürü savaşa meraklı insan var onu vuralım şunu vuralım. Her insan 6 ay ailenden uzak kalamaz işi gücü var kedini köpeğini bile özlersin kesinlikle isteyenler gitmelidir.

Hocam sakin ahahaha. Şuan savaşta mıyız? Ülkeye sadece askere giderekten faydalı olunabilecek düşüncesinden çıkın artık. Öğretmen olarak genç nesilleri eğitebilirsiniz, Girişimci olarak ülkemizi uluslararası alanlarda temsil edebilirsiniz, veya sokakta simit satarak hizmet edebilirsiniz. Askerlik? Tuvalet temizlemek, patates soymak?

Askerlik elbette bizim ülkemiz açısından önemlidir hatta sizin gibi milyonlarca böyle düşünen insan vardır. Geçilsin profesyonel askerliğe, siz de hem meslek olarak yapın hem de ülkenize hizmetinizi askerlik yolu ile edin.
Profesyonel askerliğe geçilsin ne demek? Geçildi zaten. Şuan ordunun büyük bir kısmını profesyonel askerlerden oluşuyor. Ayrıca sadece profesyonel olarak askerlik yapan kişilerle mi savunulacak vatan savaş durumunda? Ben öğretmen olmasın demiyorum, girişimci olmasın demiyorum, istediği mesleği yapmasın demiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı