Evde dambılla yapılabilecek vücut geliştirme hareketleri

@Semih Demir Af buyur ama hala anlamadım. Set arası dinlenme yok değil mi ? Sadece karşıt kas gruplarını setlerini bitirince dinleniyoruz?

Estağfirullah kardeşim çekinmene gerek yok 10 kere anlatayım anlama yine sor asla terslemem kardeşim her zaman sorabilirsin. Evet aynen öyle 1 seti yaparken hiç dinlenme yok tekrar bitince dinleniyorsun..
 
@Semih Demir kardeşim yine bir soruyla karşındayım :) ben yaklaşık 2 ay'a doğru gidiyorum ama çalışırken bu göğüs'te hiç yanma olmuyo ki? Sadece gerilme oluyor ayağa kalkınca. Bazı kişiler diyor ki dokununca acıyor diyor 2-3 gün ağrıyor falan diyor bende hiç bir zaman böyle bişe olmadı antrenman sırasında şiştiğinin farkındayım sadece bi kabarma oluyor ama çalışırken ne yanma ne bir şey oluyor. Ne yapmalıyım kardeşim lütfen bilgi verir misin?

Birde göğüs ölçüsünü nereden itibaren almam gerek meme ucun'dan mı yoksa tam orta'dan mı ? meme ucunda ölçüyorum 85 tam ortadan 92.5 geliyor. Sence iyi mi göğüsler ? Birde ben göğüsler için 7 hareket yapıyorum, bunlar ; dumbell press -fly , bench press, 3 şınav çeşiti olarak, alçalan şınav yükselen ve normal şınav üstüme ağırlık koyarak yapıyorum. Sence çok mu yükleniyorum göğüse de bundan mı gelişme göremiyorum ? Lütfen detaylı yardımını bekliyorum.
 
Son düzenleme:
Evde çalışmak zor oluyor. Çalışma yerin varsa belki olabilir. Bende önceden kick boks yapıyordum. Şimdi yine başladım evde çalışıyorum ama zorlanıyorum. Düşün yani eskiden yaptığım sporda zorlanıyorum. Bir salon olsa başında hocan ve ortam çok daha iyi olur.
 
@qweqweee kardeşim valla isteyince her şey oluyor ev miş, spor salonuymuş hikaye. Sadece istek ve azim gerek. Ama evdeki dezavantaj hocan yok, beslenme düzeni yok hareketler doğru mu yanlış mı hiç bilemiyorsun.
 
@qweqweee kardeşim valla isteyince her şey oluyor ev miş, spor salonuymuş hikaye. Sadece istek ve azim gerek. Ama evdeki dezavantaj hocan yok, beslenme düzeni yok hareketler doğru mu yanlış mı hiç bilemiyorsun.

İnsan isteyince yapar diyorsun da kendine çok zarar verirsin. Kendinde demişsin yanlış hareket filan sakatlanmaya yol açar. Mesela hiç bilmeden kum torbasına yumruk atsan bilek sakatlanabilir. Sende de yanlış bir harekette beline veya başka yerine zarar verebilirsin. Hocalar boşuna değil yani biraz salona gidip hangi hareketler nasıl yapılıyor, iyice öğrenip yapılması gerek. Yinede ben evde yapacağım diyorsan Youtube kanallarından video izleyip yap.
 
Spor salonlarında eğer hocalara ve salona büyük miktarda bir para ödemiyorsanız zaten evdeki çalışmadan farksız olmaz. Çoğu salonda hocalar haraketi yarım yamalak gösterip daha sonra ilgisiz bırakıyor öğrenciyi, yani bu bütün spor dallarında geçerli. Dediğim gibi, yüksek miktarda bir para ödeyeceksiniz ki ''Hoca'' sizinle ilgilensin, onun dışında tek tük bakar gelip geçer umurunda olmaz.
Ayrıca, salondaki çalışmanın yerini alamayacağı için göğsünde ertesi gün fazlasıyla ağrı olmayacağını belirtmek isterim. Hatta yine ayağa kalktığında sızlıyor pump hissiyatı geliyorsa bu bile senin için avantaj. 85 doğrudur, 92.5 olacağını sanmam.
Kolay gelsin.
 
@Semih Demir Teşekkürler. Peki şimdi mesala göğüs 85. Ağustos sonun'da bu 3-4 cm ilerlemiş olabilir mi? Veya 1 ay için'de kesinlikle bi gelişim görülmeli mi?

Hayır.
İlk 3 ay içerisinde gelişimde çok hızlı bir fark olur, 3 - 6 ay süresince gelişim devam eder. Bundan sonra sekteye uğrar ve gelişim doğal olarak yavaşlar, bunun için biz de süperset, bol ++ süperset, dropset, ve farklı egzersizler öneriyoruz. Öyledir ki 3 yılda bicepsten 2 cm alanlar dahi var, maalesef azim ve hırs gerektiriyor.
 
@Semih Demir Kardeşim şimdi bir kaç şey okudum over-training olma ile ilgili. Benim antrenmanlar 1.5 - 2 saat sürüyor ve fullbody olarak çalıştığım için bu kadar uzun sürüyor. Göğüse çok yükleniyorum kardeşim. Mesela dumbell press, fly, pullover, ve de şınav çeşitleri olarak alt göğüse, üst göğüse şınav ve normal şınav çekiyorum. Acaba çok mu yükleniyorum kardeşim? Fullbody yerine split'e mi geçsem ? Zaten okul geliyor hem benim için kolay olur split. Birde over-training hakkında bilgi verirsen sevinirim.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı