Şeriat kötü bir şey mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2021 yılı için böyle bir şey, laik bir ülkede kabul edilemez. Hatta hiçbir yerde kabul edilemez.

Eşcinsellik: Şeriat hukukunda eşcinselliğin ölünceye kadar hapis, 100 sopa veya recm şeklinde mezheplere göre farklılıklar gösteren tâzir cezaları bulunmaktadır.[18][34] (İlgili madde: İslam'da eşcinsellik)

Tek başına bile niye uygulanmaması gerektiğini gösteriyor.

 
Maalesef. Ben Şeriat'ı diğer devletlerin uyguladığı ile referans almıyorum.
O zaman anlat. Öğreneyim. Bildiklerim kadarı ile kadın hakları kısıtlanacak, kısasa kısas olacak, recm cezası olacak, eşcinsellik vs. yasak. Bu ve buna benzer bir sürü insanlığa aykırı şey var.
 
Laik bir ülkede mümkün değil zaten ve kötü olduğunu düşünüyorum. Kol kesmek gibi ortadoğu karanlığında kalmış demode kuralları barındırıyor. İnanmayanlar ayetleri incelesin kesin ve net olarak kolu kesilecek denilen ayetler mevcut. Osmanlı'da hiç kol kesilmedi ya da Suudi Arabistan'da şereiat var hiç kol kesilmedi demeyin, Osmanlıda ve Suudi Arabistanda sözde şeriat var uygulanmıyor. Gün gelecek bütün dinler yok olacak, bu bizlere dayatılmış dinlere torunlarımız gülecek.
 
Kur'an-I Kerim'i okuyun. Tefsirini okuyun. Bizden önce helak olan kavimlerin neden helak olduğuna bakın. Bu helak olan kavimlerin yaptıkları pislikler, şimdi misli misli var.

Evrenin yaratıcısı olan Allah'tır, kanunu koyan da Allahtır. Allahın'ın kanunlarına uymadığımız için bir Müslüman ülkesi olarak afetlerle, felaketlerle boğuşuyoruz. İntiharlar edenler, eşine, çocuğuna şiddet uygulayanlar, taciz/tecavüz edenler, hırsızlık yapanlar ve daha neler neler. İslamı yaşasa bu ülke hakkıyla, böyle olmazdı. Eşlerimiz/kadınlarımız Allah'ın bize bir emanetidir. Gel gelelim eşlerimizin üstüne titrememiz gerekirken, şiddet uygulanıyor.
 
Kötü mü iyi mi tartışılır fakat ondan önce tartışılması gereken neden islam kuralları altında yaşayalım? Tüm vatandaşlar müslüman değil neden içinde bulunmadıkları bir dinin kurallarına göre hayatları şekillensin? Bu yüzden sürekli bireyin dini olur devletin değil fikrini savunuyoruz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı