Ülkemizde neden çok fazla İslam düşmanlığı var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nereden öğrensin mesela? Karısını döven adama sabret diyen diyanetten mi?
15 asırdır daha Türkçe çevriminin tartışmalı olduğu kur'an'dan mı?

Tevrat zebur aklının alamayacağı kadar değişti adamlar hala dinine bağlı çünkü senin gibiler gibi özenti değil. Daha kendi kültüründen utanıyorsun hayallere devam et. 🤣 🤣
 
1. Sözde ibadet yapıp , namaz kılıp vs ama diğer zamanlarda iğrenç , namussuz bir yaşama sahip olup, başka insanlara kendini "bakın ne kadar müslüman biriyim" tarzında kendini öven sözde insanlar yüzünden.
2. Çoğu mevki makama sahip kişilerin, insanların dini üzerinden onları yönlendirmesi. Sözde hocaların "vaaz" vermesi.
Ve bu vaazların içinde, siyasi yönlendirme geçmesi. Özellikle şu dönemde bunu sıkça uyguluyorlar.

Sonuç olarak, AKLI BAŞINDA ilan kisiler, bunu doğru bulmuyor, ki değil zaten.

Koyun sürüsü olan kesim de zaten önüne ne sunsan itaat eder, sorgulamaz. En iyisi onların dediğidir der.

Çok açık konuşmadım. Anlayan anlamıştır.
 
Eskiden Müslüman'lar alimdi bilgiliydi her konuda. Şimdi tam tersi. Tabii ki herkes değil Müslüman olup bilgili insanlar var. Bu da bir negatif etki yapabiliyor.
 
Tevrat zebur aklının alamayacağı kadar değişti adamlar hala dinine bağlı çünkü senin gibiler gibi özenti değil. Daha kendi kültüründen utanıyorsun hayallere devam et. 🤣 🤣
Ben sana Tevrat ile alakalı tek kelime etmemişim sen bana Tevrat diyorsun ?
Ayrıca kültürümden utanıp utanmamak sana düşmez.
Ek olarak. Teşekkür ederim dostum zamanında ben orada doğmuş olmalıyım ki Avrupa birliği vatandaşı olduğum gibi bir gerçek var.

Tartışma kültüründen yoksunsun. İşine gelmeyince konu değiştiriyorsun haklı çıkmak için , acınası.
 
Bu düşmanlık sadece İslam'a değil, her konuda böyle. Kimse başkalarının fikirlerine saygı göstermiyor. Herkes taraf tutmuş seksenlerin sağcı solcuları gibi. Çok fazla kutuplaşma var, kimse araştırma yapmıyor. Ben bunun siyasilerin manipülasyonlarından dolayı olduğunu düşünüyorum.

Hatta bununla ilgili bir anımı anlatayım. Dokuzuncu sınıfta ortam da dinden konu açıldı falan filan benim inancıma geldi konu, deistim dedim. Artık nasıl kulaktan kulağa yayıldıysa okulun karşısında tanımadığım bir eleman "sen deist misin?" diye sordu, "evet" dedim "sen Allah yok mu diyon yani?" deyip az daha dayak yiyordum neyseki eleman maldı da yok yok mezhep diye kandırdım. Bunu yapan da benle yaşıttı. Dokuzuncu sınıf bebesi böyleyse O'nun büyüklerini siz düşünün yani.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı