Dinler mantıklı gelmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrım yapmak için sınav olmasaydı, her türlü kötülüğü yapan ile hayatın boyunca doğru şekilde yaşayanla aynı yere girecekti. Sonuç olarak doğru yaşayan şunu soyleyecek: "Neden farklı şeklide yaşamamıza rağmen ben ile o aynı yerde?"
Peki, neden Allah full iyilerin olduğu bir dünya yaratmadı? Mağdem çevreye zarar vermeyip cennete gitmek isteyen bir toplum oluşturdu da, neden herkesi iyi yaratmadı?
 
Ayrım yapmak için sınav olmasaydı, her türlü kötülüğü yapan ile hayatın boyunca doğru şekilde yaşayanla aynı yere girecekti. Sonuç olarak doğru yaşayan şunu soyleyecek: "neden farklı şeklide yaşamamıza rağmen ben ile o aynı yerde?"

Hocam siz soruyu anlamıyorsunuz? Arkadaş Allah bizi hiç yaratmasaydı ne olurdu. Yani neden yarattı ki gibi aslında tam bende yazamıyorum.
 
İrade ve nefisin olduğu için. O zaman herkesi koyun gibi yapması gerekirdi. İnsan ile hayvanın ne farkı kalırdı.
Neden herkesi cennete koyup herkesin mutlu yaşaması varken saçma kurallar koyup insan ayırmak var? Hatta onu geç neden cennet cehennem var? Neden insanoğlunu yarattı? Ego tatmini.
 
Nasıl var oldu o zaman. Günlerden bir gün evren için öğle vakti bir Tanrı spawnlandı.(Tabii evreni o yarattı dimi ;d)

Evreni yaratan biri nasıl kendi kendine oluşsun? Her şeyin öncesi var ama İlahın yok, çünkü o ilah.
 
Evreni yaratan biri nasıl kendi kendine oluşsun? Her şeyin öncesi var ama İlahın yok, çünkü o ilah.
Bir şey kendi kendine olamaz. Herkesin bir kişiliğinin olduğunu var sayarsak Allah kendi kendine olamaz.
 
En basitinden, size ibadet etmenizi söylediği için bile egoist diyebilirsin. tanrı bir yaratıcıdır, ve görevi yaratmaktır, ancak neden yarattığı insanlardan kendisine tapınmasını bekler, bu ego değilse, nedir? mantık şu olamaz ; ''ben sizi yarattım, öyleyse siz de bana bu borcu ibadet ederek ödeyin''. bu hayat bir test deniyor, peki ben bu testi neden alıyorum, ben neden yaratıldım ki? gerçekten yaratılmamı bir lütuf olarak görüp, teşekkür etmem için ibadet mi bekliyor tanrı benden?
İslam tanrısı kendisini insana benzemediğini, insan gibi düşünmediğini söylemiş. Bu söylediğinizi ölünceye kadar cevap bulamayacaksınız. Ben sadece İslam tanrısı bunu diyor dedim.
Nasıl var oldu o zaman? Günlerden bir gün evren için öğle vakti bir Tanrı spawnlandı.(Tabii evreni o yarattı dimi ;d)
Zamandan ve mekandan önce vardı çünkü zamanı yaratan o zaten.
 
Evreni yaratan biri nasıl kendi kendine oluşsun? Her şeyin öncesi var ama İlahın yok, çünkü o ilah.
En iyisi konu kilitlensin. Bu konuları düşündükçe çıkmaza çıkıyoruz. Biz yaşamaya devam edelim, iyi biri olalım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı