Tanrı var mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tanrı olması halinde o tanrı küçük yaratıklar yaratıyor ve onların eylemlerine göre onlara işkence ediyor. Neden? Sadist bir tanrı düşüncesi korkutucu.
 
Ben hayatımda "Apateizm" duruşunu benimsedim. Ki bu bana göre en mantıklı bakış açısı olarak geldi. Tanrının var olması veya olmaması beni ilgilendirmiyor. Zaten küçük hayatlarımızda bu hiçbir şey değiştirmeyecek. Diyelim ki var, bu bize ne getirecek? Bize bir yararı mı olacak? Bir anda elimizi kaldırıp dua mı edeceğiz veya bizi başarıya mı götürecek? Veya yok olması hayatımda yine bir şey değiştirmeyecek. Kendi hayatımı yaşayıp kendime yararlar sağlamaya çalışıyorum.
 
Öyleyse hiç irade sahibi olmayıp yaratılmamış da olabilirdik. Dünyada ki adaleti sağlayacak olanlar irade sahibi olanlar ve iradesini kötü yönde kullananlar "yukarda" cezalandırılacak.
İrade sahibi olman yukarıda birilerinin olduğunu göstermiyor. Burası dinle milleti uyutup şükretmelerini, fakirliği doğal gibi gösterip sefa süren insanların ülkesi.
 
O Tanrı'nın var olması ya da olmaması sadece bir düşünce. Varsa bile onun etken olduğunu somut olarak kanıtlayan bir delil mevcut değil.

Kimine göre Tanrı merhametlidir, kimine göre ise sadist bir yapısı vardır. Bu iki yargıdan birine kesin olarak karar vermek biraz zor, kimisi başına gelen kötülüklerin Tanrı dilediği için geldiğini düşünür.
Ama aslında insan, bazı şeylerin başına gelmesine kendi sebep olur. Yani insan, kendine kötülük eder.
Arabayı hızlı sürersen, kaza yapabilirsin. Ama kazaya sebep olan sürücü müdür, yoksa o kazanın gerçekleşmesini dileyen Tanrı mıdır?

Ya da bu hayat veya Tanrı acımasızın teki. Biz insanların acı çekmesinden zevk alıyor. Ya da çok affedici, dinlerin çoğu safsata ama bir Tanrı olması/olmaması günümüzde pek bir şey değiştirmiyor. Ölen yine ölüyor, kalan yine kalıyor.
 
Bir yaratıcının varlığına inanıp inanmayacağımızı belirleyen etken Dünya üzerindeki yararlarımız değildir. Ben bir yaratıcının varlığına inanıyorum çünkü burada yaptığım her şeyin sonsuz olmasını istiyorum. Örneğin: Ben bir uygulama programladım. İlerleyen zamanlarda Dünya genelinde bir kesinti oldu ve teknoloji geçerliliğini yitirdi. Bu durumda benim yaptığım iş boşa mı gitti?
Bir başka örnek vereyim: Dünya genelinde büyük bir iş başardınız. Daha sonra öldünüz. Bir başka adam insan ticareti yaparken öldü. Olaya kendi açımızdan baktığımızda o adamda toprak içinde çözünecek biz de. Bu durumda ikimizin de sonu aynı mı? Bence hayır. Resme bir bütün halinde bakabilmeliyiz. Bu durumda bizi izleyen ve hareketlerimizi değerlendiren bir şey olmalı.

Bir diğer konu tanrının adalatinin varlığı. Eğer adalet gecikmeden gelseydi ne olurdu hiç düşündünüz mü? Bir hata yaptığımız anda cezalandırılırsak hatalarımızı nasıl düzelteceğiz? Her zamanki gibi insanın zamana ihtiyacı var. Siz gerekli olanları yapın. Zamanı geldiğinde her şey olması gerektiği gibi olacak. Tıpkı big bang olayının gerçekleşmesi gibi.
 
Ama farklı zamanlarda. Şu anda Doğu Timor'da doğmuş olsaydınız Müslüman mı olurdunuz? Bunlar sadece kendini kandırma yöntemleri.
Hala anlamamakta inat ediyorsunuz. Mevzunun nerede doğduğunuzla alakası yok sizin mantığınıza göre hepiniz en az benim kadar İslama sıcak bakmalıydınız, kabullenmeliydiniz bu coğrafyanın çocuklarısınız oysa ben deistim ateistim inanmıyorum diyenleriniz mevcut aynı şekilde farklı coğrafyalarda farklı inançlarda insanlar mevcut, eğer kendi haline bıraksa egemen güçler, dünyanın yarıdan fazlası Müslüman geri kalanı Ateist olurdu. Bu da onların imtihanı ...
 
maalesef iki şekilde cevaplama durumunda kaldım
kuranda zariyat suresi 47.ayette "Göğü biz çok sağlam bir şekilde bina ettik. Şüphesiz onu genişleten biziz" buyurmaktadır. Ve bilim insanları 80lerde bunun gerçek olduğunu kanıtlamıştır.
Veya şöyle düşün :
Dünya kendi çevresinde 1600 kilometre hızla dönmektedir 510.100.000 km²'dir ve bu herhangi bir çarpma veya bunun gibi şeylerle oluşamaz kesin bir şekilde yapan vardır eğer hala yok diyorsan aniden 1500 kilometre ye düşse 7 milyar insan ölür.
Veya
Bir kalem varsayalım ve ben sana şöyle diyorum bu kalem kendiliğinden oluşmuştur sen dersinki:
Yav kardeşim benle uğraşma.Dersin
Doğrumu
Peki sen böyle bir dunyanın 510.100.000 km²'lik bir dünyanın kendiliğinden oluştuğunu söylerek binlerce insana resmen aynı soruyu sormaktasın.
Eğer bilimi veya çevreyi araştırsaydın böyle bir soru dahi sormazdın çünkü gözünü açıp dünyaya baksaydın güzelliklere bakmaktan gözlerin yorulacaktı.
 
İrade sahibi olman yukarıda birilerinin olduğunu göstermiyor. Burası dinle milleti uyutup şükretmelerini, fakirliği doğal gibi gösterip sefa süren insanların ülkesi.
Tanrı olması halinde o tanrı küçük yaratıklar yaratıyor ve onların eylemlerine göre onlara işkence ediyor. Neden? Sadist bir tanrı düşüncesi korkutucu.
Allah Kuranda insanları birbirleri ile imtihan ettiğinden ve de dizginlediğinden bahsediyor ve devamında eğer böyle olmasaydı dünyanın yaşanılamaz bir yer olacağından söz ediyor.
Amerikanın İnka soylularının fakir gençleri tanrılara kurban etmesi geleneği kıtaya ayak basan sömürgeci Batı zihniyet tarafından katledilerek otomatikman sona erdi.
Ortaçağ karanlığını yaşayan, kadınlarını cadı diye yakan Macaristana Moğollar ayar verdi.
Daha öncesinde de Avrupaya Attila ile verdiği gibi ...
Muhakkak ki Allahın Doğuda orduları vardır buyuruyor Kutsal Kitapta şu sıra Çinle ayar verecek gibi ...
Hakkımızda hayırlısı.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı