- Makaleler
- 2
Teknoloji çağındayız telefon da en önemli ihtiyaçlardan tabii ki.Kesinlikle katılıyorum lakin vardır kenarda köşede biz gibi düşünenler.
Teknoloji çağındayız telefon da en önemli ihtiyaçlardan tabii ki.Kesinlikle katılıyorum lakin vardır kenarda köşede biz gibi düşünenler.
"Böyle bir ortamda olmaktansa arkadaşsız kalmayı tercih ederim" gibi bir tavsiye verebilirdim ama biliyorum ki yalnız olmak istemeyen insan belli bir süre buna maruz kalınca cidden kafayı yer. Asosyaller için hiç sıkıntı değil ama yalnız olmak istemeyip yalnız olanlar perişan olur. Arkadaş ortamını nasıl düzeltirsiniz inanın bilmiyorum, zaten bilsem zamanında ben uygulardım.Hocam haliyle arkadaş ortamın da cidden utanıyorum boş boş oturuyorum evde artık bilgisayarın başın da oturmaktan da sıkılıyorum dışarı çıkıyorum etrafa boş boş bakıyorum herkes bir şeyler peşinde fakat ben bilgisayarın başından kalktığım andan itibaren yapabileceğim hiçbir şeyim yok ders konusunda da gayet başarılı bir öğrenciyim.
Maddi durumunuz müsait değilse seninde bu duruma tolerans göstermen lazım. Eğer maddi durumunuz iyiyse telefon gerçekten bir ihtiyaç ama annene yükselip odadan kovman hiç hoş bir davranış değil.
"Böyle bir ortamda olmaktansa arkadaşsız kalmayı tercih ederim" gibi bir tavsiye verebilirdim ama biliyorum ki yalnız olmak istemeyen insan belli bir süre buna maruz kalınca cidden kafayı yer. Asosyaller için hiç sıkıntı değil ama yalnız olmak istemeyip yalnız olanlar perişan olur. Arkadaş ortamını nasıl düzeltirsiniz inanın bilmiyorum, zaten bilsem zamanında ben uygulardım.
Dostum arkadaşların var ise gez, her zaman söylerim iyi bir dostluk insanı mutlu ve sağlıklı eder.Aylardır asosyal gibi takılıyorum bilgisayarın başından kalkıyorum boş boş takılıyorum bazen kitap okuyorum zamanımı öyle geçirmeye çalışıyorum fakat başka bir aktivitemin olmaması beni daha da kötü yapıyor.
Vaktinizi bir şey öğrenmeye odaklayın. Tabi ilk gözünüze kestirdiğinize zaman harcamayın, önce ilgi alanlarınızı tartın, daha sonra ilgili konulara yoğunlaşın. Aklıma gelen bir tek bu var. Ben aynı durumdayken Youtube'de HTML dersleri bulmuştum, izlemeye başladım ve şuan hayatım değişti.Aylardır asosyal gibi takılıyorum bilgisayarın başından kalkıyorum boş boş takılıyorum bazen kitap okuyorum zamanımı öyle geçirmeye çalışıyorum fakat başka bir aktivitemin olmaması beni daha da kötü yapıyor.
Dostum arkadaşların var ise gez, her zaman söylerim iyi bir dostluk insanı mutlu ve sağlıklı eder.
Sadece aileni üzmüş olduğunu fark etmen bile bu forumdaki çoğu kişiden olgun olduğunu gösterdi bana. Tebrik ederim.Merhabalar bugün akşam ailem ile telefon konusu yüzünden kavga ettim 15 yaşındayım ve 10.sınıfa geçtim yaşıtlarımın telefonun olması az da olsa zoruma gidiyor mesela dışarı çıkacağım arkadaş ortamına gidiyoruz herkes telefonuyla uğraşıyor biriyle mesajlaşıyor ben ise her günümü evde geçiriyorum bilgisayarın başından kalkıyorum canım sıkılıyor ebeveynlerimin telefonunu almıyorum almak istemiyorum sonuçta onların bir özeli var bu akşam annem ile babamı karşıma alıp adam gibi konuştum fakat nafile annem sürekli "bilgisayarın var daha ne istiyorsun yaşıtlarının hangisinde telefon var" gibi şeyler söyledi. 13 yaşındaki arkadaşım benden telefon numaramı istemişti fakat ona telefonum tamirde falan gibi şeyler söylemiştim cidden zoruma gitmişti. 9.sınıfta okullar yarı şekilde açılmıştı okulla gittiğim de herkesin elinde bir telefon sağda solda oturuyor bir şeylerle uğraşıyorlar fakat benim okulda boş boş gezmem bana koyuyordu bugün konuyu açayım dedim. Fakat annemin bana o bakışı beni o kadar çok etkilemişti ki cidden çok üzüldüm ve sinirlendim salak gibi kapıyı vurup odama geçtim annem yanıma gelmeye çalıştı annemi odadan çıkarttım ağlamaya başladım fakat sonradan da anneme yaptığım bu şeyler aklıma geldi ve çok üzüldüm bir köşede ağladım zıbardım. Annemden özür diledim fakat bana "bana anne deme ben senin annem değilim" dedi ben de hiçbir şey demeden odama çekildim tekrardan.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.