AMD ekran kartları neden tercih edilmiyor?

Bir önceki kartım AMD idi ve Fortnite'ın Performans Modu problemliydi. Bu problemi yıllardır çözmediler. Bir daha ekran kartı tarafında AMD'nin kıyısından dahi geçmem.
 
Render almadığınız sürece CUDA'nın pek bir etkisi yok sırf yayın için bile 1. tercih yapmaz GPU'yu sadece render için olabilir.

Tüm yapay zeka yazılımları CUDA ile coşup, CUDA'ya göre optimize edilirken kim neden DirectML ile çile çekmek istesin?

7/24 Rust ve Valorant atacak olanlar AMD alsın ama oyunlar çoğu kişinin önceliği değil globalde.
 
Tercih edilmiyor değil ediliyor, fakat Render gibi konularda Nvidianın gerisinde kalıyor , göz önünde olan yayıncılar vesaire de geneli Render aldığı için her yerde Nvidia kartlar görüyoruz. Wattman sorunları geride kaldı, illaki yazılım olarak sorunlar var Nvidia kadar stabil değil, fakat tercih edilmeyecek kartlar değil kesinlikle. F/P olarak bir numara.
 
Renderle işim pek olmaz hocam. Oyun ve yazılım genelde.

Öneriniz?

Bütçeniz varsa +730 TL 650 watt kasa ile alın yoksa da sorun değil ama ileride bir upgrade yapacaksanız 550 yetmeyebilir.
 
RX 5000 serisi öncesi çok fazla şikayet olduğu için doğal olarak AMD'ye şüphe ile bakılıyor.

RX 6600 sahibiyim ve 4 ay drop sorunu ile uğraştım. Adrenalin'i bırakıp Pro drivera geçmemle çözüldü gibi. Bu AMD'nin yazılım konusundaki eksiklerinin hala olduğunu gösteren bir durum.


Pişman mıyım? Hayır. Sonuçta bütçe kısıtlı olduğunda F/P sistemler aramaya başlarsınız ve AMD bu konuda iyidir.

Sesi canlı olarak değiştiren AI uygulaması kullanmak istediğimde CUDA'nın olup olmamasının ne kadar fark yarattığına şaşırdığımı hatırlıyorum.

Bunun yanında Blender'da HIP RT kullansam bile CUDA'nın yanına yaklaşamıyor.
 
1.5 sene RX 6700 XT kullandım ve son 1 aydır RTX 4070 kullanıyorum, ikisi de az uğraştırdı. F/P arıyorsan AMD alabilirsin. Maddi sıkıntım yok diyorsan Nvidia alırsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı