AMD'nin ekran kartları neden NVIDIA'dan az tercih ediliyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eskilerden gelen sürücü tatsızlıkları, görüntü teknolojilerinde rakibine karşın daha az yatırım yapması, insanların NVIDIA'yı tercih etme sebepleri.
 
Driver konusunda ne AMD nin ne de Nvidia'nın üstün olduğunu düşünüyorum ikisi de benim için eşit seviyedeler. Zamanında GTX 970 i driverlar ile bitiren Nvidia idi. Nvidianın tercih edilme sebebi sektörü elinde tutuyor olması ve sürekli yenilikçi çözümler geliştiriyor olmaları. Benim kullandığım ekran kartı RX 580 ama Solidworks'te render alırken ekran kartımı kullanamıyorum. Çünkü Cuda çekirdekleri yok. Eski laptobumdaki adi GT 740M bile Solidworks'te render sürecine dahil olabiliyordu.

Bir başka konu ise kullanılan işletim sistemleri ve kitleler. Dünyanın büyük çoğunluğu Windows kullanıyor. Ama benim arkadaşım Arc Linux kullandığı için Nvidia'nın ekran kartlarını sürücü sıkıntısı dolayısıyla sistemde kullanamıyor. Çünkü açık kaynak değil. Bu yüzden arkadaşım RX 570 almak zorunda kaldı. Bu gibi ufak detayları topladığımızda Nvidia daha çok tercih edilen bir marka oluyor.
 
Oyun oynarken, sağ alt köşede bu çıkınca insanın oyun hevesi pek kalmıyor.
 

Dosya Ekleri

  • maxresdefault.jpg
    maxresdefault.jpg
    53,2 KB · Görüntüleme: 361
Yapay zekalar, teknolojiler her şeyi bir kenara bırakıyorum; driver sıkıntıları, WattMan denilen o bela. RTX serisine geçtim, evet biraz fazla para ödedim, belki saf güç daha az falan ama, güncellemeler de driver da bir sıkıntı yaşamıyorum ya. Kafam rahat. Üstte ki WattMan bildirimini almiyorum mesela :)
 
Ben hep Amd kullandım. Birkaç gün önce Nvidia'ya geçtim ilk kez. Geçişimin temelinde Amd'den bıktım düşüncesi yoktu ama. Sırasıyla R9 280X, Rx 570, 6600 Xt kullandım. İlk ikisi, özellikle Rx 570 azımsanmayacak sayıda driver hatası yaşatıyordu. Bu ikisinden geçmiş olsam kesinlikle Amd'den bıktım diyip geçmiş olurdum ama hakkını yiyemem 6600 Xt bunlardan çok daha iyiydi. 1-2 kez anca sıkıntı yaşattı. Ama anladığım kadarıyla Rt, teknolojiler ve driver konusunda yine Nvidia'ya yetişme şansları pek yok. Ama fiyat, vram derken cezbediyor onlar da insanları. Ben farklılıklarını da göz önüne alarak Nvidia deneyimi de yaşamak istediğim için bu kez tercihimi 4070'den yana yaptım.
 
Telefonda ki Mediatek mantığı.
Nvidia daha uzun süre piyasada durdu, çok fazla insana ulaştı, ve isim ile güven verdi.
Amd ekran kartı işine çok geç girdi ve bazı sıkıntılarda yaşattı ve insanlar "ben bildiğime gidiyim, Nvidia üzmez" mantığı ile alıyor.
Üstüne Driver ve Rtx ile dahada ön plana çıktı Nvidia.
 
Rdr 2 oyununda suya girildiğinde ekranda kare kare büyük piksel hataları oluşuyordu. AMD kendi sürücü güncellemesi ile bu hataya sebep olduktan sonra yeni güncelleme getirdi. Bu yeni güncellemeyi yükledikten sonra PC komple çöktü:)). Ben de gittim 3 sürüm önceki driverı yükledim. Şimdi elim gitmiyor driver güncellemeye. AMD'ye dava açsam kazanırım o derece yani.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı