AMD'nin ekran kartları neden NVIDIA'dan az tercih ediliyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yıllardır AMD kullanan biri olarak söyleyim.
1-)inanılmaz optimizasyon sorunları (kendi yazılımında bile hata veren bir ekran kartı firmasından bahsediyoruz)
2-)WattMan hatasi denilen voltaj dengesizliğinden kaynaklı hatalar (güç kaynağım yeterli ve güçlü)
3-)küçük çaplı medya işlerinde(video edit, montaj vs.) Bile düşük performans sergilemesi.

Benim aklıma gelen bunlar
Bu sene bir farklılık yapıp AMD deden NVIDIA'ya geçiş yapacağım (RTX 3060 alma fikrim var )
 
Öncelikle şu fan boy tavırlarını bir kenara bırakalım. Kullanıcı olarak en iyisini bize kim sunarsa onu tercih edeceğiz. Anamız, babamız, kardeşimiz değiller. AMD biraz “Adım çıkmış dokuza, inmez sekize.” olayını yaşıyor bana kalırsa. Geçmişte yazılım konusunda birçok kullanıcıyı wattman ve benzeri hatalar ile bıraktıkları için şu an herkes ön yargılı davranıyor.

Bu zamana kadar ekran kartında hiç AMD kullanmadım fakat ilk defa 7900 XT ile açılışı yaptım. 4070 Ti ile arasında kalmıştım ve arada çok da bir fiyat farkı yoktu. Vram ve FSR 3’e uzun yolda güvenmeyi tercih ettim (Hoş sürekli sat - al yapsam da). Bence hatalarından ders çıkaran bir AMD var artık ve işlemcide gösterdikleri atılımları ekran kartlarında da göstermek için çaba sarf ediyorlar. RT tarafında evet Nvidia’ya göre daha fazla fps kayıpları yaşanıyor ancak Unreal Engine 5 ile RT’nin dama atılacağı söyleniyor. Belki de bu yüzden AMD çok üstüne düşmüyor olabilir.

7900 XT geçtiğimden beridir hiçbir şekilde bir sorun yaşamadım ve yaşayacağımı da sanmıyorum. Genelde bu sıkıntılar eski ekran kartlarında yaşanıyor ve AMD’nin üst seviye ekran kartı kullanan kullanıcılarını da tekrardan illallah ettirip uzaklaştıracağını düşünmüyorum.

Yazılım konusunda Nvidia çok daha iyi görülebilir ancak Intel’e karşı gösterdikleri dişi ben Nvidia’ya da göstereceklerini düşünüyorum. 2K oyun için halen 4070 Ti tercih edilebilir ancak 4K’da vram nedeniyle 12GB’a sınırlı kalmak, bu ekran kartlarını uzun vadede kullanmak isteyenler için oldukça mantık dışı.
 
GeForce NOW, 3dfx, GeForce 256 başarısı, DLSS, çift internet portu, ışın izleme aklıma bunlar geliyor sadece daha da vardır açıkçası ben 5 yıldır RX 570 kullanıyorum belki binden fazla çökme sorunu yaşamıştırım.
Hocam memnun değil misiniz RX 570 den GTX 1650 almayı düşünüyorum da ya da rx 570 ondan sordum
 
Eski laptopumda AMD sürücüsünü kurarken siyah ekranda takılı kalmıştın. Sürücü sorunu ve yazılım sorunu sanırım. Eski sistemim imzamda yazıyor.
 
RTX 2060'dan RX6700'e geçtim. Yok öyle driver sorunu falan. Kullanmadan, bilginiz yoksa yazmayın arkadaş.
ya sizin nesliniz ne zaman biter acaba? 10 kişinin 6'sı yaşıyor 4'ü yaşamiyorsa, diğer 6 kişi bilgisiz mi oluyor? Yani oyle bi konusma tarzınız var ki insan şok geçiriyor ya.
 
AMD kullanıyorum her gün WattMan hatası alıyorum çok sıkıntılı bir marka driver güncellemek bile dert.
Bu laf bana abartı geldi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı