AMD'nin ekran kartları neden NVIDIA'dan az tercih ediliyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yıllardır AMD kullanan biri olarak söyleyim.
1-)inanılmaz optimizasyon sorunları (kendi yazılımında bile hata veren bir ekran kartı firmasından bahsediyoruz)
2-)WattMan hatasi denilen voltaj dengesizliğinden kaynaklı hatalar (güç kaynağım yeterli ve güçlü)
3-)küçük çaplı medya işlerinde(video edit, montaj vs.) Bile düşük performans sergilemesi.

Benim aklıma gelen bunlar
Bu sene bir farklılık yapıp AMD deden NVIDIA'ya geçiş yapacağım (RTX 3060 alma fikrim var )
Ekran kartın ne?

Cevap bile verememiş AMD fanboyları ve soulslike fanboylarından uzak durun
GeForce now için Nvidia ekran kartı gerekmiyor. Bit artık pek önemli değil. Dlss 2 serisi ve far eşti fsr 3 gelince AMD öne geçicektir. RT kullanan az fsr ile RT yine 60fps üstü oynatıyor.
 
1.bizim ülkede adın bir şeye çıkarsa bir daha kurtulamazsın (driver) 2. tüm YouTuber'lar NVIDIA kullanıyor milletde oradan görüp istiyor zaten 3. AMD'nin fiyat performans oranı NVIDIA'ya göre çok daha iyi olalsada NVIDIA'nın çok daha yüksek bir RTX performansı var.
 
-Yazılımların daha iyi çalışması.
-Render performansı.
-Tak çalıştır.
-Ray traced ile tatmin edici performans.
 
Ters gitmek için sormuyorum lakin AMD tak-çalıştır değil mi?
Tak çalıştır olarak görmeyen arkadaşlar ne düzenlemeler yapıyor çok merak ediyorum. Kartı sisteme takıyorsun, Radeon'u kuruyorsun, ilk açılışta isteğine göre oyun-yayın-standart profillerinden birini seçiyorsun bu kadar, ek olarak ne yapıyorlar acaba.

Nvidia'nın neden bu kadar tutulduğuna gelirsek de yıllardır dile pelesenk olmuş driver sıkıntıları hala nesilden nesile aktarılıyor. Driver sıkıntısı diyenlerin yüzde 80'i de en son RX 570 falan kullanmış insanlar veya hayatında hiç AMD kart kullanmamış insanlar. Ek olarak bir de piyasada Nvidia'dan daha çok değer kaybediyor, daha sonra satmak istediğinde piyasası düşük oluyor. Tercih edilmemesinin başlıca sebepleri bunlar bence.
 
NVIDIA yapay zeka ile piksel yaratma sonrasında DLSS 3 ile kare yaratmaya başladığından dolayı insanlar NVIDIA tercih ediyor.

AMD Türkiye için RX 580 fiyatıyla dönemlerinde güçlüydü fakat teknolojilerini geliştirmediler. Rekabette geri kalanı piyasa affetmez.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı