Aşı olmak orucu bozuyor mu?

Neyse hocam uzatmayalım.

Senin için, senin çevreni etkilemediği sürece... Nasıl bu kadar dar bir perspektiften bakıyorsunuz bu olaylara anlamıyorum. Gel bak sana madde madde anlatayım.

1- sen ve senin gibi "umursamayanlar" bu virüsü de umursamadığınız için hem kendinize bulaşma riskini artıyorsunuz hem başkalarına bulaştırma riskini yükseltiyorsunuz.

2- sen umursamadığın bu virüsle temas ettiğinde bunu sevdiğin insanlara da kısa süre içinde bulaştıracaksın.

3- o kişilerin bazıları hastalığı ağır geçirecek, belki de bazıları ölecek. Benim ailemde 3 kişi öldü geçen yazdan beri.

4- buradaki senaryoda sadece sen yoksun, milyonlarca başka kişi de senin gibi düşünüyor. Ne oluyor sonra? Holy corona!

5- bu umursamamazlık nedeniyle virüs kısa sürede yüz milyonlarca insana bulaşacak. Bu durumda ne olacak? Bütün sağlık sistemi çökecek, her gün yüksek miktarda virüse maruz kalmış olan sağlık personelinin önemli bir kısmını da kaybedeceksin.

6- çöken sağlık sisteminin sonucu ne? Hasta olduğu zaman insanların %5'lik kısmını kurtaran respiratörler kullanılamayacak. Bu durumda ağır hasta olanların hepsi ölecek.

7- virüsün sürekli çoğaldığı ve herkese yayıldığı bu senaryoda insanların virüsle temasları şimdikine göre onlarca kat fazla olacak. Aynı anda ne kadar çok virüsü bedenine alırsan hastalığı o kadar ağır yaşarsın. Sonuç olarak tam da bu nedenden dolayı bu %5'lik ihtiyaç bir anda herkes için zorunlu olacak.

8- sağlık sistemin ve personelin olmadığı için sen, senin sevdiğin herkesin içinde olduğu bütün insanlar bu hastalığı çok ağır atlatacak.

9- sen kurtulsan bile senin sahip olduğun düşünce yapısından dolayı sevdiğin pek çok insan bağışıklık sistemi güçlü ve "şanslı" olan insanların içinde olamayacak. Sen de dahil herkes sevdiği kişileri kaybedecek.

Ben yukarıda demiştim zaten evden çıkmıyorum diye siz hala bana maskesiz gezen düşüncesiz tiplerden olarak görüyorsunuz bir şey diyemiyorum gerçekten keşke sadece işinize gelen tarafı okumasanız.
 
Adamlar artık dini de değiştirmeye başlamışlar. Önceden aşı orucu bozar diyorlardı şimdi de bozmaz diyorlar. Tuhaf. He mantıklı bi açıklaması varsa haklı olabilirler. Ama ben bir açıklama göremedim. Gören arkadaşlar varsa kaynağıyla beraber atarlarsa sevinirim.
 
Ben yukarıda demiştim zaten evden çıkmıyorum diye siz hala bana maskesiz gezen düşüncesiz tiplerden olarak görüyorsunuz bir şey diyemiyorum gerçekten keşke sadece işinize gelen tarafı okumasanız.
Forumda sadece ikimiz yokuz. Senin savunduğun bir fikrin neden sonucunun felaket olduğunu madde madde yazdım ki benzer düşüncesi olanların bazıları belki onun sonucunu anlarlar.
 
Aşı olacağın gün oruç tutmazsın olur biter. Daha sonra o günü telafi edersin. Elinde olan bir şey değil bu. Olay sadece senin sağlığın değil, hasta olursan bulaştıracağın kişilere de zarar verirsin.

Diyanet bluğ çağına ermiş kızla evlenmek caiz dediğinde de öyle şey olur mu demişti herkes.
Öyle şey olmaz mı peki?
 
Arkadaş, aşı olmak demek vücuda bir şeyin girmesi demek. Yani otomatikman oruç bozuluyor ama diyanet, "aşı orucu bozmaz." dedikten sonra kafam iyice karıştı. Aşı orucu bozuyor mu, bozmuyor mu?

Forumda kimse peygamber değil. Kimse bilemez. Fakat mümkünse yerinizde olsam iftar ile sahur arasında yaptırmaya çalışırdım. Eğer bu zaman aralarında yaptıramıyorsanız 61 gün kaza orucu tutabilirsiniz.
 
Bir çok ibadetin yapılışının ön şartı sıhhatlı(sağlıklı) olmaktır. Bir nevi İslam dini müslümana "sağlığını koru ki ibadetlerin mükemmel olsun." mesajını vermektedir.(çünkü sağlıklı insan oruç tutabilir, hacca gidebilir, cuma namazına katılabilir, namazını tadili erkan ile kılabilir vb.)
 
@Lord Raiden Ölenlere de dersin artık hayati bir şey değil aşı diye. Aşı elimizde daha erken olsaydı o ölen milyonlarca insanın en az %95'i şu anda hayatta olacaklardı. Gerçekten hayati mesele değilmiş...
Elinde bilimsel veriler var mı?
Aşıyı akşama kadar olmazsan ölmezsin, merak etme. Demek istediğim şeyi anlamıyorsun ya da dar fikirlisin.
Aşı günü oruç tutmayabilirisiniz. Biraz basit düşünüp gereksiz tartışma açmaya pek gerek olduğunu düşünmüyorum.
Mükemmel bir yorum.
 
Arkadaşlar vücuda bir şeyin girmesi değil, vücuda fayda sağlayan herhangi bir yolla yapılan ki örnek vermem gerekirse İmam-ı Azam çiçek aşısını örnek gösterir aşıdan çok krem özelliği vardır. Der ki açlığınızı gidermez ama hastalığınızı geçirir. Susuzluğunuzu gidermez ama bünyenizi güçlendirir. O yüzden bozar der. Saçma sapan yorumlar yapmayın yok kastan yapınca bozmuyor. Yok besin değeri yok bozmaz falan diyanette kaç tane Fıkhu-l Ekber okuyabilecek akademisyen varmış da yorum yapıyor. %90'ı vasıfsız.
Arkadaşım dalga mi geçiyorsun ya İmam-i Azam 8. yuzyilda yasamistir çiçek aşısını nereden bilsin arada 10 asır var çiçek asisisyla?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı