ATATÜRK düşmanlığı neden ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kaynak olarak bahsetmiş olduğum şey ikinci elden kaynaklar. Kur'an-ı Kerim hakkında bir yorum yapmadım. Zaten böyle bir şeyi yapmam. Niçin dediklerimi din ile alakalı bir şeyler söylüyor muşum gibi algıladınız ve yorumladınız anlamadım. Sizin güvenilir kaynaktan anlayışınızı bilmediğim için sanırım. Ama benim güvenilir kaynaktan anlayışım dini kitaplar dışında yazılan kitaplardır. Zaten dini kitaplar bize temel konular hakkında sade şekilde fikir verirler ve evrensel şeyler verirler. Kur'an-ı Kerim gibi bize evrensel mesajları herkesin anlayabileceği sadelikte verilen muhteşem kitabı kastetmeden yazdığımı bilmenizi isterim.
 
Arkadaşlar konuyu sapıttınız iyice. @Bünyamin Sezer yorumumun arkasındayım, Atatürk'ün hakkında söylenenler ile dinin bir ilgisi yok, bize güvenilir tarihçiler gerek.
 
Yazdıklarımı yanlış anlamayın 3 4 sene öncesine kadar bende Atatürk'ü din düşmanı olarak biliyordum ama araştıra araştıra doğruyu öğrendim. Atatürk'ün devletimize katkıları tabi ki de küçümsenemez. Şayet bir devlet kurmak kolay olsaydı tüm paşalar veya komutanlar kurmaya çalışırdı. Bence Atatürk Türk tarihinin 5 6 hükümdarı kadar büyük bir yöneticiydi.
Yaşım 18. Burada benden büyüklere veya bilgi sahiplerine aklıma takılan şeyi soruyorum. Benim aklıma takılan padişah ve sülalesini neden İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinin kucağına attık. Kullanmalarını sağladık. Hatta saltanatı kaldırmamızın sebebi kullanmalarını engellemek ve cumhuriyeti getirmek değil miydi ? Cumhuriyeti getirdikten ve padişahı resmen bitirdikten sonra ne gibi bir zararı olabilirdi? Onlarda 600 yıllık ecdadımız değil miydi? Kesinlikle Atatürk karşıtı biri olarak algılamayın lütfen. Sadece aklıma takılan şeyleri sordum.
 
Sadece Atatürk değil.
Birileri bizi ötekileştiriyor sonra oturup izliyor, onların avukatlığını niye yapıyorsunuz, ondan sonra araştırmadan tartışmaya giriyoruz sonra tartışma hakaret ve küfre bırakıyor yerini.
 
Atatürk zamanının kaliteli, saygın, modern ve dindar örnek kişilerinden biriydi. Atatürk'ü beğenmeyenler 2 nedenden dolayı beğenmiyor. Birincisi kulaktan dolma, yanlış bilgilerden ve çıkarlarına göre kullanamayıp, işlerine gelmediğinden...
 
Atatürk iyi şeylerde yapmıştır hataları da olmuştur.
Yazdıklarınızı okudum ama bunların Atatürk'ü sevip sevmemekle pek alakalı şeyler değil alakasına gelirsek;
Kürde sor Atatürk'ü neden sevmiyorsun diye sana "Dersim Katliamı" der. aç araştır.
Komünist'e sor Atatürk'ü neden sevmiyorsun sana Mustafa Suphi ve 15'ler olayını söyler aç araştır. Atatürk'ün "Komünizmin başı görüldüğü yerde ezilmelidir." sözünü söyler Atatürk'ün Nazım Hikmet düşmanlığından bahseder.
Dinci'ye sorsan Iskıplı atıf hocanın sarık giydiği için katledildiğini şapka kanunuyla zorla insanlara şapka satıldığını vs. bahseder.
Yani bu düşmanlık kesime, insana, fikire göre değişir.Faşişt yorumları kenara bırakıp sığ ve bağnazca yaklaşmadan geniş bir bakış açısıyla objektif olarak yaklaşılması gereken bir konu Atatürk.
 
Atatürk'ü neden seviyorum ; Olmasaydi olmazdik.
Atatürk'ü neden sevmiyorum ; Dersim Katliami. :yaz:
 
Beni unutturmaya çalışanlar olacaktır.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
 
Atatürk sanki tek başına kurdu ülkeyi öyle bir diyosun ki kardeşim.Sanki tek başına savaş yaptı. Kimse masum değil.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı