Çalıştığım kası hissedemiyorum

@smoon58 Hocam ben de sizin gibi hissedemiyorum. Geliştiğinizi görüyorsanız sorun yok benim de formlarımda sıkıntı yok. Mesela sporu bırakmıştım tekrar başladım ilk 1 hafta her yerim feci ağrırken hissederken sonrasında tekrar hissedememeye başladım sağlam basmama rağmen. Vücudunuzun benim gibi direnç kazandığını düşünüyorum ve bizim gibi bunu yaşayan insanlar var dert etme bence bunu sağlam bas geliştiğini görürsün zaten. @Aras the Great Sizin bu konudaki görüşleriniz nedir? Formlarımı da kontrol ettirdim tükenişe de gidiyorum ama ben de benzer şeyleri yaşıyorum sağlam basmama rağmen
Tüm bölgelerdemi hissedemyirsanız hocam mesala presslerde hissedemeyebilirsiniz ama pec flyda hissetmelisiniz.

Biceps çalışırken preacher curl, scoot curl deneyebilirsiniz kolların sabit olduğu kısımda sadece biceps devreye girer.

Tricepsde ise normal pushdownda hissedemiyorsanız alternatif nauteral grip pushdownu deneyebilirsiniz hafif kilo ile.

Db shoulder pressde sıkıntı varsa bar ilede deneyebilirsiniz.

ilk defa yada yeni yapmaya başladığınız bir hareketde, hissetmemeniz o kasın çalışmadığı anlama gelmez hareketi biraz çözmek lazım en az 4-5 idamanda yapılmalı vücut sonrasında alışıcak.

Ayrıca sırtda hissetmek zordur şunu yapabilirsiniz 4set yaptığınız hareketin ilk 2 setini ağır kilo ile yapın diğer 2 setinide hafif kilo oldukça hissiyat odaklı yapın özellikle cable rowda çok etkili.
 
Son düzenleme:
@Aras the Great Pec flyda üst kısımları hissediyorum omuza yakın kısımları. Vücut alışacak demişsiniz yani direnç oluştuğu hakkında hemfikir miyiz?Hocam ama gözle görülür gelişimim oluyor ve kaslarımın çalışıp çalışmadığına elimle bakıyorum mesela pecte güzelce gerip basıyorum tam tükenişe gidiyorum.Çoğu harekette acı hissetmemeye başlıyorum bir süre sonra yani hissetmeme derken onu kastediyorum.
 
@Aras the Great Pec flyda üst kısımları hissediyorum omuza yakın kısımları. Vücut alışacak demişsiniz yani direnç oluştuğu hakkında hemfikir miyiz?
Hocam ön omuz ve üstü göğüs hissediyorsanız koltuk ayarınızda sıkıntı var yukarı aşağı kendinize göre en iyi şekilde ayarlayın hafif bir kiloda test ederek bulabilirsiniz.
 
Büyük ihtimalle koltuk ayarında fakat pec fly ne kadar orta göğüs hareketi gibi geçsede göğüs tüm çeperiyle çalışmaktadır.

Uzun zaman pec fly yaptıysanız hareketi değişin incline db fly deneyin şahsen ben çok seviyorum.
 
@Aras the Great Yani kaslar bir süre sonra harekete alışıyor ve bu ağrı acılara da alışıyor.Bir hocayla konuştuğum zaman da pec fly koltuk ayarını öyle ayarlamıştı.Bu üst göğüsün yanması çok zorladığımda oluyor.
 
Hocam dediğim her hareketten alabilceğin max verimi alın derken onu kastetdim biryerden sonra harekete karşı vübut direnci oluyor haklısın herkesin boyuna üst vücut uzunluğuna göre koltuk ayarı özel olmalıdır uzun süre pec fly yaptıysanız normal cable flye bench çekip yapabilirsiniz yada db fly.
 
@Aras the Great Anladım hocam sağ olun bir süre böyle devam edeyim birkaç aydan sonra tekrar başladım 1-2 ay sonra programı güncelleyeceğim.Arkadaşın konusunda da fazla mesaj yazdık kusura bakmasın.Bana göre sağlam beslenip sağlam idmanını atmana rağmen hissetmiyorsan sorun yok diye düşünüyorum ama geliştiğini görüyorsan tabii ki.Verdiğiniz cevaplar için de teşekkürler.Daha zorlayıcı programlar uyguluyorum hocam zaten mesela Arnold'un göğüs idmanını uyguluyorum dipse hiç halim kalmıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı