Sporda Geliştiğimi Hissedemiyorum

Hocam ne yalan söyleyeyim, ben de şu an sizin gibi bu durumdan rahatsızım. Buna skinny fat diyorlar. Çözümü var ama disiplin istiyor. Fitness'a başladığınız ilk 6 ayda yağ yakıp kas yapma durumu olabiliyor. Ama 6 aydan sonra bir seçim yapmak lazım. Bence yağ yakımına hiç karışma, sağlam bir bulk yap. İyice kaslandığın zaman girersin o moda. Ben öyle yapacağım.
Hocam peki kaç kalori almamı önerirsiniz günde? 2800-3000 nasıl? Kilo almaya yöneleceğim bu arada dediğiniz gibi.

Hocam peki kaç kalori almamı önerirsiniz günde? 2800-3000 nasıl? Kilo almaya yöneleceğim bu arada dediğiniz gibi.
Hesaplama sitelerinde kilomu korumak istiyorum diyince kaç çıkıyorsa +500'ü hedefin olsun hocam. Tabi 500 zorunlu değil ama +200 felan yapınca güzel gün, +500 yapınca başarılı gün diye değerlendir kendini.

Hesaplama sitelerinde kilomu korumak istiyorum diyince kaç çıkıyorsa +500'ü hedefin olsun hocam. Tabi 500 zorunlu değil ama +200 felan yapınca güzel gün, +500 yapınca başarılı gün diye değerlendir kendini.
2700 çıktı. 3200 olur o hâlde. Dediğim civar. Tamamdır hocam. 3000 güzel, 3200 başarılı o hâlde. Yağ olarak zeytinyağı gibi sıvı yağlar tüketmek (ayçicek olur mu? Ne aralıkla?), şeker çok az veya hiç, fastfood Haftada 1 (cheat day), haftada 4-5 gün fitness. Bu şekilde kilo alırsam kas kütlesi kazanırım değil mi? Kiloda doğru şekilde almış olurum yani 1 ayda 1-2 kilo gibi birşey alırım diye düşünüyorum. Dediğim gibi kas kütlesi kazanma oluyor değil mi yaptığım kilo alarak ve bahsettiğim şeyleri de yaparak.

Birde süt ürünleri tüketmek (laktozsuz süt dahil) zararlı mıdır?

Son düzenleme:
Yağ olarak zeytinyağı gibi sıvı yağlar tüketmek (ayçiçek olur mu? Ne aralıkla?),

Hocam yağı tüm gün yediğin şeylerden yeterince almış olacaksın zaten, ayrıca yemeye gerek yok bence. Şeker de aynı şekil.

Haftada 4-5 gün fitness

Hocam bu konu biraz soru işaretli. Disiplinli olduğun sürece haftada/ayda gibi kavramlar önemsiz. Gymde ikinci ayınmış. Full-body yapıyorsan bölgesele geçebilirsin. 3 gün çalış-1 gün ara şeklinde yaparsın. Ama kesinlikle o arayı vermelisin. Ara günlerinde karbonhidratı birazcık ucundan kısman daha iyi olabilir.
Dediğim gibi kas kütlesi kazanma oluyor değil mi yaptığım kilo alarak ve bahsettiğim şeyleri de yaparak.
Kaslanma olur, yağlanma da olur fakat normal çünkü bulkun dezavantajı bu.
Birde süt ürünleri tüketmek (laktozsuz süt dahil) zararlı mıdır?
Hocam alerjiniz yoksa zararlı olacağını sanmam. Ama gidip de 4 bardak süt için demiyorum.

Gymde ikinci ayınmış. Full-body yapıyorsan bölgesele geçebilirsin. 3 gün çalış-1 gün ara şeklinde yaparsın. Ama kesinlikle o arayı vermelisin.
2. Aya geçtim diyecektim hocam 1 ay bitti yani 2. Aya geçtim. Adaptasyon bitti. Program da hareketleri 1 - 2 - 1/2 diye sıraladılar. 1. Gün üst vücut 2. Gün alt 3. Gün full ikiside. Bu şekilde döngü gidiyor. Mola olayını bazen düzenli yapamıyorum. Çünkü bazen Fitness'da ekstra yorulabiliyorum. Hâliyle yarının da acısını çekiyorum bu zamanlarda. Ama haftada 3-4 gün en az gidiyorum diyebilirim. 2-3 gün de mola.

Hocam yağı tüm gün yediğin şeylerden yeterince almış olacaksın zaten, ayrıca yemeye gerek yok bence. Şeker de aynı şekil.
Tamamdır hocam. Çok teşekkür ediyorum, Meşgul de ediyorum kusura bakmayın. Ben biraz da şey demek istedim; (Galiba günde ihtiyacım 80g falan yağ) Diyelim 80g yağ almam lazım günde. Sırf sağlıklı olduğu için veya sıvı yağ olduğu için (alakası var mı bilmiyorum sıvı olmasının) Zeytinyağını tüketmek için ekstra 80g'ın 20'sini zeytinyağı için (veya ayçiçek yağı ama zararlı diye biliyorum tekrardan biliyorsanız düzeltebilirsiniz) ayırmaya gerek var mı? Yoksa dikkat etmeye gerek yok, ha besinlerden almışsın yağı ha zeytinyağı, ayçicek yağı ile almışsın. Günde toplam 80-100g yağ geçmesin yeter mi diyorsunuz? (Bu arada 80-100 mü almalıyım günlük yağ ihtiyacını?)

Son düzenleme:
Yoksa dikkat etmeye gerek yok, ha besinlerden almışsın yağı ha zeytinyağı, ayçicek yağı ile almışsın. Günde toplam 80-100g yağ geçmesin yeter mi diyorsunuz? (Bu arada 80-100 mü almalıyım günlük yağ ihtiyacını?)
Profesyonel sporcu olsan dikkat et derdim ama çok fark etmez normal insanlarda(bence). Aynen o civarlarda güzel olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı