Tabii nüfusun da etkisiyle, Hindistan da beter, Brezilya ayrı. Bu tartışma bir yere varmaz, kısacası böyle olaylar her yerde oluyor Çin'de Türkiye'de de, sadece yorumların nefret içerikli olması irite edici o kadar dostum.
Hindistan'da eskiden sınıf ayrımı ve kölelik vardı diye biliyorum. En alt sınıf milletin tuvaletini yaptığı dereden su içermiş. Hatta kölenin de altı "sahipsiz köleler" diye bir başlık da atmıştı bizim tarih hocası.
Brezilya'da da uyuşturucu, yolsuzluk, silah kaçakçılığı vs. ve bu işlerle uğraşmayan kesim için işsizlik, uğraşan kesim için de ölüm korkusu var. Gerçi, uğraşmasan da ölüm korkusu var.
Sadece merak ettim hani asıl nedeni nedir diye. İlk sayfada sonuçlandırdık sanırım bu soruyu da.
Halk ucu kendine dokunmadığı sürece pek dahil olmuyormuş bu konulara, polis sonradan dahil olup çözüyormuş daha sonra. Bunun sebebi olarak da yasaların karışık olmasını gösterdiler.
Bizde de karışık yasalar, polisin bir vur yetkisi var bir yok. Aslında vurup etkisiz hale getireceği kaç suçluyla anlaşma yoluna girmeye çalışıyor Türk polisi sırf yasaların karmakarışıklığından. Ancak 18 yaşındayım, daha polise ateş eden 2 kişinin haberini gördüm biri yanlışlıkla sivil polise ateş etti 2 saat özür diledi, diğerinin şahsi problemleri varmış.
Yani, bizim ülkedeki suçlular polisi otoriter güç olarak kabul ediyorlar ve zarar vermiyorlar. Suçlusuna da masumuna da güven sembolü.
Birde halk kısmında da bu böyle. Çoğu zaman çevredekileri otoriter güç kabul ederler, eğer edilmezse de ilk çevre müdahale eder herhangi bir duruma. Örnek verdiğim olayda silah da yoktu bildiğimiz bıçakla kızı taradı.
Eğer mesajlarım nefret içerikli geldiyse özür dilerim.
Film gibi izlenmesine karşıyım.