Daha Stabil İşletim Sistemi Varken Neden Windows 10?

Kime göre, neye göre sorunlu? Ben ufak tefek cozulebilen problemler hariç sıkıntı yaşamadım. Dünya kadar yenilik ilede problemler olmasi normal. Millattan onceki sistemler neden kullanilsin? Sürekli güncellenecek bir sistem varken? Uygulama performanslarinin etkisi bu, duzgun bir optimizasyon onemli.

😂😂😂😂 Komikmiş bak bu.
Windows 10'a stabil değil derken neye göre diyorsun bunu?
Mesela ben Windows 10 Pro kullanıyorum (yasal key). Şöyle söyleyeyim; gereksiz programları (defender,telemetery yaması vb) kapattığım halde hala fan gereksiz yere hızlı dönüyor(temizlik yapıldı). Başka bir örnek; 3 ayda bir saçma bir şekilde ağır güncellemeler verip sistemi hantallaştırma mantığı bana pek benimsenecek gibi gelmiyor.

Windows 10'u bir tek ben seviyorum herhalde. Windows 10 çıkmadan evvel uzun yıllar Windows 7, bir dönem de Windows 8 kullandım. Galiba en çok Windows 8'den şikayetçi oldum. Çok fazla uyumluluk sorunu yaşamıştım.

Sanırım Windows 10'u sevmeseydim topladığım bilgisayarın bütçesinden 350 TL kesip satın almazdım zamanında. İlk sistemi topladığımda çok fazla "ucuza dijital kod alsaydın keşke" diyenler olmuştu ancak böylesi daha iyi oldu. O dijital kodların orijinal olmadığını Microsoft destek ekibinden öğrendim.

Şimdilik kimsede problem olmasa da ileride desteğin kesilip kesilmeyeceğinin garantisi yok.

Son düzenleme:
Windows 7 çıkınca da XP sevenler şikayetçiydi. Genellikle müzelik sistemlerine Windows 10 kuran insanlar yakınıyor. 2015'ten beri Windows 10 kullanıyorum, hangi stabilite sorunundan bahsediyorsunuz anlamadım. Son güncellemelerle beraber şimdiye kadar kullandığım açık ara en hızlı ve stabil Windows diyebilirim.

Windows 7 kullananların ram'inin nispeten düşük ve hdd kullandığını düşünüyorum. Windows 10 ssd olmadan baya yavaş kalabiliyor eski bilgisayarlarda. Bir de alışkanlık olabilir.

Windows 8.1 ile 10 için stabilite sorununun çok farklı olduğunu sanmıyorum. Lisans sorunu olmayan güncel bir bilgisayarda windowslar içerisinde 10 tercih edilmesi gayet normal. Ben formatı sadece çok fazla eski yazılımı güncellemek yerine baştan kurarak performans artışı alacağımı düşündüğüm için atıyorum. Onun dışında özellikle oyun dışında kullandığım oturum "sınırlı oturum" ve zararlı yazılım bulaşması çok zor ve stabil.

Sadece oyun için yönetici haklarına sahip oturumu kullanıyorum. Stabil olduğunu sanıyorum.

Bazı üreticiler yeni işletim sistemlerine sürücü yayınlamıyorlar ve eski sürücülerden kaynaklı sorunlar olabileceğinden eski versiyon windowslar kullanılıyor olabilir.

Win10 ilk çıktığında bu konuyu açsan eyvallah da şimdi .Net Frameowrk'u falan da ISO'ya gömdüler daha neler gömdüler bu bir örnek. Gayet de stabil çalışıyor şuan bizzat x64 Pro kullanıyorum.

Win7'ye gelince eğer sistem eski ise ve performans alınmak isteniyorsa doğru seçim. Oyun anlamında özellikle RAM kullanımı için tercih ediliyor Win7 500mb harcıyor Win10 3GB. Sen düşün gerisini.

Win10 ilk çıktığında bu konuyu açsan eyvallah da şimdi .Net Frameowrk'u falan da ISO'ya gömdüler daha neler gömdüler bu bir örnek. Gayet de stabil çalışıyor şuan bizzat x64 Pro kullanıyorum.

Win7'ye gelince eğer sistem eski ise ve performans alınmak isteniyorsa doğru seçim. Oyun anlamında özellikle RAM kullanımı için tercih ediliyor Win7 500mb harcıyor Win10 3GB. Sen düşün gerisini.
Mesela bende 4 gb +256 ssd li x500jk modeli var hocam. Bu sistem için hangi işletim sistemini tavsiye edersin?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı