Deizm ve Ateizm'e kayma sebebiniz nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşin daha da kötü tarafı bu @MYZA adlı arkadaşımız Kur'an'ı bile okumamış tam olarak. Yani peygamberler bile gayrimüslimleri yargılamazken, bu arkadaşımız gayrimüslimlere yoldan sapmış insan muamelesi yapıyor. Daha kendisi bile hakikate ermemişken böyle bir muameleyi yapıyorsa bu arkadaş peygamberden bile büyük mevkide birisi olmalı diye düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çocukları öldüren , yaptığı sınavı adil olmaya, ne kadar dua etsem de benim akıl hastalıklarımı arttırıp geri dönüşü olmayan günahlar işlememe sebep olan ve irademi etkisiz kılan Tanrı'ya öfkemi canlı tutmak için deist oldum.
 
Müslümanım ve gerekli araştırmalarımı yaptım.
En doğru din bana göre Müslümanlıktır. Kimsenin kararına elbette karışamam fakat bana göre ateist veya farklı inançlara yönelmek için ortaya atılan sorular saçma.
Müslüman birinin başka birisinin kararlarını eleştirmesi de ayrı bir saçmalık zaten.
Herkesin dini kendinedir, insanları dine göre değil insanlığına göre yargılayın, belki o zaman bir yerlere gelebiliriz.
 
Kimseyle din üzerinden sohbet etmeyi sevmem, ibadetimi yaparım söylenene tamam derim geçerim. Allah ile kul arasına girilmez kimse kimseye sen Müslümansın yobazsın sen ateistsin kafirsin aptalsın diyemez.
Kusursuz olan İslam'dır Müslümanlar değil.
 
İlk zamanlarımda agnostiktim, sonradan beyin ve sinirbilim ilgimi çekti. Ardından gerçekliğe adım attım. 🙂
 
O zaman bende şöyle söyleyeyim.
Vücudundaki 1 hücreye dahi söz geçiremeyen bir varlık olarak, seni yaratana kafa tutacak kadar beyni yıkanmış ya da sana verilmiş olan bu güzel organı kullanmayı reddeden bir organizmasın!
Bu da linç olarak kabul edilmez o zaman. Kelimelerin gücü aşkına.
Arkadaşım, sen sorunlu musun? O cümle neye cevaben yazıldı dön bir bak bakalım. Konuda, hiçbir sebep yokken, karşı tarafın inancını sapık olarak gördüğünü alenen dile getiren bir sen varsın.

Ateist ve Deist arkadaşlarda sizin beyni yıkanmış birisinden hakikatı gören uyanık birisi olmanızı istiyor fakat burada belirtmiyoruz bunu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Konuya bilerek uzun sure yazmadim, kapanip kapanmayacagini gormek icin.

Benim 3 temel problemim var dinlerle ilgili:

1) Notron yildizlarini , kara delikleri, devasa nebulalari yaratacak uber varligin sizin evden sol/sag ayakla cikmanizi laf arasinda belirtmesi ya da kurban istemesi ya da alkol alip almamanizi sallamasi bana cok sacma geliyor. Bizi umursamasi bile basli basina ilginc.

2) Cehennem problemi. Kendi verdigi akil ve bedeni kullanarak kendi belirledigi yasaklara uymamanizin kabahtlisinin kendisi degil de siz olmaniz. Bu durumda sizi cezalandirmak icin ozel bir mekanizma insa etmesi. Cennete ulasmamak yeterli ceza degil, sizi ayrica cezalandirmak icin, iskence cekmeniz icin ayri bir "mekan" tasarlamasi. Ama ayni zamanda sizi annenin cocugunu sevdigi kadar seviyor olmasi.

3) Dindarlarla tartisma sirasinda olusan bilinmezlik. Eninde sonunda her tartisma "Allah yoksa o zaman evren nasil meydana geldi?" ya da "Allah yoksa sen nasil olustun?" gibi evrenin ve canliligin baslangicina dayaniyor. Bu sorularin cevabini kendileri de bilmiyor. Yani dinlerin en saglam dayanagi henuz bilimin bilmedigi seyler uzerine. Geri kalan her sey metaforik sacmalik. Islerine gelince bilimi dayanak olarak kullaniyorlar, ornegin "Bakin bilimin bugun buldugu sey zaten 3000 sene once yaziyordu" gibi; islerine gelmeyince de bilimin aciklayamadigi seyi biliyormus gibi davraniyorlar. Bu ikiyuzluluk beni sogutuyor.

Bana gore dinlerin tamami insan uydurmasi. Evreni yaratan yuce bir kuvvetin olmadigini dusunuyorum ama kesin konusacak kadar bilgili degilim. Agnostik - ateizm bana gore en mantikli secim : )
Deizm ve agnostizm ise bu yolda bir ara durak. Eninde sonunda ateizme kayiyorsunuz.
 
İlaç içen herkes, kesinlikle iyileşiyor yani, bu yorumunuzdan bu çıkarımı yapıyoruz, görevlerini yerine getiriyorlar sonuçta, istesek de istemesek de.

Doğru ilacı içen adam neden iyileşmesin? Hastalığa erken teşhis konulmamışsa veya ayrı bir kronik hastalığı varsa o ayrı.
 
Burada belirtmiyorsa ben bu yazıyı nasıl okuyabiliyorum?

Hayret bir şey gerçekten.

O cümle neye cevaben yazıldı dön bir bak bakalım.

Konudaki ilk mesajında kabahatinin ne olduğunu açık bir şekilde söyledim. Ne düşündüğün kimsenin umrunda değil zaten, sorun bunu dillendirme hakkına sahip olduğunu düşünmen. Bunda anlaşılmayacak bir şey göremiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı