Dinler mantıklı gelmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Neden sadece İslam doğru ise 4 tane din var?
  2. Neden alkol doğada var ama içmek günah?
  3. Neden doğada cinsellik var ise (evlenmemişken) cinsel ilişki haram?
  4. Cennet ve cehennemin gerçek olduğunu nerden biliyoruz? Öbür kitapları da ele almamız lazım değil mi?

Yani bu sorular cevapsız olduğu sürece ailem Müslüman olduğu için ve Kur-an'da yazan şeylere bakıp korktuğum için arada kalıyorum. Ateistlik mantıklı geliyor. Hiçbir din mantıklı gelmiyor.
Çok güzel bir şekilde anlatacağım.

4 farklı dinin olmasının sebebi bu diğer 3 dinin yazılı bir şekilde olmaması yani indiği zaman insanların bunu yazmaması söz uçar yazı kalır mantığından insanların bunu yanlış hatırlayıp veya yozlaştırıp dini değiştirmesidir. Kur'an-ı Kerim ise ilk andan beridir ezberlenip kemiklere derilere yazılmış bunun sonucunda değişmemiştir.

Alkol bütün kötülüklerin anasıdır. Bakarsan meydana gelen cinayetlerin trafik kazalarının neredeyse yarısından fazlası alkol yüzünden. Çoğu haram olanın azı da haramdır. Evet alkolün tek başına baktığımızda faydaları olabilir ama zararları daha fazladır. Az içsen belki zararı olmaz ama genelde bu tür bağımlılıklar bir kereden bir şey olmaz mantığıyla oluyor.

Evlenmemişken cinsel ilişkinin haram olması mesela sen bir çocuksun anan baban zevke gelip seni yapıp sonra yok bakamayız deyip bırakmasınlar diye. Düşünsene annesiz babasız şefkatten yoksun büyüdüğünü.

Öbür kitaplarda da cennet ve cehennem var. Zaten evrendeki düzene bakıp Allah(c.c)i kabul ettikten sonra buna da iman farz oluyor. Hem düşünsene cennet ve cehennem olmasaydı dünyada yaşamanın ne mantığı kalırdı. Adam gelen geçeni öldürür nasıl olsa bir şey olmayacak der geçinirdi.

Umarım anlatabilmişimdir. Lütfen sorun olursa sormaktan çekinme.
 
Doğru kaynaklardan uzun uzun, aklınıza takılan tüm soruları araştırın. Gene mantıksız gelirse karar sizin. Kaynak ne derseniz, Meal okuyabilirsiniz.
 
Bunlar çok saçma sorular kuranda o kadar çelişki varken bu soruları sormanız garip geldi. Ayrıca bu sorulara cevap ararken Ateist olmak mantıksız.
 
  1. Neden sadece İslam doğru ise 4 tane din var?
  2. Neden alkol doğada var ama içmek günah?
  3. Neden doğada cinsellik var ise (evlenmemişken) cinsel ilişki haram?
  4. Cennet ve cehennemin gerçek olduğunu nereden biliyoruz? Öbür kitapları da ele almamız lazım değil mi?

Yani bu sorular cevapsız olduğu sürece ailem Müslüman olduğu için ve kur-an'da yazan şeylere bakıp korktuğum için arada kalıyorum. Ateistlik mantıklı geliyor. Hiçbir din mantıklı gelmiyor.

1: Şu an ben istediğim gibi kendime din çıkartırım, iradem var ve özgürüm, o yüzden Allah'ın gönderdiği dışında herkes kendine dinde yapabilir, zebur, tevrat, incilden bahsediyorsan, onlar o zamanın peygamberlerine gönderilmiştir, en sonda Hz. Muhammed s. A. V ile birlikte kuran son olarak gelmiştir.
2: Ona bakarsak, ateşde var, elini yakabilirsin fakat, onu yemekleri pişirmektede kullanabilirsin, alkolde benim bildiğim kadarı ile farklı şeylerden yapılıyor doğada alkol adınaa bir yiyecek yetişmiyor, ve insanların kurana göre vicutuna zarar vermesi günah alkolde sarhoş ediyor o halde bir sürü yanlış şeyler yapabilirsin.
3: İnsanların üremesi için cinsellik var zaten ana sebep bu, ve sana sadece senin şu an kız kardeşin veya ileride kızın, evlenmeden erkekler ile cinsellik yapsa hoşuna gider mi? Bir kere Allah insanların düşüncelerine göre hareket etmek zorunda değildir, istediği kuralı koyabilir.
4: Cennet ve cehennem en sonda geliyor, zaten inanmışsan onlara inanırsın, bu kadar şey olmuşken, bu kadar şeyi yapabilen bir zat haşa cennet ve cehennemi yapmaktanmı çekinecek? Allah'ın isimlerindede o en merhametlidir, bu dünyada ki iyilerin, yaptığı iyilikleri ve çektiği köyülüklerin karşılığını alması mantıklıdır, kötüler içinde tam tersi.
 
Sana mantıksız gelmesi, bize ya da başkalarına mantıksız geldiği anlamına gelmez. Bana İslam ya da Kuran-ı Kerim kesinlikle kusursuz geliyor. Fakat hadisler hakkında doğruları söyleyemem. Bir çok sahih olmayan hadisler mevcut. Peygamber efendimiz vefat ettikten sonra, bir çok kişi onun adına, kendi menfaati için hadisler uydurmuştur. Şunu da söylemek istiyorum her ne kadar müslüman olsamda evrime inan biriyim. Bunca alemin kesinlikle bir yaratılış sebebinin olacağını düşünüyorum. İnsanoğlu evrende kendini özel zannediyor. Yalnız değiliz la gardaş..
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı