Dinler nasıl öğrenilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"Reis" ile Kur'an'ı okumanın ne alakası var? İroni ama çok saçma. Ne kadar okudunuz? Neden abartıldığını düşünüyorsunuz?

1 Milyar insani pesine takacak derinligi, gercekciligi ve yaraticiligi goremedigim icin. Ama sorun cidden Kuran'da degil o pesine takilan 1 milyar insanda. Butun dunya da bunun farkinda zaten.

Evet, ekonomi dersi bile veriyor maazallah. Gormuyor musunuz reis nasıl costuruyor ekonomiyi(!)

Bu arada ben okudum baslamadan soyleyeyim. Okuduktan sonra abartildigini dusunmen cok normal cunku cidden oyle.

Kuran nasıl abartılmış bir şey anlamadım. Kimse abartmadı ki Kuran'ı, eğer İslam araştırılacaksa Kuran en iyi kaynaktır denilen bu.

Kardeşim çevrende başka dinlere mehsup inançlı insanlar varsa onlara sorabilirsin.

Maalesef yok. Bende bunu anlamış değilim çevreme sorduğumda herkes Müslüman. Ama diğer dinler hakkında ya da kendi dini hakkında bilgisi bile yok. Bir insan bilmediği şeye nasıl inanır.

Merhabalar, 16 yaşındayım ve dinleri araştırmak istiyorum. Türkiye'de doğduğum için Müslüman'ım ya da Müslüman olarak biliniyorum. Lakin ben kendi istediğimle bu dini seçmedim. Kör, bilgisiz olarak bir dine bağlı olmak bana saçma geliyor. Dinleri araştırmaya başladım lakin internetten araştırıyorum ama kitaplarada ihtiyacım var sanki her zaman PC'ye geçmek mümkün değil. İslam, farklı dinler hakkında bilgi veren kitap önerebilir misiniz?

Richard Dawkins'in tanrı yanılgısını önerebilirim.

Maalesef yok. Bende bunu anlamış değilim çevreme sorduğumda herkes Müslüman. Ama diğer dinler hakkında ya da kendi dini hakkında bilgisi bile yok. Bir insan bilmediği şeye nasıl inanır.

Herkesin kendi hayatı bir şey diyemezsin. Kur'an'ı kerimi oku, Hz Muhammed (sav) hayatını araştır, sahih hadislere bak, internette İslam hakkında konuşan bazı kişiler var onlara bak istersen.

Isaac Asımov'un Sonsuzluğun Sonu adlı kitabını okursanız bazı şeyler kafanızda oturabilir.

Caner Taslaman ve Mehmet Okuyan gibi isimleri dinlemeni öneririm.
Çoğu saçma sapan öğretilerin yanlış olduğunu anlarsın. Hadislere şüpheli yaklaş. Çünkü hadislerin bazıları doğru bile değil. Hadis dediğin şey aslında hatırattır. Yanlış aktarım çok var.

Bir adet örnek video (Mehmet Okuyan ve Caner Taslaman).

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı