En utandığınız okul anısı

İlkokulda beden dersinde iken okul binasına topu kaçırmıştım, girdim binaya iki tane koridorun ortası büyük bir alandı, tepedeki kolonda da büsbüyük bir tane duvar saati vardı. Arkadaş da dışardan at at diye bağırıyo ben gaza geldim topu içerde bir diktim, topun saate çarpmasıyla yere bir düştü bütün giriş cam kırığı oldu bütün sınıflarda sınıfdan çıkıp başımda dikilmişti. Birde okul çıkışı servisin camını açayım derken kırmıştım.
 
4. Sınıfta kapı kolunu yaklaşık 10 kere kırmıştık. Öğretmenler kapı kolu değiştirmekten yorulmuştu. 6.sınıfta yan sınıf kapıyı sökmüştü. Gene 6. Sınıftayken bir tane çocuk okulda sigara içmişti ve bunu birisi görüp şikayet etmişti, sigarayı içen çocuk da bana zorla içirtdiler diyip az daha tüm sınıfı okuldan attırıyordu.
 
İlkokulda sevdiğim kızın ismini arkadaşıma söylemiştim o da tüm okula söylemişti. Utancımdan beden dersine çıkamıyordum.
 
Anlamadığım şey şu neden sürekli ilkokul anınızı günümüzde yaşamış gibi utanıyorsunuz. Zamanında o yaş kitlenin nasıl bir kitle olduğunu biliyorsunuz zaten. Utanacak bir şeyiniz yoksa yazmayın günümüz veya yakın bir zamanda yaşadığınız anılar hariç.
 

Geri
Yukarı