Evrim teorisi gerçek mi?

Sözler köşkü evrimi çürüttü ayrıca.
Bir Youtube kanalı ki bu kanal tartışma programlarındaki taktiği uygulayarak bir müslüman vs ateist gibi videolarda kendi seçtikleri bir "dinsizi" karalıyor ve insanın o fikri, tartışmayı filtrelemeden beynine almasını sağlıyor. Ve bu seçtikleri insanlar da belirli kişiler, sokaktan toplanan birileri değil. Ayrıca bir Youtube kanalının gerçekten de insanlığın evrim teorisinin yanlış olduğunu kanıtlayabileceğini mi sanıyorsun? Biri bir şey dedi diye çürütülmüyor :DD. Onca bilimsel makaleden sonra, onca akademik çalışmadan sonra Sözler Köşkü geliyor videosunun daha ilk başında "çoğu ateistin dayanak noktası" diyor:D. Ulan siz de bir karar verin yahu, yeni bilimsel bir gerçek ortaya çıkınca dinciler ikiye ayrılıyor bazıları sahip çıkıyor, kitapta vardı diyor; bazıları da dinsiz zırvanası diyor ama yıllar sonra herkes gerçek olduğunu anlayınca suçu eskilere yüklüyor. Videonun devamında bahsettiği yalanlardan çok bahsetmeyeceğim, Evrim Ağacı'nın bu videoyu yorumladığı kesitleri izleyebilirsin. Videonun orta kısımlarında da İnsan ve maymun genetikleri arasındaki fark hakkında konuşuyor. İşte söyledikleri: "İnsan'da yaklaşık 3.500.000.000 nükleotit yani genetik harf vardır. 3.500.000.000'ın yüzde dördü yaklaşık olarak 140.000.000 harfe denk gelir. Yani aradaki fark 4 değil 140 milyondur." Evet burada da kasıtlı olarak yanlış bilgi veriyor, kendisi de farkındadır yüzde işaretinin ne anlama geldiğinin. Videonun bir kısmında da bir kaynaktan bir kesit alıp devamını paylaşmıyor. Bu da etiğin dışında çünkü o kaynakta verilen sözlerin devamında o denilenleri eleştiriyor. Yani yanlış söylenilen bir şeyi eleştiriyor ama Sözler Köşkü bunu doğruymuş gibi alıyor. İslamcıların evrime karşı çıkması çok normaldir. Çünkü bilim adamları çoğunlukla dinsizdir. Evrim gibi bilimsel gerçekler kutsal kitaplardaki ilk insan ve topraktan gelme ayetlerine ters düştüğü için kabul görülmemektedir. Ayrıca geçmişe bakacak olursak dinler dünya düzdür diyordu ve küre diyenleri astırıyordu. Ama şuan ne oldu? Din revizyonizme mi uğradı? Gelecekte de bu olacak. Evrime din adamları da sahip çıkacak. İslamı doğru anlamak için Cemre Demirel, Diamond Tema gibi kanalları izlemeni öneririm. Özet olarak kimse bir şeyi çürütmedi.

Evrim Ağacı'nın Sözler Köşkü'nün yalanlarını ifşa ettiği 3 saatlik video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evren kendiliğinden oluştu yaratıcı falan yok.
Kardeş ben sana 1 paragraf yazdım sen ateist miydin 😞😔 Olsun başkaları okur.
 
@celalfe evrim inanç meselesi değil. Dinin ile evrim arasında seçim yapmak zorunda değilsin. İslam esnek bir din, evrime göre yorumlayanlar da var dini. Sen de onlar gibi düşünebilirsin.

Evrim deyince o zaman Galaxy/Dünya/Evren nasıl oluştu?Diyenlere:
Yaklaşık 23-24milyar yıl olması lazımdı bir patlamada maddeler her yere sıçradı,ve uzay oluştu/genişledi...
Bu patlamadan önce ne vardı?
Hiçlik/hiçbir şey!
Dünya nasıl oluştu?
Bir yıldızın patlaması sonucu dünya oluştu!
Cahil Dindarlar umarım anlamışsınızdır!
Big Bang 13.8 milyar yıl civarı önce gerçekleşti. Burada yazılanları bir ortaokul öğrencisi de biliyor. Burayı kullanan da mesajını okuyan da muhtemelen fen/fizik dersinde görmüştür bunları. İnsanları cahil diyerek yaftalayacaksan basit fizik bilgisinden ileri gitmen lazım.
 
Aynen ne yani sadece kitaplaramı bakacağız? Aradığım cevap!

Abi benimle aynı fikirde olan birini ilk defa buldum sonunda beynini kullanabilen biri çıktı karşıma ya.

Yaratıcı'nın varlığına inananlar hadi bakalım önümüze bir kanıt gösterin inanalım. ( şimdi gelip Kur'an ayeti gösterecekler :D )

Tamam fazla oynamayacağım ama Kur'an'da "Allah birdir ve tektir" gibi cümleler ile yaratıcıya kanıt bulup inanıyorsanız beyninizi kullanamıyorsunuz demektir maalesef.
 
Yaratıcı'nın varlığına inananlar hadi bakalım önümüze bir kanıt gösterin inanalım. ( şimdi gelip Kur'an ayeti gösterecekler :D )

Yav kardeşim kuranda yazıyor işte yalan mı söyleyecek adamlar? (!)

Arkadaşlar gerçekten çok kararsızım. Müslüman'ı lakin evrime de kafam gidiyor. Sizce hangisi gerçek? Kavga olmadan birbirimize konuşalım.

Evrim teorisi bana göre gerçektir, bilime göre de gerçektir. "Teori" kelimesi sizi yanıltmasın, teori kelimesi çoğunluk tarafından kabul görmüş anlamına gelir.
 
Evrimin gerçek veya sahte olması tartışılacak bir şey değildir. Bunun sorusunun sorulması bile mantıksız. Evrim bir gerçektir inanılıp inanılmayacak bir durum yok ortada.

Edit: Anlamayan arkadaşlar için tekrar açıklıyayım.

Evrime inanıyorum veya inanmıyorum diye bir cümle kuramazsınız. Evrim fizik kanunları gibidir. Siz hiç "fizik kurallarının olduğuna inanıyorum." diye bir cümle duydunuz mu? Duyamazsınız çünkü fiziği ya bilirsiniz ya da bilmezsiniz.
Ama bilim değişken birşeydir bu yüzden bilime bazen güvenemiyorum bugün iyi dediğin yarın kötü çıkabiliyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı