Evrim teorisi gerçek mi?

Çok saçma resmen ayrımcılık var. Mesela çok iyilik yapan biri cennete giremezken cinayet işliyen biri bu dine mensup olduğu için cennete gidicek. Saçmalıktan ibaret. Cennet bir ödüllendirme yeri mi? Zaten Tanrı gideceğimiz yeri biliyorsa neden dünya üzerindeyiz. Bunu örnek verince şununla yanıt veriyolar. Öğretmen senin 30 alacağını biliyor ama sınava giriyorsun. Ama tanrının sonsuz ilmi var öğretmenin yok Kuranda yazana göre.
Dostum o iş öyle değil. Biraz daha araştırmanın öneririm. Allah mükemmel bir düzen yaratmış. Bir hadiseden geçer "bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir, bir insanı kurtaran tüm insanlığı kurtarmış gibidir" demiş Peygamber efendimiz. Zaten bir insanı öldürmenin yeri (müslüman olsa bile)ebedi cehennemdir. Çok iyilik yapan kişi( Müslüman değil var sayiyorum)ise onun azabı daha azdır ama kötü bir kişi ise daha çok azab edilir. Tanrı gideceğimiz yeri biliyor olayı ise: Allah X kişisinin cehenneme gideceğini biliyor ve onu dünyaya yollamadan direkt cehenneme yollasa X kişisi neden beni dünyaya yollamadım belki iyi biri olacaktım demez mi? Evrende çok güzel bir düzen var araştırmanın öneririm. umarım araştırır ve doğru yolda (müslümanlığa) olursun.🙂

Dostum o iş öyle değil. Biraz daha araştırmanın öneririm. Allah mükemmel bir düzen yaratmış. Bir hadiseden geçer "bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir, bir insanı kurtaran tüm insanlığı kurtarmış gibidir" demiş peygamber efendimiz. Zaten bir insanı öldürmenin yeri (Müslüman olsa bile)ebedi cehennemdir. Çok iyilik yapan kişi( Müslüman değil var sayiyorum)ise onun azabı daha azdır ama kötü bir kişi ise daha çok azab edilir. Tanrı gideceğimiz yeri biliyor olayı ise: Allah X kişisinin cehenneme gideceğini biliyor ve onu dünyaya yollamadan direkt cehenneme yollasa X kişisi neden beni dünyaya yollamadım belki iyi biri olacaktım demez mi? Evrende çok güzel bir düzen var araştırmanın öneririm. Umarım araştırır ve doğru yolda (müslümanlığa) olursun.🙂

Evrende düzen filan yok. Düzen olsaydı evrime gerek kalmaz bütün canlılar kusursuz var olurlardı. Kaldıki kuranda insanı kusursuz yarattık demesine rağmen insanoğlu var olduğundan beri evrim geçiriyor, hastalıklarla boğuşuyor ve direnç kazanıyor yani ilk insandan daha üsütünüz. Eğer kusursuzsak bu hastalıklar nasıl bizi öldürüyor? Onu geçtim termodinamik ve istatistik fiziği alan birisi entropinin evrende arttığını görür. Yani düzensizlik sürekli artıyorsa nasıl düzenden bahsedebiliriz?

Hala hayatta mısın? O iq ile 3-4 gün yaşayabildin mi merak ettim.
Hala dalga geçiyorsun :D
Burada verdiğim bir örnek bile yok.
Buraya ben sadece Enbîya suresinin 30.ayetini attım diyorum dalga geçmeye devam ediyorsun.
Burası forumdur, saygı ve terbiyeni takın. Bana bir argüman sunun ve yanıtlayayım.

@celalfe kardeşim, evrim bir din değildir. Sonuç olarak bu kadar tartışma da gereksizdir. Türkiye'nin eğitim sisteminde evrim gösterilmediğinden insanlar yanlış algılıyor. Evrim bir teoridir, zamanla bulgularla bazı değişkenlikleri olabilir fakat evrim bir gerçektir.
İslam ile çelişen hiçbir hususu yoktur.

Evrimin varlığı İslam'ı çürütüyor mu ki burada din tartışması yapıyorsunuz?
Evrimin varlığı değilde, insanın evrimi İslam'ı çürütür. İslam insanın bir hayvandan vesaire geldiğini savunmaz. İslam Allah'ın insanı en başından insan olarak yarattığını, cennetinden sürgün ettiğini söyler. Dolayısıyla insanın farklı bir canlıdan gelmiş olma olasılığı İslam'a ters düşer.

Evrimin varlığı değilde, insanın evrimi İslam'ı çürütür. İslam insanın bir hayvandan vesaire geldiğini savunmaz. İslam Allah'ın insanı en başından insan olarak yarattığını, cennetinden sürgün ettiğini söyler. Dolayısıyla insanın farklı bir canlıdan gelmiş olma olasılığı İslam'a ters düşer.
İslam ile asla ters düşmez. Bunların ehli-sünnet mezheplerle bile çelişen en geleneksel varsayımlarla bile bir zıt düşen kısmı bile yoktur.
Kur'an Hz.Adem ve Havva'nın çamurdan yaratıldığını söyler. Ama ne süreçte yaratıldığı ile alakalı bilgi vermez.
Kıssas şeklinde anlatmışta olabilir veya Hz.Adem ve Hz.Havva'nın farklı yaratılması insanın evrimi ile alakası da olmayabilir.
Genelde çoğu kişi Hz.Adem'in ilk peygamber olduğunu ama ilk insan olmadığını söyler.
Mütevatir hadislerle vs. çelişmez.(Çelişen hadis varsa veya herhangi bir çelişen kısım varsa atabilirsiniz.)
Benim düşüncem kıssas şeklinde olmasıdır. Aslında İslam evrimden de bahsetmez, veya evrimle çelişecek bir durum bile söz konusu değildir.

Evrimin varlığı değil de, insanın evrimi İslam'ı çürütür. İslam insanın bir hayvandan vesaire geldiğini savunmaz. İslam Allah'ın insanı en başından insan olarak yarattığını, cennetinden sürgün ettiğini söyler. Dolayısıyla insanın farklı bir canlıdan gelmiş olma olasılığı İslam'a ters düşer.

Evet evet çok haklısın ben hiç bu açıdan bakmamıştım.

Evrimin varlığı İslam'ı çürütüyor mu ki burada din tartışması yapıyorsunuz?

Curutmese de inceden dokunduruyor. 20 senedir cikaramiyorlar.

Gerci ben lisedeyken komple reddetmeye calisiyorlardi, artik en azindan "mikro evrim var ama turler birbirine donusmuyor" seviyesine geldiler.

Muhtemelen 5-10 seneye evrim var ve kuranda da yaziyor zaten diye kafa utulemeye baslarlar :)

Hubble'dan sonra BIgBang yaziyormus diyen grup bunlar. Metinden ceviriye degil ceviriden metine ulasmayi severler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı