Evrimi Bilimsel Kanıtlarıyla Reddeden Video

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçekten delil bulmuştur havasıyla girip baktım ancak yine yanıldım😝 Tümdengelim bilimini işte burada uyguluyoruz:

1-Dini görüş barındıran bütün insanlarla diyalog kurmak zaman kaybıdır.
2-Sözler Köşkü dini bir kanaldır.
3-Bu yüzden Sözler Köşk' ünü izlemek zaman kaybıdır.
Neden zaman kaybi olsun. Dinlerin de cok mantikli iddialari var, hemen kestirip atmak yanlis. Burada kastettigin mitolojik iddialar degil, sosyolojik ya da ahlaki prensipler. Her din tumuyle yanlis degil, hepsinin bir felsefesi var kendi icinde.
@bitwise
Yanlış.
Evrim her yerde vardır. Bunun ispata ihtiyacı yoktur.
Bir tırtılın kelebeğe dönüşmesi bile bir evrim niteliği taşır.

Evrim teorisi dedim zaten, yasasi degil. Teori ispat edilemez.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    8,5 KB · Görüntüleme: 62
Aah ah... Kaç oldu kaç...
Tam olarak benim dedigim. Bu forumda bilimsel teorinin ne oldugu bilen evrim teorisi sempatizani gormedim zaten. Yine ustune basa basa soyluyorum, bilimsel teoriler ispatlanmaz, sadece curutulebilir.
 
Tam olarak benim dedigim. Bu forumda bilimsel teorinin ne oldugu bilen evrim teorisi sempatizani gormedim zaten. Yine ustune basa basa soyluyorum, bilimsel teoriler ispatlanmaz, sadece curutulebilir.
"İyi kanıtlanmış, sürekli olarak test edilerek doğrulanan deney ve gözlem" kısmını ben mi yanlış anlıyorum?
 
@bitwise
Ben de Teori kelimesini kullanmadım zaten.

Evrim denen şey, reddi kanıtlanacak bir durum değil

Burada bahsettigin "evrim denen sey" , teori degilse nedir?
"İyi kanıtlanmış, sürekli olarak test edilerek doğrulanan deney ve gözlem" kısmını ben mi yanlış anlıyorum?
Evet. Cunku Turkce cevirisinden okuyorsun.
Iyi kanitlanmak diye bir sey olmaz. Verify etmektir o olsa olsa. Yabanci kaynaklarda arastirabilirsin. Teori kanitlanmaz
 
@Shimada Sensei, @bitwise ın demek istediği şey bilimsel metodolojinin doğrulamak üzerine değil yanlışlamak üzerine kurulu olduğudur. Bunun da sebebi, ortaya attığımız hipotezi doğrulamamız için evrenin her yerini gözlemlememizin gerekli olmasıdır. Fakat ortaya atılan hipotezle çelişen tek bir gözlem o hipotezin çöpe gitmesine neden olur. Yani pratik olarak yanlışlamak çok çok çok daha kolaydır bilimsel yöntem açısından.
 
@bitwise
Evrim denen şey, evrimin ta kendisidir.
Sosyal evrim, politik evrim, sanatsal evrim ve elbette biyolojik ve fiziksel canlıların evrimi. Daha açık nasıl anlatılır ''evrim'' işte? Metamorfoz mu?
 
Ben bu konunun sadece evrim ile ilgili olması istemiştim. Ateizmle veya dinlerle alakalı bir şey iddia etmemiştim, videonun da bilimsel kısmına yönelmiştim. Müslüman kişi evrimin varlığına inanamaz mı? Siz diyorsunuz evrimin ateizmle alakası yok diye?

Tabi her zaman ki gibi bazı din düşmanları gardını çekti alakasız bir şekilde. Hemen iğneleme peşindeler. Attığınız Evrim Ağacı kanalının videolarını da birkaç dakika içinde izlemeyi bıraktım. Aşağılama psikolojisiyle bir şeyleri dayatmaya çalışan insanlar vakit kaybından başka bir şey değildir, sizler gibi. :D

Ben bir müslümanım. Kur'an'ı hayatında eline almamış, hayatta alnı secdeye gitmemiş, İslam'ı savunmaya çalışan insanlarla karıştırmayın. Ben kitabımın vahyedilen diğer tüm emirleri gibi, ilk emrini de görmezden gelemem. Okurum, araştırmamı yaparım, incelerim.
İslam'ı insanların yaşadığı şekilde görmeyeceksin, asıl kaynağından öğreneceksin ki anlayasın. Artık ne kadar anlamak istiyorsan...

İstesem buraya destan kadar yazarım ama, duvara laf anlatmaktan farksız olur :D
Daha da bir şey yazma gereği duymuyorum, tüm yazacağımı yazdım zaten.

Konu açma sebebimi gerçekten evrim olduğu için cevap yazan bazı arkadaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum.

İyi günler
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı