Güzellik algısı Nazilerin propagandası yüzünden değişti mi?

İranŞahı

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir video görünce bunu sorguladım. Naziler bildiğiniz üzere sarışın saç mavi göze takıntılı adamlar. Mesela kaçar dönemi İran'da adamlar şişman kadın seviyormuş. Yunan'ların bir döneminde tek kaş güzellik algısıymış. Hatta yanlış hatırlamıyorsam Hint bir hükümdar avrupalılar sarışınları çirkin olarak betimlemişti. Şu ana baktığımızda en güzel top nokta bunlar oluyor. Sizin görüşleriniz nedir?

Naziler mi getirdi bilmem bu güzellik algısını ama iyi ki gelmiş. Yoksa şu İran prensesi güzel olarak lanse edilecekti hepimize.
IMG_4589.jpeg

Dediğiniz mantıklı geldi. Öte yandan sarışın ve mavi gözlü insanların dünya genelinde diğer insanlara göre azınlıkta bulunmaları, veya Hollywood'un bize güzellik algısı dayatmaları gibi çoklu faktörler var. Ve bildiğim kadarıyla İran'da eskiden kilolu olmak, o kişinin varlıklı ve refah içine olduğunu gösteriyormuş.

Arkadaşlar bir video görünce bunu sorguladım. Naziler bildiğiniz üzere sarışın saç mavi göze takıntılı adamlar. Mesela kaçar dönemi İran'da adamlar şişman kadın seviyormuş. Yunan'ların bir döneminde tek kaş güzellik algısıymış. Hatta yanlış hatırlamıyorsam Hint bir hükümdar avrupalılar sarışınları çirkin olarak betimlemişti. Şu ana baktığımızda en güzel top nokta bunlar oluyor. Sizin görüşleriniz nedir?
Güzellik algıları kültüre, coğrafyaya ve döneme göre değişir. Tıpkı 1800'lerde moda olan kıyafetin artık giyilmemesi gibi düşünün. Nazilerle pek alakası olduğunu sanmıyorum.

Nazilerin güzellik algısı yoktu ki üstün ırk meselesine takmışlardı kendilerini üstün görüyorlardı bundan ibaret tek bıyıklı adamın kafasında kurduğu bir şey.

Nazilerin güzellik algısı yoktu ki üstün ırk meselesine takmışlardı kendilerini üstün görüyorlardı bundan ibaret tek bıyıklı adamın kafasında kurduğu bir şey.
E tamam işte o prpaganda mavi gözlü sarışın saçlı insanlar öyle doğmayan bebeklere öjeni yaptılar.

Naziler mi getirdi bilmem bu güzellik algısını ama iyi ki gelmiş. Yoksa şu İran prensesi güzel olarak lanse edilecekti hepimize. Eki Görüntüle 2414579
Belki ilerde sarışınlar kötü gelebilir insanlara bilemeyiz.

Dediğiniz mantıklı geldi. Öte yandan sarışın ve mavi gözlü insanların dünya genelinde diğer insanlara göre azınlıkta bulunmaları, veya Hollywood'un bize güzellik algısı dayatmaları gibi çoklu faktörler var. Ve bildiğim kadarıyla İran'da eskiden kilolu olmak, o kişinin varlıklı ve refah içine olduğunu gösteriyormuş.
AYnen burnu biraz büyük olan kadınların çoğu estetik yaptırıyor etrafımda. Halbuki daha iyi nefes alırsın o burunla.

Güzellik algıları kültüre, coğrafyaya ve döneme göre değişir. Tıpkı 1800'lerde moda olan kıyafetin artık giyilmemesi gibi düşünün. Nazilerle pek alakası olduğunu sanmıyorum.
Nazilerle bağlantı kurmamın sebebi propaganda ağı çok gelişmişti o zaman. Üstüne tek bu konuya takıntılı olan onlardı zamanında.

Farklı kültürlerde belli algılar oluşmuş olabilir ancak insanların hepsinde aşağı yukarı benzer bir güzellik algısı olduğunu düşünüyorum. Ne kadar benzer bir örnek tartışılır ancak Amerika'daki Plus size modellerde var sözde magazinlere güzellik yarışmalarına girip iyi sıralama yapıyorlar ancak normal insanların gözünde ne kadar iğrenç durduğu aşikar.

Sarı saç, mavi gözden çok yüz haltları önemli her şey kemik ve yüz yapısında bitiyor. Zaten Akdenizli Romalıların Britanya adasında ki renkli gözlü renkli saçlı Kelt Britonlarla karşılaştıklarında onlar hakkında yazdıklarına göre pek çekici buldukları söylenemez. 🙃

Birde insanların kendilerinde olmayanı arzuladığını düşünüyorum. Avrupalılarda çok açık tenli olanlar bronzlaşmaya çalışıyor, orta doğuda veya Hindistan'da beyaz tenli olmak daha iyi görülüyor. Avrupa'da insanlar kemerli burunlarına estetik ameliyat yaptırıyorlar, Doğu Asyalıların çoğu o burunlara doğuştan sahip ancak orda kemerli burun daha çekici kabul ediliyor vs. böyle örnekler uzayıp gider.

Nadir olan sevilir bence.

Yani mesela Türkiye'de genel olarak ortalamaya baktığımız zaman sarışın mavi gözlü çok fazla olmadığı için çoğu insan daha çok seviyor.

Aynı zamanda sarışın mavi gözlü insanların çok olduğu yerlere bakınca esmer biri daha çok sevilebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı