Güzellik algısı Nazilerin propagandası yüzünden değişti mi?

Olmuştur bence de hele de dünyada o kadar nazi sempatizanı varken, Kardashian'lar bile büyük kalçayı moda edip sonra değiştirdilerse nazilerin de bunda etkisi olduğunu düşünüyorum. Türkiye'deki insanlar bile kendileri sarışın mavi gözlü olmamalarına karşın onlara çok büyük ilgi gösterip esmer olanları aşağılıyor.

Şuan kaydırak burun, balon dudaklar, büyük popo, kalın kaş güzel olarak algılanıyor. Fakat birkaç yıl içinde bunlar güzellik algısından çıkacak. Konuyu açana katılıyorum. Güzellik algısı döneme göre değişen bir kavramdır.

Sürekli değişiyor güzellik algısı zaten Naziler olmasa zaten sarışın mavi gözlü kızlar hâlâ daha ilgi falan çekerdi aslında bir ülkede fiziksel özellikler ne kadar azsa o kadar değerli oluyor mesela Türkiye'de çekik göz az bulunduğu için herkesin istediği bir özellik ama doğu Asya'da tam tersi çoğu kişi istemiyor hatta göz kapağı ameliyatı yapıyor mesela Afrikalılar beyaz isterken Avrupalılar siyahileri seviyor Türkiye'de zaten sarışın oranı (doğal) Max %5 olduğu için sarı saç aşırı dikkat çeken bir renk oluyor ha bana sorarsanız beyaz tenli siyah saçlı hatunlar>sarışınlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı