Her fikre saygı duyulmalı mı?

Senin düşüncen bana göre saçma sapan birşeyse neden saygı duyayım? Ayrıca saygı duymak tabiride saçmalık. Saygı duymak değil de senin düşünce ne olursa olsun banane daha mantıklı bir cümle. 😃
 
İstediğinize saygı duyun istediğinize duymayın. Bana kalırsa "saygı çerçevesinde düşüncesini" savunan insana bile saygı duyulmayabilir. Zira sunduğu fikiri "sağlıklı" olmayabilir. Ben burada şimdi oturup saygı çerçevesi içerisinde uyuşturucu kullanımının iyi olduğundan bahsedebilirim, bu bana saygı göstereceğiniz anlamına gelmiyor. Tam aksine bu kötü bir şey, saygı duymayıp doğru bilgiyi bana empoze etmelisiniz.

Tabii sebepsizce bir şeye inanan birisine sebepler sunarak onun o düşünceden vazgeçmesini sağlayamazsınız, orası ayrı.
 
Yok öyle bir şey.

Aslında var ama öğretildiği gibi değil. Saygı adı altında ezilen kişi olmayı ve hiçbir şeye karşı çıkmamayı aşılamaya çalışıyorlar. Biri konuşurken sözünü kesip alakasız bir şey anlatmamak güzeldir, o da sen konuşurken aradan atlayıp alakasız konuşmaz. Biri konuşurken bölüp konuyla alakalı fikir belirtmek de güzeldir lakin hemen birkaç "corukçu" çıkıp "SAYGISIZLIK ETME" der. Saygı duy derken itaat et diyorsa karşıdaki şahıs, ben de 3 harfli çekebilirim; saygısızın tekiyim sonuçta.
 
Fikir eğer bir bireyin özgürlüğünü kısıtlamıyorsa, bireye maddi ve manevi herhangi bir zarar vermiyorsa saygı duyulmalı diye düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı