İmam hatip liseleri nasıl?

Kesinlikle bomboş bir okul.

Ben imam hatip okuluna gittiğimde ne küfür bilirdim nede başka bir şey hepsini imam hatipte öğrendim.

Cuma günleri zorla zaman kıldırmaya çalışlardı bize. Kılmayanlar sıraların altlarına saklanırdı. Gören hoca olursa da bağırıp namaza götürürdü zorla. Ne dini iyi gösteriyorlar nede dersleri. Namaz kılmayanlar bir yerlere saklanırdı. Bu kadar saçma ve aciz bir yer İmam hatip okulları.
Küfür olayının imam hatiple alakası yok. Okulun bulunduğu yerleşke ve eğitim düzeyiyle alakası var genel olarak da çoğu lisede var zaten küfür olayı. Ders olayına gelirsek yine yerleştiğin okulla ilgili o düzeyde anadolu lisesinin de eğitimi aynı. Çoğu anadolu lisesinin veremediği eğitimi veren imam hatip liseleri var. Cuma namazı olayında durum dediğin gibi ama zaten İslam hakkında olumlu düşünceleri olanın gitmesi gereken bir okul türü ve o kişilerin de cuma namazı olayını dert etmez.

Düz liseye, temel liseye vs. git ama İmam Hatibe, Meslek lisesine gitme. Bu okulların günümüzde hiçbir değeri yok, İmam Hatip lisesi dediğin şey önceden kurstu, sonra Liseye çevrildi, sonra da çoğaltıldı. İmam Hatip'ten mezun olursan iş hayatında, sosyal hayatta 2. sınıf vatandaş konumuna düşersin, yapma. Meslek lisesiyse birçok alanı kas gücüyle yapılan işlere kurulu, AYT için düzgün bir eğitim yok, ileride teknoloji, Endüstri 5.0 olunca iş imkanları sıfırlanacak.

Küfür olayının imam hatiple alakası yok. Okulun bulunduğu yerleşke ve eğitim düzeyiyle alakası var genel olarak da çoğu lisede var zaten küfür olayı. Ders olayına gelirsek yine yerleştiğin okulla ilgili o düzeyde anadolu lisesinin de eğitimi aynı. Çoğu anadolu lisesinin veremediği eğitimi veren imam hatip liseleri var. Cuma namazı olayında durum dediğin gibi ama zaten İslam hakkında olumlu düşünceleri olanın gitmesi gereken bir okul türü ve o kişilerin de cuma namazı olayını dert etmez.
Ortaokulda gittim imam hatip okuluna. Orta okulda nasılsa lisede de pek farklı olacağını düşünmüyorum belik de yanlış düşünüyorumdur orası ayrı bir konu.. Kendi okulum hariç 3 tane daha imam hatip okulu biliyorum ve benim gittiğim okul ile arasında pek bir fark olduğu söylenemez. Kaldı ki imam hatip liseleri, okulları günümüzde pekte önemi olmayan yerler. Cuma namazı olayında zorla bir şeyler yaptırmak yerine İslam dinini tam anlayamamış ve ailesi istediği için giden çocuğa güzelce anlatmak bana daha mantıklı geliyor. 5. Sınıfa giden çocuğa namaz kılmıyor diye bağıran hocalar vardı. Ben ailem istediği için gitmiştim ve gitmeden önce İslam dinini seviyordum ve İslam hakkında olumlu düşüncülerim vardı. Ailem ortaokulu orada okumamı isteyince gidip bir bakalım dedim ve 3 yıl okudum. Sonrasında İslam dininde az da olsa soğudum. 5. Sınıfa giden bir çocuk kendi dinini yeni yeni öğrenirken sırf Cuma namazını kılmadığı için bağırmak ne kadar doğru tartışılır. Aynı şekilde diğer imam hatip okulları benim imam hatip okuluma benzeyecek diye de bir şey yok. Arkadaşın gideceği lise belki de gayet iyidir. Ben sadece imam hatipte yaşadığım şeyleri anlattım.

Git Anadolu’ya biraz hayatını yaşa. Yapamadığım şeyler için çok pişmanlık duyarsın İmam Hatipte. Arapçayla kuran dersleriyle 4 seneye unutacağım bilgilerle kendini fazla yorarsın. Ben otururum oturduğum yerde diye düşünüyorsan, yaşın büyüyünce hiç de oturmak istemiyorsun haberin olsun.

Ortaokulda gittim imam hatip okuluna. Orta okulda nasılsa lisede de pek farklı olacağını düşünmüyorum belik de yanlış düşünüyorumdur orası ayrı bir konu.. Kendi okulum hariç 3 tane daha imam hatip okulu biliyorum ve benim gittiğim okul ile arasında pek bir fark olduğu söylenemez. Kaldı ki imam hatip liseleri, okulları günümüzde pekte önemi olmayan yerler. Cuma namazı olayında zorla bir şeyler yaptırmak yerine İslam dinini tam anlayamamış ve ailesi istediği için giden çocuğa güzelce anlatmak bana daha mantıklı geliyor. 5. Sınıfa giden çocuğa namaz kılmıyor diye bağıran hocalar vardı. Ben ailem istediği için gitmiştim ve gitmeden önce İslam dinini seviyordum ve İslam hakkında olumlu düşüncülerim vardı. Ailem ortaokulu orada okumamı isteyince gidip bir bakalım dedim ve 3 yıl okudum. Sonrasında İslam dininde az da olsa soğudum. 5. Sınıfa giden bir çocuk kendi dinini yeni yeni öğrenirken sırf Cuma namazını kılmadığı için bağırmak ne kadar doğru tartışılır. Aynı şekilde diğer imam hatip okulları benim imam hatip okuluma benzeyecek diye de bir şey yok. Arkadaşın gideceği lise belki de gayet iyidir. Ben sadece imam hatipte yaşadığım şeyleri anlattım.
Dediğim gibi okulun düzeyiyle alakalı bir şey devlet okulu öğretmenleri genelde böyle oluyor zaten ama okul türü ile ilgili değil öğretmenle alakalı o durum. Şuan anadolu lisesinden tek farkı ayrıca mesleki ders alınması. Ayrıca konu sahibine cevabım, iyi bir lisede okunmayacaksa anadolu lisesinden farkı yok ortalaman daha yüksek olur din derslerinin kolaylığından dolayı. İş bulamamanla alakası yok bu arada.

Kesinlikle bomboş bir okul.

Ben imam hatip okuluna gittiğimde ne küfür bilirdim nede başka bir şey hepsini imam hatipte öğrendim.

Cuma günleri zorla zaman kıldırmaya çalışlardı bize. Kılmayanlar sıraların altlarına saklanırdı. Gören hoca olursa da bağırıp namaza götürürdü zorla. Ne dini iyi gösteriyorlar ne de dersleri. Namaz kılmayanlar bir yerlere saklanırdı. Bu kadar saçma ve aciz bir yer İmam hatip okulları.
Vasıfsız okulların hiçbiri bundan çok farklı değil.
Bir de ortaokulmuş, ortaokulla lise bir olmuyor, iyisine gittin mi böyle hiçbir şey yaşamazsın.
Küfürün de imam hatiple alakası yok, sırf kötü göstermek için yazdığın açıkça belli. "Sülale sövme dersi" diye imam hatipe özel ders mi var sanki?
Umarım eğer gidersem öyle bir yerle karşılaşmam :/.
Güzel bir yere gidersen hiçbir sıkıntıyla karşılaşmazsın.

Dünya dili İngilizce iken arapça da öğrendiğin okuldur :D

Mezunları arasında deist olan tanıdıklarım var bayağı ilginç bir durum.

Uzun abinin bu tür liselere çok daha fazla değer vermesinden dolayı çoğu okul yenidir gıcır gıcır dır.

Son düzenleme:
Dünya dili İngilizce iken arapça öğrendiğin okuldur :D

Mezunları arasında deist olan tanıdıklarım var bayağı ilginç bir durum.

Uzun abinin bu tür liselere çok daha fazla değer vermesinden dolayı çoğu okul yenidir gıcır gıcır dır.
İngilizce dersi de var imam hatipte bilginiz olmayan konularda cevap yazmayın lütfen.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı