İmam hatip liseleri nasıl?

LGS'ye gireceğim ve çok kaygılıyım. İmam hatip lisesi en son seçeceğim liselerden bir tanesi ama yaşadığım şehirde maalesef 1-2 Anadolu lisesi dışında hepsi imam hatip :(. İmam hatip olmayan liselerinde neredeyse fen liseleri ile puanları aynı bu yüzden de galiba Anadolu imam hatip veya sosyal bilimler lisesi seçeceğim. Acaba imam hatiplerde okuyan/okumakta olan arkadaşlar eksileri ve artıları nelerdir anlatabilir mi?

Liseleri bilemem, ortaokulu imam hatip ortaokullarından birisinde okudum. İnsanı hem okuldan hem dinden soğutuyorlar. Yobazlığın sınırına ulaşan, Karma eğitimi günah olarak düşünen, imam hatipli olmayı ayrıcalık olarak düşünen hocalarla birlikte koskoca 4 yıl eğitim aldım. Ateist olan öğrencilerine sövende var dövende, öyle saçma bir okul. Genelde ders işletmezlerdi. Dini, animasyon, ilahi vb. filmler ve şarkılar açarlardı. Fazladan arapça ve kuran derslerimiz vardı. Hepsi ağır derslerdi. Kuran ve arapça bilmeyenlere öğretmenler ve öğrenciler kötü gözlerle bakardı. Onlara göre matematik bilen öğrenci ile kuran bilen öğrenciler aynı katmanda değiller, kuran bilen öğrenci daha üstünmüş gibi düşünülürdü. Daha anlatamadığım, anlatamayacağım tonca olay var.
Lisede durum nedir bilmem ama ortaokulda bu şekilde.
 
İmamhatip, İslam dinine çok iyi şekilde uyan ve namazını eksik etmeyen duaların bilen kişilerin gidebileceği okullardır. Zaten aksi halde anlaşamazsınız ama Anadolu liseleri karmadır hani o kadar Karma ki sana anlatamam. Çok tercih edilirler ama emin olun köklü okul değilse %20 kadarı üniversite sınavını kazanabilirler. Sınavdan sonra puanınız yeten liseleri bir gezin yani tercih döneminde tanışma etkinlikleri yapıyor okullar orada arkadaş ortamını görebilirsiniz. Size uyan okulu seçin. Bazen sınavsız okul sınavlı okuldan bile iyi olabiliyor çok takmayın. Umarım OBP yüksektir.
 
Son düzenleme:
İmamhatip, İslam dinine çok iyi şekilde uyan ve namazını eksik etmeyen duaların bilen kişilerin gidebileceği okullardır. Zaten aksi halde anlaşamazsınız ama Anadolu liseleri Karma'dır hani o kadar Karma ki sana anlatamam. Çok tercih edilirler ama emin olun köklü okul değilse %20 kadarı üniversite sınavını kazanabilirler. Sınavdan sonra puanınız yeten liseleri bir gezin yani tercih döneminde tanışma etkinlikleri yapıyor okullar orada arkadaş ortamını görebilirsiniz. Size uyan okulu seçin. Bazen sınavsız okul sınavlı okuldan bile iyi olabiliyor çok takmayın. Umarım OBP yüksektir.

İmam hatip liselerinde insanlar kendi arasında nikah kıyıyor. (https://www.google.com/url?sa=t&rct...0171200.html&usg=AOvVaw0g0IWarpXUlsYlPdv5uUQS)
Kendi aralarında hiç duymadığınız küfürler ediyorlar, gerçekten İslam dinine böyle uyuluyorsa bir Müslüman olarak utanırım.
 
İslami ilimlere yönelik özel bir ilgin yoksa gitmeni önermiyorum, kardeşim tamda bu arkadaşın dediği sebeplerle okulu bıraktı. Meslek lisesine gitsen daha şerefli.
Aile zoruyla gönderildim, bol bol Arapça ve din dersleri görüyorsun. Haftada 40 saat ders + 20 saat okul kursu gördüm 4 sene boyunca, iflahım söküldü. Ezber, ezber, ezber... Boş şeylerle kafanı dolduruyorlar. Eğer elindeyse gitme.
 

Geri
Yukarı