İmam hatip liselerine gidilir mi?

Tekrar diyorum bu okuldan okula değişen bir durum bu. Aynı seviye bir meslek lisesine gitse daha kötü olacak.

Meslek lisesi mezunuyum ve şu an bilkent işletme 2.sınıf öğrencisiyim. Tamam ortamları kötü olabilir ama amacın nitelikli biri olmaksa seni çok güzel yetiştiriyorlar ve mezun olunca dükkan açma belgen ile imam hatiplere göre hayata 1-0 önde başlıyorsun. En kötü meslek lisesi öğrencisi kaynakçı olur yine ekmeğini bulur peki ya imam hatip öğrencileri?

Duymuş mahalle teyzelerinden iki laf yok meslek liseleri şöyle yok böyle daha işin kendinde bittiğinin farkında değil böyle saçma sapan yorumlar yapıyor.

Meslek lisesine giden arkadaşlarım var kuzenlerim de var meslek lisesinde sadece öğrenciler sıkıntı ki öğrenci her okulda sıkıntı ama bir okulda öğretmen ve müdür sıkıntıysa o okulda okunmaz arkadaşım.
Keşke biraz da kendi tecrübeleriniz olsa.Atıp tutmak kolay oluyor arkadaş vs. olunca.Tamam hocam İmam-hatip'e gidilmez.

Tamam öyle.Ben ne desem boş maalesef.İçinizde düşmanlık var belliki.Size ne etmiş bu okullar anlayamadım.
Hocam çözüm çok basit, etrafımızdaki imam hatipli arkadaşların memnun olduğunu hiç görmedik ki bu yüzden bahsettiğiniz önyargıya ulaştık. Bunu değiştirmek için bizi düşmanlıkla suçlamak yerine "şu okul güzel" diyip örnek vermeniz lazım. Bazıları iyidir demek çok kaçamak bir cevap çünkü burdaki insanlar bende dahil iyi eğitim veren imam hatiple karşılaşmadık. Almanca konuşabilme mevzusu da çok saçma, fen lisesini vadettiği eğitim yabancı dil odaklı değilki dil üzerinden kıyas yapalım. Ama imam hatip tam anlamıyla arapça temelli dini eğitim vadediyorken bu konuda kıyas yapmamız çok normal

Kimsenin yanlış anlamasını istemiyorum ama, gerçekten normal okullardan farkı yok. Arapça benim için aşırı zor bir dersti kesinlikle. Direkt engel oluyordu diğer bütün derslere. Normal okullarda nasıl insanlar varsa imam hatipte öyleydi benim okulumda. Tavsiye etmem fakat senin tercihin. Ben okul güzel dediler diye gittim fakat beğenemedim açıkçası, ha bazısının ki çok iyi olur onu bilemem fakat çoğu kişi böyle diyordu.

@One Face pekala benim fen liselerini savunan bir kısmımı gördün mü?
@Itx benim düşünceme göre %1 bilemedin en fazla %4 yüzdelik dilimi içerisinde değilsen diğer liselerin pek bir farkı da yok.
Benim lise hakkında yazdığım yazı bu şekilde, söylemediğim bir şeyi neden söylüyor olarak gösteriyorsunuz kardeş? Diyecek başka bir şey mi bulamadın?

Keşke biraz da kendi tecrübeleriniz olsa. Atıp tutmak kolay oluyor arkadaş vs. olunca. Tamam hocam imam-hatip'e gidilmez.

Kuzenim gidiyor diyorum, en yakın arkadaşım gidiyor diyorum. Daha nasıl tecrübe edeceğim? Kuzenimle zaten şu an beraber aynı iş yerinde çalışıyoruz, neyden bahsediyorsun?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı