İmam hatip liselerine gidilir mi?

Kuzenim gidiyor diyorum, en yakın arkadaşım gidiyor diyorum. Daha nasıl tecrübe edeceğim? Kuzenimle zaten şu an beraber aynı iş yerinde çalışıyoruz, neyden bahsediyorsun?

Hocam genel olarak insanlar atıp tutarlar işlerine geldikleri için. Size özel olarak söylemedim. Kuzeniniz nakil aldırsın o zaman.

@ambushermayki ikisi de liseyi okuyor, düşüncelerini belirtiyor ve atıp tutuyor oluyor. :D Nasıl savunacağını şaşırdın be kardeş. Yaşadıklarını belirtince atıp tutmak mı oluyor?

Hocam genel olarak insanlar atıp tutarlar işlerine geldikleri için. Size özel olarak söylemedim. Kuzeniniz nakil aldırsın o zaman.
Kuzenim meslek lisesinde ve memnun neden nakil aldırsın? En yakın arkadaşım dediğim gibi 2 ay dayanabildi sonrasında hoop nakil.

İmam hatip liselerinin seviyesinin dini öğrenci yurtlarından hiçbir farkı yoktur.

@One Face pekala benim fen liselerini savunan bir kısmımı gördün mü?

Benim lise hakkında yazdığım yazı bu şekilde, söylemediğim bir şeyi neden söylüyor olarak gösteriyorsunuz kardeş? Diyecek başka bir şey mi bulamadın?
Screenshot_2022-07-26-12-30-00-369_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2022-07-26-12-29-11-927_com.android.chrome.jpg

Aha burada. Siz İ.H mezunu okuyup konuşabiliyor mu diyorsunuz. O da fen lisesindekiler de öyle diyor. Sonra parçalı bir şekilde cevap veriyorsunuz siz.
Alıntılamadığınız için zorlaşıyor böyle anlatmak.

Hocam var ya cımbızlayıp cımbızlayıp cevap veriyorsunuz. Adam fen için de geçerli diyor. Kaç tane fen liseli akıcı bir şekilde Almanca konuşabiliyor?

Ülke de zaten dil dersi sorunu var ama asıl olay fen liselerinin de dil öğretememesi değil. İmam hatip okullarının en önem verdiği derslerden birinin Arapça olduğu halde kimsenin Arapça öğrenememesi.

Hocam çözüm çok basit, etrafımızdaki imam hatipli arkadaşların memnun olduğunu hiç görmedik ki bu yüzden bahsettiğiniz önyargıya ulaştık. Bunu değiştirmek için bizi düşmanlıkla suçlamak yerine "şu okul güzel" deyip örnek vermeniz lazım. Bazıları iyidir demek çok kaçamak bir cevap çünkü buradaki insanlar bende dahil iyi eğitim veren imam hatiple karşılaşmadık. Almanca konuşabilme mevzusu da çok saçma, fen lisesini vadettiği eğitim yabancı dil odaklı değilki dil üzerinden kıyas yapalım. Ama imam hatip tam anlamıyla Arapça temelli dini eğitim vadediyorken bu konuda kıyas yapmamız çok normal

En basit Kartal İmam-Hatip. Kendim İTO AİHL'ye gidiyorum. Memnun olmayan nakil aldırsın hocam. Fen lisesi nasıl Almanca öğretiyorsa İmam-Hatip'de Arapça öğretiyor. Dil odaklı eğitim yok. Aynı şey ikisi de. Bunlar brüt. Fakat yine de iyi değil mi?

IMG-20220725-WA0004.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
@Itx benim düşünceme göre %1 bilemedin en fazla %4 yüzdelik dilimi içerisinde değilsen diğer liselerin pek bir farkı da yok.
@One Face benim de lise hakkında yazdığım şey bu şekilde. Benim dediklerimi çarpıtıyorsunuz sadece. Ben fen lisesine giden akıcı bir şekilde Almanca mı konuşabiliyor diyorum? Ek olarak bu fen liseleri dile yoğunluk eğitim veren liseler değil.

Ülke de zaten dil dersi sorunu var ama asıl olay fen liselerinin de dil öğretememesi değil. İmam hatip okullarının en önem verdiği derslerden birinin Arapça olduğu halde kimsenin Arapça öğrenememesi.
Ya kardeşim Fen lisesi Almanca ya da herhangi bir dile ne kadar önem veriyorsa İmam-Hatip'de o kadar önem Arapçaya veriyor.

Ortaokul'da imamhatipe gittim, normalde dinime bağlı bir gencim oldukça lakin bu yıl oldukça dinimi sorgulamaya başladım. Ayrıca Arapça gibi derslerden 20 aldım, OBP puanım 94 olsa da hepsini dini dersler düşürdü. Şahsen çabalım ama olmadı şu an benim için çok olumsuz tarafı oldu imamhatipin son olarak sosyal olarak da eksileri var çünkü ( abazalıktan söylemiyorum ) 4 yıl boyunca aynı cins ile konuşuyorsun. İnsan 2 cins olarak yaratıldı, karşı cins ile de muhatabın olması lazım. Zaten okul gün için en fazla bulundugun yerlerden ben imam Hatip'e asla gitmem şahsen.

Son düzenleyen: Moderatör:
@One Face benim de lise hakkında yazdığım şey bu şekilde. Benim dediklerimi çarpıtıyorsunuz sadece. Ben fen lisesine giden akıcı bir şekilde Almanca mı konuşabiliyor diyorum? Ek olarak bu fen liseleri dile yoğunluk eğitim veren liseler değil.
Hala çarpıtıyor diyor. Cımbızlama yapıyor.
Adamlar daha İngilizce'yi bile ögretemiyor sen Arapça konuşamıyor diyorsun.
Ben de Arapça öğretiyorlsr diye bir iddia atmadım. İyi bir liseyse olabilir.

Siz Arapça öğrenemiyor dediniz İ.H mezunları için. O da fen mezunları Almanca biliyor mu dedi. Yani Arapça'yı öğretememesi çok da geçerli bir sebep değil. Ben bunu öğretmenimle konuştum. Bunun için kalifiyeli hoca az.
Hem dört sene haftada iki saat Almanca az mı? Boşuna mı görüyor? Almanca öğreteceklerine ekstradan matematik öğretsinler. LOL.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı