İmam hatip liselerine gidilir mi?

Çoğu imam hatipte dedim, senin okulun istisna olabilir. İmam hatiplerin hepsi demedim. İmam hatiplerin hepsi deseydim dediğine hak verirdim.

Ben zaten konuşabildiklerini iddia etmedim.
Biz de iddia etmiyoruz. İyisine gidiyorsa belki olabilir. En azından kendi ilerletirse az da olsa kolaylık sağlar.
- Ayrıca bu her imamhatipte varmı bilmiyorum ama benim okulumda hocalar derste sürekli siyaset konusu açıyorlar. Ciddiyim. Hoca resmen derste "Erdoğana sahip çıkın çocuklar. Onu bırakmayın" dedi. Hala aklım almıyor.
Bizde yok hocam. Bir iki tane var herhalde de birisi öyle değil. Diğeri da biraz öyle gibi.
Dersimize girmediği için tam bilmiyorum.

Lise tercihi yapacak kişiler en az bir tane imam hatip lisesi yazmak zorundaymış. Kuzenlerimin ve arkadaşlarımın çoğu öğretmen. Bazıları devlette öğretmenlik yapıyor bazıları ise özel sektörde. İmam hatip lisesinde öğretmenlik yapan kuzenime şu an mobbing uygulanıyor. Kendisi edebiyat öğretmeni ve müdürün bir din kültürü öğretmeninden aldığı tavsiyeyle dersleri engelleniyor. Çocuklara edebiyat dersinde, internetten edebiyat dersi videoları izletiliyor. Kuzenim ise orada oturacakmış ve videodan sonra çocuklara soru soracakmış test yapacakmış. Özel sektörde öğretmen olan kuzenlerim ve arkadaşlarım asgari ücretin %7 ile %12 fazlasını kazanıyorlar. Bunun yanında öğretmenler eğitimle hiçbir alakası olmayan kuruculardan hakarete maruz kalıyorlar. Ülkede eğitim diye bir şey yok, isterseniz imam hatibe gidin isterseniz tuvalete ikisi aynı şey.

Ben zaten konuşabildiklerini iddia etmedim.

Demek istediğim hiçbir okulda 2. dil akıcı konuşulacak şekilde öğretilmiyor. O halde bütün okulların eğitimi yetersiz demek oluyor bu. Bu yüzden kötü örnek. Anlatabilmişimdir umarım.
Madem yeterli, sana da soru sormuş olayım: Akıcı bir şekilde Arapça konuşabiliyor musun ya da dini kitabını okuyabiliyor musun?

O halde bütün okulların eğitimi yetersiz demek oluyor bu.
@LoadFlame05 çok nitelikli oldukları için fen lisesinden öğrenciler açık liseye geçmeyi düşünüyordu zaten :D Acı bir gerçek, Galatasaray lisesi gibi nitelikli liselerde okunmadığı sürece lise okunmasının hiçbir anlamı yok. En basitinden okulu dışarıdan bitiren adam fen lisesi öğrencisiyle aynı diplomayı alıyor ve ikisi de lise mezunu sayılıyor.
Aksini iddia etmedim zaten. Burada mesele imam hatip liseleri aşırı nitelikli diye savunuyorlar, ben de bu soruyu soruyorum. Sormamda bir sakınca yoktur herhalde.

Aksini iddia etmedim zaten. Burada mesele imam hatip liseleri aşırı nitelikli diye savunuyorlar, ben de bu soruyu soruyorum. Sormamda bir sakınca yoktur herhalde.
Aşırı nitelikli, iyi dil öğretiyor diyen olmadı. Siz bütün imam hatipleri karalıyorsunuz. Buna karşılık nitelikli olanların da olduğunu söyledik. Hani siz yüzdeliği 1-4 arası olanlar gidilir. Gerisi pek farklı değil dediniz ya. 1-4 arası olan imam hatipler. Gerçi hükümet biraz el üstünde tuttuğu için daha düşük yüzdeliklerde de imkan iyi olabiliyor.
Demek istediğim hiçbir okulda 2. dil akıcı konuşulacak şekilde öğretilmiyor. O halde bütün okulların eğitimi yetersiz demek oluyor bu. Bu yüzden kötü örnek. Anlatabilmişimdir umarım.
Biz de bunu anlatmaya çalışıyoruz anlamıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı