İmam hatip liselerine gidilir mi?

İmam hatipte okuyacağıma açıktan okurum daha iyi. Mesela ben kilisede rahip olmak istiyorum imam hatipte okuyabilir miyim? Neden sadece Arapça ve İslam dersleri var?
Hocam adı üstü imam hatip. Din kelimesi gibi bir kelime olsa. Yani diğer dinleri de ifade edecek bir kelime olsa neyse de. Hristiyan imam mı var?

Hocam adı üstü imam hatip. Din kelimesi gibi bir kelime olsa. Yani diğer dinleri de ifade edecek bir kelime olsa neyse de. Hristiyan imam mı var?

İmam hatip dini olarak yetiştiriyor işte hristiyanlıkta bir din onu diyorum. Diyelim ki adı üstünde imam hatip o yüzden, o zaman neden rahip efendi diye lise yok?

İşte neden sadece İslam için dini okul var diyor. Bu arz-talep ile ilişkili. Hristiyan veya yahudiler için Türkiye'de bir okul var mı bilmiyorum. Varsa da onların yoğunlukta olduğu bir bölgede olabilir.

İşte neden sadece İslam için dini okul var diyor. Bu arz-talep ile ilişkili. Hristiyan veya yahudiler için Türkiye'de bir okul var mı bilmiyorum. Varsa da onların yoğunlukta olduğu bir bölgede olabilir.
Hocam tam emin değilim ama adı öyle olmasa da o tip eğitim veren okullar var herhalde. Vardır muhakkak. Hele yabancıların özel okulları oluyor ya.
İmam hatip dini olarak yetiştiriyor işte hristiyanlıkta bir din onu diyorum. Diyelim ki adı üstünde imam hatip o yüzden, o zaman neden rahip efendi diye lise yok?
Ben olsun veya olmasın demiyorum. Olanı söyledim. Malum kişiye iletin onu. Belki Avrupa ödenek verir. LOL.

Bir de arkadaşın dediği gibi arz talep meselesi.

Şunu fark ettim imam hatip konularına millet akın ediyor ve deli gibi siyaset konuşuluyor

ben muhafazakar biri değilim

ama puanım o zaman daha iyisine yetmediği için imam hatipi yazmıştım

Hee pişman mıyım çünkü daha önceden Arapça görmediysen çok zorlanıyorsun

Ve sure ezberleri de keza aynı şekilde

Onun dışında imam hatipin dier okullardan eksik bir tarafı yok

Ama sırf birisi bu okulu seçti diye malum üzerinden insanları hor görmeyin

Eğer gerçekten istiyorsa yapabileceğine inanıyorsa önüne barikat koymayın
Hoş olmuyor.

Oraya okul bile denmez tarikat yurdu oralar. Araştırılsa kaç tane fetocu çıkar kim bilir.
Darbe zamanları İH ortaokulunda okudum. 4 tane hoca fişlendi. İşin garibi ikisi türkçe biri bilişim biri görsel sanatlar hocasıydı. Fişlenen din hocası çıkmadı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı