İmam hatip liselerine gidilir mi?

Ben sadece Osmanlı'yı mi örnek gösterdim? Böyle şeylerle karşılaştığımdan Osmanlı'yı örnek göstermeyeceğim.

Bir diğer örnek olan Emeviler ve Abbasiler son derece zalimlerdi ve yaptıkları onca şeyin din adı altında geçmediğini düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@LoadFlame05 çok nitelikli oldukları için fen lisesinden öğrenciler açık liseye geçmeyi düşünüyordu zaten :D acı bir gerçek, Galatasaray lisesi gibi nitelikli liselerde okunmadığı sürece lise okunmasının hiçbir anlamı yok. En basitinden okulu dışarıdan bitiren adam fen lisesi öğrencisiyle aynı diplomayı alıyor ve ikisi de lise mezunu sayılıyor.

Onca sene evet dinle yönetti. Pekala osmanlı neden çöktü? Bir de 100 sene önceyle şimdiki zamanı da kıyaslaman ironik değil mi? :)

Sebebi öğrencilerin daha fazla ders çalışmaya zaman vermek istemesi 8 saat okulda ders görmeyi herkes istemez hele sınav senesi ise :)
 
Nitelik çok önemli ama sayıları da bir o kadar önemli diyelim ki 100 tane nitelikli okul var bir de 200 tane var ben şu ana kadar niteliksiz fen lisesi görmedim?
Fen lisesinde okuyup memnun olanı da görmedim. Şahsen ben fen lisesi mezunuyum. Son dönemlerdeki değişikliklerle hocaların kalitesi iyice düştü. Değişen yönetmelikle birlikte hocalar atamayla değil istekle geliyor. Müdür aynı özel okul gibi gidiyor " ben şu şu okuldan şu öğretmeni istiyorum" diye dilekçe veriyor. İstenilen hoca da kabul ederse bakanlıktan atama geliyor. Herşey müdüre bağlı yani... Birçok müdür de bildiğiniz üzere badem bıyık kadrosundan olduğu için getirdiği hocalar malum. Öyleki tercih öncesi okulu gezmeye gelen ailelere imam hatip öneren fen lisesi müdürü gördüm. Sonuç olarak fen liselerinin de içleri boşaltılmaya başlandı maalesef.
 
@Itx benim düşünceme göre %1 bilemedin en fazla %4 yüzdelik dilimi içerisinde değilsen diğer liselerin pek bir farkı da yok.
@ambushermayki sence bunun temel sebebi nedir? Konu içerisinde konuştuk o kadar.
 
@Itx benim düşünceme göre %1 bilemedin en fazla %4 yüzdelik dilimi içerisinde değilsen diğer liselerin pek bir farkı da yok.
@ambushermayki sence bunun temel sebebi nedir? Konu içerisinde konuştuk o kadar.

Durmadan dinden bahsedip durmuşsunuz. Amacımız doğrultusunda bir şeye inanmamızın bir sakıncası mı var?
 
Ben sadece Osmanlı'yı mi örnek gösterdim? Böyle şeylerle karşılaştığımdan Osmanlı'yı örnek göstermeyeceğim.

Birincisi onca sene yönetti din ile.
İkincisi bu ülke kurtarilirken de din on plandaydı. İstiklal Marşı'da bile "Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var."
"Bu ezanlar -ku şehadetleri dinin temeli- Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli."
gibi örnekler var.
Laik ülkenin milli marşı din temelli. Çok ironik değil mi?
Mehmet Akif'in hayatı bu soruları açıklıyor aslında. Kendisi Cumhuriyet rejimine zaten karşı, İstiklal Marşı'nın kabulü de cumhuriyetin ilanından 2 sene önce. Sonuç olarak Akif bu marşı bugünkü devlete değilde Osmanlı'ya ( yada içindeki milletler için diyelim çünkü marşın hiçbir yerinde "Türk" ifadesi yer almıyor ) yazmıştı büyük ihtimal.
 
Hayır, yok. İster Budizm ol, ister Hristiyan ol. Bana hiç fark etmez, sorgulamak da bana düşmez. Ancak verdiği eğitim ortadayken de hâlâ savunabiliyorsan git orada oku kardeş. Tutan yok. Ek olarak konuyu farklı yere çektiğine göre de karşındaki insanla fikrin uyuşmuyor diye de konuyu farklı yere çekiyorsun. Seninle aynı düşünmüyorum, bir sakıncası mı var?
 

Geri
Yukarı