İmam hatip liselerine gidilir mi?

Fen liseleri genel olarak kötü liseler değil ha tabii aralarında iyi olmayanları da var ama bu fen ile imam hatip liselerinin kıyaslanabileceği anlamına gelmiyor.

Cidden komiksiniz. Genelleme yaparak nereye varıcaksın? Ben zaten ikisini kıyaslamıyorum.

Bizzat şahit oldum "gay" mevzusuna.

Sence bu okulun suçu mu? Okul mu öğrencileri bu hale düşürmüş? Ya da sınıfta kız olmamasından dolayı mı olduğunu düşünüyorsun?

Sadece bu sorularıma cevap bekliyorum, @ambushermayki:
  • İmam hatip liseleri madem o kadar nitelikli. İmam hatip lisesinden çıkanların kaçı akıcı bir şekilde dini kitabını okuyabiliyor ya da Arapça konuşabiliyor, yazabiliyor?
  • İmam hatip lisesinden mezun olup da dinin emrettiği şekilde yaşayan kaç kişi var?
  • Ülkeye madem o kadar gerekli, adım başı imam hatip lisesi. Neden hâlâ gelişemedik?
Daha fazla sorum var da şimdilik bunlar yeterli. Sen cevaplamadan ben cevaplayayım, ilk iki sorunun cevabı bir elin parmağını geçmez. Üçüncü sorunun cevabı da dini ön planda tutan ülkeler gelişemez. Kişinin kendi içerisinde yaşadığı din beni ilgilendirmez, herkes istediği gibi dinini yaşayabilir ancak ön planda tutulursa ve içinde bulunduğum toprakları da etkileyecek duruma gelirse benim için sıkıntısı var. Şu ülke siyasal islamcılardan çektiği kadar hiçbir şeyden çekmemiştir.

Cidden komiksiniz. Genelleme yaparak nereye varıcaksın? Ben zaten ikisini kıyaslamıyorum.

Sence bu okulun suçu mu? Okul mu öğrencileri bu hale düşürmüş? Ya da sınıfta kız olmamasından dolayı mı olduğunu düşünüyorsun?
Imamhatipler her anlamda klasik bir okula kiyasla yerlerdedir. Başka sorun var mı ?

İmam hatiplere gitmedim bilgim yok ama sağlık meslek liseleri ya da diğer meslek liseleri gibi lisenin amacı gireceğin sınavdan değişik olacaksa bence gitme buradaki çoğu yorumu da sallama konu Osmanlı da o kadar güçlü bir devlet değildi gibi laflara gelmiş komedi bu forumdakiler sevdiğini yüceltir sevmediğini gömer. Empati yaparak bakıyorum kesinlikle amacı YKS olan liselere git sonra pişman olursun SML ye gittim pişmanım.

Mehmet Akif'in hayatı bu soruları açıklıyor aslında. Kendisi Cumhuriyet rejimine zaten karşı, İstiklal Marşı'nın kabulü de cumhuriyetin ilanından 2 sene önce. Sonuç olarak Akif bu marşı bugünkü devlete değilde Osmanlı'ya ( yada içindeki milletler için diyelim çünkü marşın hiçbir yerinde "Türk" ifadesi yer almıyor ) yazmıştı büyük ihtimal.
Ama bunun yerini alabilecek şiir yok. Artı olarak bilmiyorlar mıydı düşüncesini?
Yaptığı işin de o yönden olacağını?
Hem Abdülhamid'e karşı bir adamdı.
Şimdi araştırdım. İttihatçılar'a üye olmuş.

Ve Marşı'n son kıtasında "ırkım" geçiyor.

Bu arada bunu fazla uzatmayalım. Konu dağılır çünkü. Sonra kilitliyorlsr.
Cevap verecekseniz de olabildiğince öz, kısa yazalım.
Genelleme yapıyorum çünkü imam hatip okullarının çoğunluğu berbat.
Hocam bu konuda haklısınız da çoğunluğa değil nitelikliye bakmak lazım.
Ülkedeki liselerin çoğu kötü.
Şunu diyebilirsiniz.
Çoğunluğu kötü, gidilmemeli ama iyi, nitelikli, ortamı pis olmayan bir AİHL bulursanız olabilir.
Bunu demenizde sakınca yok. Şahsen okuduğum imam hatipte kendim de pek haz etmiyorum. Çok yobaz kişiler var.
Yani ne bileyim. Dayatmacı, zorlamacı kafalı vs...

@One Face kardeş memnun değilsen nakil aldır ya da geç açık liseye.

Sadece bu sorularıma cevap bekliyorum, @ambushermayki:
  • İmam hatip liseleri madem o kadar nitelikli. İmam hatip lisesinden çıkanların kaçı akıcı bir şekilde dini kitabını okuyabiliyor ya da Arapça konuşabiliyor, yazabiliyor?
  • İmam hatip lisesinden mezun olup da dinin emrettiği şekilde yaşayan kaç kişi var?
  • Ülkeye madem o kadar gerekli, adımbaşı imam hatip lisesi. Neden hâlâ gelişemedik?
Daha fazla sorum var da şimdilik bunlar yeterli. Sen cevaplamadan ben cevaplayayım, ilk iki sorunun cevabı bir elin parmağını geçmez. Üçüncü sorunun cevabı da dini ön planda tutan ülkeler gelişemez. Kişinin kendi içerisinde yaşadığı din beni ilgilendirmez, herkes istediği gibi dinini yaşayabilir ancak ön plana tutulursa ve içinde bulunduğum toprakları da etkileyecek duruma gelirse benim için sıkıntısı var. Şu ülke siyasal islamcılardan çektiği kadar hiçbir şeyden çekmemiştir.

1.İmam liseleri genel olarak nitelikli demiyorum sadece nitelikli olanları da var. Kitabını okuyup okuyamaması seni ilgilendirmez diye düşünüyorum ama benim şu ana kadar bulunduğum imam-hatipler de sıfırdan başlayıp 1-2 için de öğrenenler oldu. Yani büyük bir çoğunluk okuyabiliyordur şahsen. Arapça konuşup yazmak da seni ilgilendirmez çünkü aynı durum Fen liseleri için de geçerli. Mezunların yüzde kaçı Almanca'ya da herhangi bir dili yazıp okuyabiliyor?

2.İsteyen dinini yaşar yaşamaz. Seni ilgilendirmeyen sorular sormuşsun hep 😀.Bir İmam-hatipli için 5 vakit namaz çok zor olmamalı en azından.

3.Ben adımbaşı gerekli olduğu hakkında bir şey demedim. Sadece ön yargınızın gereksiz olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Gelişme işi bağlantılı mı pek bir şey diyemem. Bu konu için öznel konuşmak haksızlık olur. Bu kadar önemli bir şeyi hemen İmam-hatiplere bağlayamazsın diye düşünüyorum.

İmam hatiplere gitmedim bilgim yok ama sağlık meslek liseleri ya da diğer meslek liseleri gibi lisenin amacı gireceğin sınavdan değişik olacaksa bence gitme buradaki çoğu yorumu da sallama konu Osmanlı da o kadar güçlü bir devlet değildi gibi laflara gelmiş komedi bu forumdakiler sevdiğini yüceltir sevmediğini gömer. Empati yaparak bakıyorum kesinlikle amacı YKS olan liselere git sonra pişman olursun SML ye gittim pişmanım.
Eskiden hemşire olarak çıkılabiliniyormuş ama şimdi öyle diyordu arkadaşım. Abisi okuduydu herhalde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı