İngilizce Öğrenmeyi Çok İstiyorum!

@painkiller "wanna, gotta, gonna" bunları sadece siyahiler kullanmıyor ki. Siyahileri bırak, Hip Hop'ı geçtim birçok İngilizce şarkıda zaten bunlar kullanılan kısaltmalar. Kafiye düzeni için bunları kullanmak zorundalar.

Kim ırkçı düşünceye sahip? Ben mi? :)
Size ırkçısınız demedim, mesajımı dikkatli okuyun :) O cümleyi yazma nedeninizin iki seçeneği olduğunu belirttim.

Ayrıca Jira, başka bir İngilizce öğrenme konusunda hızlı ve zordan başlamayı tavsiye eden sizin neden şu an aksini önerdiğinizi anlayamadım. Üstüne o arkadaş sıfırdan başlıyordu yanılmıyorsam.

Mesela oyun yükleyeceğim, sadece Türkçe yaması veya Türkçe desteği olan oyunlardan seçmek zorunda kalıyorum. Ps3 alacağım mesela, sırf Türkçe destekli 10 küsür oyun var diye alamıyorum. Youtube'da izlediğim videoların çoğu İngilizce, ya görüntüden anlamaya çalışıyorum ya da bilmediğim tüm kelimeleri tek tek translateten çevirip anlamaya çalışıyorum.

Ben İngilizce'yi öğrenmeyi şöyle tasvir ediyorum. Hani bir oyunda bir karakter, yetenek vs. elde edersiniz de karşınıza bir sürü yeni bölümler açılır ya, İngilizce öğrenince de hayatımda aynı böyle bir sürü yeni bölümler açılacak. Oynayıp anlayabileceğim binlerce oyun, binlerce video ve binlerce şarkı.

Aslında İngilizce temelim var; basit diyalogları, günlük konuşmaları genelde anlıyorum ama bilmediğim çok fazla kelime var, kelimelerin anlamlarını bir bilsem anlayacağım İngilizce'yi. Bir de herkes gibi, kelimeleri önce tek tek kafamda çeviriyorum öyle anlamaya çalışıyorum bu sırada video ilerliyor, oyundaki diyalog geçiyor falan, yani yetişemiyorum. Türkçe gibi gördüğüm gibi ualgılayamıyorum, tek tek anlam yükleyip öyle anlayabiliyorum. Varsa çözümleriniz, tavsiyeleriniz alabilirim.
Ingilizce hazırlık okuyorum ve kursa giden arkadaşlarım da var gözlemlediğim tek şey kurslarda travel (gezi) ingilizcesinden başka bir şey öğrettikleri yok. Gidip ilk önce grammer temelini atman gerek kendine ki bu kolay bundan sonra writing ve speaking egzersizleri için kendini bir yerlere atman şart pratik yapmadan hiçbir şey olmaz.

Ayrıca Jira, başka bir İngilizce öğrenme konusunda hızlı ve zordan başlamayı tavsiye eden sizin neden şu an aksini önerdiğinizi anlayamadım. Üstüne o arkadaş sıfırdan başlıyordu yanılmıyorsam.
Nasıl yani? Nerede böyle önermişim? Her İngilizce konusuna aynı şeyleri yazıyorum. Ben de zamanında bu yollarla yaptım bu işi. Kendimde başarılı bulduğumu insanlara aktarıyorum.

Nasıl yani? Nerede böyle önermişim? Her İngilizce konusuna aynı şeyleri yazıyorum. Ben de zamanında bu yollarla yaptım bu işi. Kendimde başarılı bulduğumu insanlara aktarıyorum.
Tam olarak bu konu. Daha pek bir şey bilmeyen birine göre zoru tavsiye edip, şimdi de temeli olan birine siyahi şarkılarının dinlenmemesi gerektiğini savunuyorsunuz. Her İngilizce öğrenme konusuna aynı şeyleri yazmak doğru değil. Kişinin ne kadar temeli olduğuna, cümleleri anlayıp anlamadığına vb. bakılmalıdır önce.

O arkadaş öğrenmek istemeyen biri, bunu mesajlarında görünce vazgeçtim :)

Her İngilizce öğrenme konusuna aynı şeyleri yazmak doğru değil. Kişinin ne kadar temeli olduğuna, cümleleri anlayıp anlamadığına vb. bakılmalıdır önce.
Başlığı okuyup konuya dalıyorum demedim. İçeriği okuyorum. Gramer bilmeyen adama git kitap çevir demiyorum mesela.

Temel var ama nasıl bir temel? Bu bir soru.

O arkadaş öğrenmek istemeyen biri, bunu mesajlarında görünce vazgeçtim :)
Ben öyle düşünmüyorum. Herkesin kapasitesi aynı değildir. O konuda da söylemiştim bazılarına hafiften başlarsan olumlu etkisi olur, bazılarına zordan başlasan da hemen kavrayabilir. Kişi kolaydan başlamayı seçtiği için öğrenmek istemediği anlamını çıkarmamalısınız.

O konuya girip mesajlarımı tekrar okudum. Ve senin anlamadan yorum yaptığını şiddetle söylüyorum.

İlk mesajımda English In Use al demişim. Bu kitabın içeriğini biliyor musun? Am is are ile başlayan, İngilizce (gramer) öğrenmek için en temel kitap.

Neyse, dinlemek isteyen dinler, dinlemek istemeyen dinlemez. Çok da umurumda değil.

Orada konu sahibi Türkçe çeviri olanı, yani bir tık daha kolay gramer öğrenmek istediğini belirtmiş ki bunda yanlış bir şey veya öğrenmek istemediği anlamını ben çıkaramıyorum.

Kitabın dili Türkçe olunca sana Türkçe gramer öğretmeyecek, yine İngilizce öğretecek. Amaç sadece anlatımın Türkçe olması. Bilmem anlatabildim mi. Anlatımı Türkçe olunca grameri daha kolay kavrayacaktır hiç bilmeyen biri. Zaten grameri öğrenince İngilizce anlatımını otomatikman çözmüş oluyor.

Bu tür konulara tekdüze cevaplar verip sonra çok da umrumda değil, isteyen dinler diyorsun. Herkes sana göre hareket etmek zorunda değil, dünya senin etrafında dönmüyor. Bir kişi de seninle aynı düşünmediği zaman "anlamadan mesaj yazmış" olmuyor :)

Kaliteyi bilir misin? Renault ve Mercedes. İkisi de temelde araba üretiyor değil mi? Ama aralarında muadil segmentlerde kalite farkı var. Benim önerdiğim kitap dünyaca ünlü, bu konuda kendini kanıtlamış kişiler tarafından yine dünyaca ünlü bir üniversite aracılığıyla yapılıyor. TR yapımı birçok kitap gördüm, baktım, aldım. Maalesef kaliteli yapımlara rastlayamadım.

Sanırım İngilizce okuyorsun bölüm olarak. Asıl bu işin içinde biri olarak bu konularda daha deneyimli olman gerek ama bunu göremedim pek. Neyse.

Kimse benim yazdıklarıma uysun demiyorum, daha iyisi varken kötüsünü, zaman kaybını önermem. Tavsiyelerim de ''anlayan birine'' göre eminim ki doludur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı