İnsanları Ateizm ve Deizime İten Sebepler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sabah isim var yazdiklarinizi okumaktan uyuyamiyorum.
Normalde 12. sayfada kilitlenmesi gereken konuyu Ingiliz centilmeni gibi tartismak icin bugunu mu buldunuz :)

Keyiften nargile yakmak uzereyim.
Yatıcaktım ben de ama konu zaten sardı, bir de seviyeli bir paylaşım olunca herkesten güzel oldu gece gece. Valla seviyesini koruyan, kimseye sataşmayan herkese tebrikler:) Keyfimiz yerinde:)

Cennette 70 huri verileceğini kim söylüyor ki? Buna can-ı gönülden inanıyor musunuz gerçekten?
Kuran'ın kendisinde 70 sözcüğünü hatirlamiyorum ama çok defa huriler geçiyor.

Kadının ikincil plana atıldığı da yok ayrıca.
Kadin Islam dininde ikinci plandadir erkekle bir değildir. Kadinin şahitliği erkekle bir tutulmaz. Kadini dövmeyi teşvik etmesi de bunun başka kanitlarindadir.

Ayetleri kafanıza göre yorumlamayı bırakın isterseniz. Hani işinize gelmeyene inanmayıp da işinize gelene inanıyorsunuz ya ona anlam veremiyorum.

Kimse cennette çoğul eş veya huri vaadetmiyor.
Bak yine cevap yazmiyorum diyorum ayeti kafaniza göre yorumlamayi bırakın diyor basbaya hurilerden bahsediyor bir sürü ayet var bununla ilgili. Burada sıkıntı sen de kitapta ne yazdığını bilmiyorsun ve mantığina ters gelen şey Kuran'da olmaz kafasindasin istediğin kadar inkar et huri vaat ediliyor.

Kadin Islam dininde ikinci plandadir erkekle bir değildir. Kadinin şahitliği erkekle bir tutulmaz. Kadini dövmeyi teşvik etmesi de bunun başka kanitlarindadir.

Bak yine cevap yazmiyorum diyorum ayeti kafaniza göre yorumlamayi bırakın diyor basbaya hurilerden bahsediyor bir sürü ayet var bununla ilgili. Burada sıkıntı sen de kitapta ne yazdığını bilmiyorsun ve mantığina ters gelen şey Kuran'da olmaz kafasindasin istediğin kadar inkar et huri vaat ediliyor.

Herkes huri huri diyorda durup düşündük mü bu canlı ne acaba diye? Kuran’da cennette cinselliğin olup olmayacağı, ya da nasıl olacağı veya hurilerin cinsel bir ödül olduğuna dair açık bir ifade var mı? Bu sorunun cevabı açıkça “Hayır”. Yani Kuran’da ahirette cinsel yaşamın detayları olmadığı gibi olduğuna veya olmadığına dair açık bir ifade de yok. O yüzden bu konu kim nereye çekerse oraya gidiyor. Saygılar.

Neyin kanıtından bahsediyorsun tam olarak? 70 huriden bahsedip yolladığın ayet mi bunun kanıtı? Ayrıca inanmadığın bir kitap senin için nasıl kanıt niteliğinde olabiliyor?
Senin gibi körü körüne inanan ve kitap hakkinda bilgisi olmayan insanlari senin inandığın kitaptan ayetlerle cevap vermenin nesi yanlış, karşıdaki kişinin kitaba inanmiyor olmasi senin kitabından örnek gösteremez manasin mi geliyor bu neyin kafasi?

Vakia 35 ayetinde de hurilerden bahseder. Nebe 31-34 ayetleri de bundan bahseder.

İslamda kadın erkek eşitliğine bende çok takıldım, biraz düşünürsen erkeğin cidden azda olsa üstün olduğunu anlayabilirsin.

Huri yaziyor şimdi de yok cinsel anlamda değil diyorsunuz cennette erkeğe huri verileceği teşvik ediliyor inkar etmeniz boşuna bunlar yaziyor kitapta. Kuran akil ve mantik kitabı değil defalarca dedik dediğimiz ayetleri inkar etmeniz ayni zamanda dininizin kitabini da inkar ettiginizin göstergesi.

Muhammed'in evlatlığı Zeyd'in karısını boşayıp Zeyd'in karisiyla evlenmesine şaşırmaz hurilerin olmasina şaşırır.

@Bellamy Ben kadin daha mi üstün dedim? Kadin arka plandadir arap dünyasında. Islamda erkek az üstün değil basbaya daha üstün.

Huri yaziyor şimdi de yok cinsel anlamda değil diyorsunuz cennette erkeğe huri verileceği teşvik ediliyor inkar etmeniz boşuna bunlar yaziyor kitapta. Kuran akil ve mantik kitabı değil defalarca dedik dediğimiz ayetleri inkar etmeniz ayni zamanda dininizin kitabini da inkar ettiginizin göstergesi.

Muhammed'in evlatlığı Zeyd'in karısını boşayıp Zeyd'in karisiyla evlenmesine şaşırmaz hurilerin olmasina şaşırır.

@Bellamy Ben kadin daha mi üstün dedim? Kadin arka plandadir arap dünyasında. Islamda erkek az üstün değil basbaya daha üstün.
Erkek ile bir değildir demişsin zaten olması zor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı