iPhone 6S mi Samsung S7 Edge mi ?

Fiyat performans olarak S7 Edge tercih edilmeli. İphone 6S'in tek üstün olduğu nokta saf işlemci performansı, tek çekirdek performansı Exynos 8890'dan daha güçlü. Kamera, batarya, ekran, GPU olarak S7 Edge daha iyi bir telefon.

Fiyat performans olarak S7 Edge tercih edilmeli. İphone 6S'in tek üstün olduğu nokta saf işlemci performansı, tek çekirdek performansı Exynos 8890'dan daha güçlü. Kamera, batarya, ekran, GPU olarak S7 Edge daha iyi bir telefon.
Haklısın hocam tek çekirdekte en iyi işlemci şuanda. Daha iyi tek çekirdek performansı sunun bir telefon yok. Grafikte de güzel bir GPU kullanılmış. (hızlı çalışmasını çok büyüten arkadaşlar için söylüyorum.) Fakat 750x1334 ekran çözünürlüğünde bu telefonun yavaş çalışmasını kim bekler ki ? İşletim sistemi de öyle dışarıya tamamen kapalı. Mesela Whatsapp'a güncellemeyle döküman dosyası aktarımı özelliği geldi. Ama İphone ile telefondan doğrudan gönderim yapılamıyor bulut araçılığıyla yapılabiliyor falan filan... Nokia 1100 gibi. :) Oda çok hızlı çalışıyor çünkü dışarıyla işetişimi yok zorlanacağıda bir aktivite olmuyor bu yüzden de hızlı. :D

GPU olarak MALİ T880 MP12 daha güçlü ama aradaki çöözünürlük farkı nedeniyle 6S daha performanslı oyunlarda. Çoklu çekirdek performansında da Exynos 8890 daha üstün.
Şimdi bir arkadaş çıkıp herşey işlemci gücü değil demeseydi iyiydi. :D Bunu demeyi düşünen bir arkadaş varsa hiç söylemesin. Nokia 1100 bu arkadaş için biçilmiş kaftan çok hızlı çalışır gidip alabilir. :D

Donanım ve Yazılım birbirleriyle orantılı unsurlar. İkisi unsurunda dengeli olmasında fayda var. Her şey donanım olmadığı gibi her şey de yazılım değil.
Herzamanki gibi çok doğru konuşuyorsun. :D :D Hocam sonuna kadar haklısın. İphone 6s malzeme kalitesi olarak çok iyi bir telefon ve kendine yetebilmesi için gerekli donanıma da fazlasıyla sahip. Çoğu bileşende kalite olarak çok yukarda. Örneğin ekran paneli en iyilerinden her ne kadar çözünürlüğü berbat olsada. :D Ama en büyük problemi fiyatı; gülünç özellikleri gülünç fiyatlara satması. s6 ve s7'yi ezmiyorum burda, onlar hem kaliteyi hemde güçlü özellikleri olması gereken fiyata sunuyorlar.

GPU olarak MALİ T880 MP12 daha güçlü ama aradaki çöözünürlük farkı nedeniyle 6S daha performanslı oyunlarda. Çoklu çekirdek performansında da Exynos 8890 daha üstün.

Evet, çözünürlük fazla olduğu için, oyunlarda T880 MP12, bir adım geride kalıyor. Fakat, Antutu'da testi Full HD yaptığı için, Mali T880 öne geçiyor. :)

Zaten oyunlarda o fark, anlaşılacak bir fark değil. :)

Neden okumamız gerek ki ? :rolleyes: Xperia Z5'de 2015'in en iyi mobil kamerası seçilmişti. Bu tür testleri fazla dikkate almamak gerek.
S7 ve S7 Edge'in tabiki de en iyi olma ihtimali var lakin bu tür testlere fazla kulak asmamanız yararınıza olur.
Evet olabilir. :D Ama z5 ile gün ışığında acayip keskin görüntüler alınabiliyor. Zaten karanlık ortamlar telefonlar için çok zorlayıcı bu yüzden 1. olmuş olabilir. :) Bende tesadüfen gördüm bu bağlantıyı. :D 5 ülkenin lider tüketici medyaları felan diyor güvenilebilecek bir habere benziyor. :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı