iPhone Neden Güven Kaybetti ?

@Xoloth bu özelleştirmeler konusunda aydınlatırsanız, memnun oluruz.
Sistemde bulunan açıkları kapatmaktan güzel gözüktüğünü göründüğünüz ama cihazınızda olmayan bir özelliği telefonunuza eklemeye kadar her şeyi yapabilirsiniz. Yapamayacağınız tek şey cihaza Android yüklemek galiba. Telefonumun bir görüntüsünü atmak isterim lakin şuan çok üşendim. Gece modu, iPhone X arayüzü, temalar ve daha fazlası. Google'a "best cydia setup" yazıp görsellere girerseniz fazlasıyla görürsünüz örneklerini.

Android'den kat kat daha fazla özelleştirme sahip deyip karşındakine araştırmadan konuşmak kolay tabii demek ayrı bir gülünecek durum. JB ayrıca garanti dışı olmasına da neden olur cihazın.
7 senedir Android cihaz kullandım ve emin olun sizden daha çok araştırmışımdır. Ayrıca JB telefonu garanti dışı bırakır sözü bir şehir efsanesi. Daha bir ay önce bataryamı değiştirdim.

Gece modu, Launcher, tema gibi özellikleri Android stok halde sunuyor, bir de çıkıp üstüne Android sisteminden kat kat daha fazla özelleştirme sunuyor diyorsun, yani sırf Iphone kullanıyorsun diye kendinizi komik duruma düşürmeyin.

Son düzenleme:
Karşımdakine niye iPhone dediğimde alabildiğim tek cevap IOS iyi, Android kötü oluyor. Beyinlere bu düşünce kazınmış resmen. Daha stabilmiş diyorlar. Yahu her güncellemede bilinçli telefon yavaşlatılıyor, yılda 2 kere birkaç karakterle telefon çöküyor. Ne yapayım ben böyle stabilliği? Güvenli diyorlar ama iCloud fena hacklendi, Apple kimlikleri aynı şekilde. Hiçbir çıkar yolunu bulamıyorum ben bu işin. Bütün bunlara rağmen bir de 6.000 TL'lik teleofn çıkarıyorlar ve satıyorlar. İnsanlar değişik.
Ayrıca JB telefonu garanti dışı bırakır sözü bir şehir efsanesi.
Apple İki (2) Yıllık Sınırlı Garantisi - TÜRKİYE
Garantinin geçerli olmadıkları listesindeki G ve F maddeleri.

Karşımdakine niye iPhone dediğimde alabildiğim tek cevap IOS iyi, Android kötü oluyor. Beyinlere bu düşünce kazınmış resmen. Daha stabilmiş diyorlar. Yahu her güncellemede bilinçli telefon yavaşlatılıyor, yılda 2 kere birkaç karakterle telefon çöküyor. Ne yapayım ben böyle stabilliği? Güvenli diyorlar ama iCloud fena hacklendi, Apple kimlikleri aynı şekilde. Hiçbir çıkar yolunu bulamıyorum ben bu işin. Bütün bunlara rağmen bir de 6.000 TL'lik telefon çıkarıyorlar ve satıyorlar. İnsanlar değişik.

Apple İki (2) Yıllık Sınırlı Garantisi - TÜRKİYE
Garantinin geçerli olmadıkları listesindeki G ve F maddeleri.

Beterin beteri vardır hocam. Benim bir arkadaşım S8'de kullanılan Exynos işlemci ile Snapchat kasıyor demişti.
Dediğinizde sonuna kadar haklısınız. Her ne kadar bazı konularda önde olsa da, insanımızın Android cihazların yerine bu cihazları tercih etmesinin iki nedeni var:

Birincisi, en pahalı telefon, en iyi telefondur.
İkinci olarak da şöyle tiplemeler mevcut:

"Abi Ayfon yeaa!"

Saçma saçma işler.

Jailbreak geri döndürebilen bir işlem olduğundan garantisi de geri geliyor diye biliyorum en azından önceden öyleydi.

Bazı insanların ağzı kokmasına rağmen ille de İphone almasını anlayamıyorum. Sorsan Android yavaş der. Eski bir model kullanıp hantallığından şikayet eder ve üst düzey iphone alır. Sonra bu paraya niye bunu aldın dersin, aptalım diyemez; Android yavaş der.

Snapchat gibi bazı uygulamalarda optimizasyondan kaynaklı sorunlar olabilir bu hem Android hem de IOS için geçerli bir durum. Defalarca dedim yine diyorum Apple alan kullanıcıların çok az bir kısmı bilinçli bir kullanıcı, çoğunluğu bilgisiz, telefonu hava atma aracı görüp, telefonu körü körüne savunan, Iphone firmasına toz kondurmayan işi gücü fanlık olan kişiler, bu konuda da yine klasik bir Apple kullanıcı ile karşı karşıya olduğumuz gerçeğidir. Bir de çıkıp üstüne Android'in stok halde bile sunduğu özellikleri JB yaparsan Android'den kat kat daha fazla özelleştirme yaparsın diyor bu yorum artık fanboyluğu da geçmiş.

@yasugan Restore ederek JB'yi kaldırabilirsin elbet, ROOT'ta kalkıyor sonuçta, Unroot yapılarak sorun bu değil ama.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı