Kötü insanların yaşama hakkı var mıdır?

Ben mi kibirliyim? Köpeklerin insanlara saldırmasının tek sebebi psikoljik bozukluktur o da insanlar yüzünden olur. O yüzden o köpeğin insan öldürmesi benim için hatta güzel bir şeydir. Hayvana iyi davranırsan iyi davranır özellikle köpek kediler de böyle bu. Cahilsen bari konuşma. Kaç yıl pitbull ile yaşadım bir tane agresif özelliği yoktu. Sizin gibi kibirli rezil insanlar dünyayı hem yok ettiniz hayvanların psikolojisini bozdunuz ormanları yakarak hayvanları yaktınız hem de yaptıgınızı savunuyorsunuz. Bana göre sizin gibi kibirli varlıklar idam edilmeli, bildiğini sanmak en kötü hastalıktır, bu Lao tzunun lafıdır ve bu hastalığı yok etmek için idam gelmeli. Ben bir kadına tecavüz etmeyi denize 3 5 kilo plastik atmaya tercih ederim. Hayır yani Lao tzu bilmiyor da senin gibi bir zavallı bir insan mı bildiğini sanıyor. İnsanlar daha düşünme özelliğine bile sahip değil.


Tamam Lao tzunu da al deniz yosunlarının içinde yaşamaya git, yeter ki cehaletinle bizi karanlığa bürüme. Ayrıca bu Lao Tzu denilen herif tanrı mı da her şeyi biliyor ne bu bağnazlık?
 
Arkadaşlar herkes burada gelişmemiş ülkelerde uygulanan ve halka korku yaymak, otorite sağlamak dışında uygulanmamis hapis cezası önermiş. Turkiyedeki Adalet sistemi daha tam oturmuş halde değil. Gücü olan herkes idam ettirirdi istediğini, ki ettirdi de. Ahlaki açıdan değil etik ve kanunen her canlının yasam hakkı vardır. Kimse kimsenin yaşam hakkını elinden alamaz. Özgürlük hakkı kisitlanabilir ama yaşam hakkı elden alınamaz.
 
Kötü, kişilerin ahlak ve etik anlayışlarına göre değişir. Misal ben sürekli alkol içip hayat kadınlarıyla beraber oluyorum bu beni ülke geneli ahlak yapısına göre kötü birisi yapar.

Bir hoca çocuğa elle taciz ederse buna bazı kişiler bademleme der.

Sonuç; evrensel olarak bir eylemin iyi veya kötü olarak değerlendirilemeyeceği düşüncesindeyim.

Benim için iyi veya kötü davranış empati ile meydana gelir ama dinlerin getirdiği yaşam biçimleri başkalarının sınırlarına girebildiğinden dinleri artık insanlar sadece tarih derslerinde görünceye kadar iyi veya kötü davranış anlayışı oluşamayacaktır.
 
Gülmekten sokaktaki köpeği yedim. Hocam bir bakmanızı öneririm köpekleri yapay seçilim ile doğaya kazandıran canlı neymiş. Ayrıca 10 yaşındaki çocuk nereden bilsin kendisine doğru koşan köpeğin saldırmaya mı oyuna mı geldiğini.
Sizlerin bu insanlığı aşağılık görme kompleksinizin sebebi, sanki tüm sırları çözmüş gibi kibrinizi kabartmanızdan geliyor galiba. Aynen hocam tüm insanlık zarar zaten biz olmasak bizden milyarlarca yıl önce var olmuş köpekler uzak yıldızlara ulaşacaktı ama ne tesadüf insanlar geldi onların "yaşam alanlarını" ellerinden aldı. Ciddi olmasanız komiksiniz vallahi 😀.
Sokak köpeği diye bir kavram yok. Size katılıyorum üsteki yazıların hepsinde. Neden bu insanlar kendilerini bu kadar aşağı görürler anlamıyorum.
 
Sokak köpeği diye bir kavram yok. Size katılıyorum üsteki yazıların hepsinde. Neden bu insanlar kendilerini bu kadar aşağı görürler anlamıyorum.

Kendilerini aşağı görenler tam tersi sizlersiniz. Köpekle aşık attığınız için. Hayvanlar karşısında bile aşağılık kompleksi duyup "ben daha üstünüm" dediğiniz için. Kibirin nedeni zaten kendini aşağı görmekten kaynaklı.
 
Bence en mantıklısı çalıştırmak.
 
Öldürülmeli diye düşünüyorum.
Zaten belli yani adamın psikolojik sorunları var, ona acı çektirmek ona ödül vermek gibi olur. Öyleleri acıdan zevk alır diye düşünüyorum.
 
@sasi Katılıyorum, bu konu açıldığından beri "kötü ama neye göre kötü, önce kötülüğün temeline inmeliyiz" tarzı yorum yapan çok kişi oldu ve hepsi bana çok saçma geldi. Kötülük kavramı kişiden kişiye değişecekse biz en başından yandık çünkü tecavüz suçu için de "öyle giyinmeseymiş o zaman", "o saatte orda ne işi varmış?" diyen varlıklar var (insan demeye dilim varmadı görüyor musun). Ee madem birilerine göre tecavüz bile meşrulaştırılıyor biz tecavüze de kötü demeyelim o zaman.

Hatta hiç kural koymayalım çünkü neyin kötü, neyin iyi olduğuna karar veremiyoruz herkesin fikri başka diye. Psikolojisi bozuk bir mizantropistin koca bir alışveriş merkezini taraması da bazılarına normal gelebilir, "insanlar bunu hak ediyor" diyerek meşrulaştırılabilir bazı zihinler tarafından ee ne yapalım yani bunun kötü olduğunu kabul etmeyelim mi?

Bence bazı arkadaşlar felsefik filozofik konuşacağım diye neyden bahsettiklerini kendileri bile bilmiyor bu forumda. Bir insanın özgürlüğü ucu başkasına dokunana kadardır, bu hakaret de olabilir kasten insan öldürmek de, ikisi de başkalarının hayatlarını etkileyebilecek şeyler olduğundan ikisi de kötü bir davranıştır ama hakaret eden insanı zaten idam edemeyiz burada iyi/kötü durumu yok. Burada yaptığı şeyin ne kadar kötü bir hareket olduğu söz konusu, hakaret kötüdür ama idamı hak edecek bir kötülük asla değildir bu kadar basit.
 

Geri
Yukarı