Küfüre karşı hassasiyet durumunuz?

Haydaa Atatürk’e kadar bağlanmış konu. :facepalm: Arkadaş şu hayatı robot gibi yaşamayın lütfen, her şeyin yeri vardır söyleniş tarzı vardır. Abartıya kaçıldığında tatsızlaşır. Ses tonu bile ayrı bir anlam katar edilen küfüre, karşındaki söyleyiş tarzına göre ciddiye alır veya almaz. Ortama samimiyet katar, insanı rahatlatır. Herkesi de rahatlatacak değil ya, bazılarını da rahatsız eder. Eden kişiye yakınlığınıza göre ciddiye alınır, alınmaz. Arkadaş, dost diyebildikleriniz sizi tanır zaten; hoşlanmıyorsanız bulunduğunuz ortamlarda kullanmamaya dikkat ederler. Düşüncene saygı göstermeyen gevşek ağızlılardan da uzaklaşırsın, bu kadar basit.

Bu arada ailevi değerlere küfür edilmesinden kimsenin hoşlanacağını sanmıyorum ancak küfüre karşı “keserim, biçerim” kafasıyla tutum sergileyenleri de anlamıyorum. Lüzumsuz birinin demesiyle fiil gerçekleşmiyor ya... Kendi başını yakmaya değer mi?
 
Küfür mü? Aslında küfür diye bir şey yoktur. Bu tamamen şiddet içeren temassız bir eylemdir. Bazen bu şiddet unsurunu ben de sinirlendiğimde çok stres altında kaldığımda kullanıyorum. Yaptığımda kendimi suçlu hissettiğim de oluyor ; rahatladığım da oluyor. Sanırım bizim gibi ''üst düzey'' olmayan toplumların deşarj olma yolu bu. Bence küfür en son aşama olmalı , beynimizdeki bilginin sıfırlandığı baskı ortamında. Yoksa her önümüze geldiğinde sakız gibi ''ona koyim buna koyim'' dersek küfrün bile bir etkisi kalmıyor. Bu işin ırkla ya da cinsle ilgisi de yok ayrıca. Eğitim ve gelişimle ilgili bir durum. Önemli husulardan biri de şu : küfrün kadına karşı bir cinsel saldırı olduğunu da düşünüyorum. Zira kimse kişinin babasına küfür etmez. Onun nedeni de kendini bu tip eşcinsel bir ilişkide düşünmek istememesidir belki de :) Ama yine de bazen bu eylem bir şairin ağzında farklı bir anlama bürünebiliyor. Öyle bir hayat olmalı ki ; küfür bile sanatsal temellere dayanmalı. Yoksa ister okumuş olsun ister ''barzo'' (ne demekse) küfür edilmesi hoş değil. Bu sitede sanırım hiç kadın üye yok :)
Sanatsal küfüre bir örnek :
Valla hakim bey bizim köyde ^öte ^öt derler de ondan — Can Yücel
 
Herkesin yaş, ahlak değerlerine, yaşadığı bölgelere ve bir çok etkene göre farklı düşünceleri olabiliyormuş anlamış oldum. Herkesin tabi ki kendi kararıdır, onu bağlar vereceği tepkiler.
Herkese yorum ve düşüncelerini kattığı için teşekkürler.

Kavramları birbirine karıştırdığınızı görüyorum. Hangi durumda olursa olsun, yerinde ve zamanında kullanılacak hiç bir küfür sözcüğü mevcut değildir. Küfür; hakaret için kullanılan, yasalarımıza göre suç teşkil eden, öğretilere, ahlaki normlara göre hatta dinlere göre bile yasak olan ve meşrulaştırılmaması gereken çok ciddi bir konudur. Günümüzde küfürden soyut halde bulunması gereken, argo diye tabir ettiğimiz sözcüklerin arasına karışan küfürleri görüyoruz. Bunları ağza pelesenk hale getirip meşrulaştırmaya çalışanların vay haline!
Kısaca geniş pencereden bakılınca, meşrulaştırılmaması gereken önemli bir konu.
(y)
 
Sen bayağı abartıyorsun bence. Annene yakın bir arkadaşın bile sövse bıçak çekecek hale gelmişsin. Takma bu kadar ciddi değiller kelime anlamlarının dışında kullanılıyorlar zaten.

Aynen, anne denilen o kutsal ve güzide varlık, arkadaş ortamında küfürlü şaka unsuruna meze yapılacak kadar aşağılık olduğundan dolayı abartmamak gerekiyor. Sen de haklısın.
 

Geri
Yukarı